Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 17 juni 2012

Brevlådan

Jag gillar att gå och hämta posten i brevlådan. För det mesta är det väl ingen rolig post, en massa räkningar och reklam osv. Men ibland blir man extra glad.

Två dagar i förra veckan gjorde jag glädjeskutt.


En dag låg det ett paket med växter från Margot i Uppsala, hon delade med sig av sin flox "Blue boy", hon skickade även med en extraplanta på en clematis "Korean Beauty". Clematisen är gul, blir stor och växer snabbt....(Så här ser den ut)


...den har jag planterat här vid stenmuren. Jag har förberett med markväv och bark, så nu vill jag att den ska klättra här och täcka stenmuren.


Nästa dag låg det en hare i brevlådan, ja, den levde inte. Jag har alltid önskat mig en formklippt buxbom. Nu satte jag haren över min lilla buxbomsplanta och ska formklippa den efter harmallen.

.

Det här lilla getingboet hittade jag i växthuset, det gillas inte, min man har tagit bort det så nu hoppas jag att det inte byggs något nytt.

I går bakade jag bullar, så skönt att få stryka det också från "att göra listan", hälften av bullarna gav jag till min syster, och igår slog även den blå vallmon ut, den är så vacker.

14 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Kul med annat än räkningar .Den blå vallmon är nog med det vackraste som finns ,kram Nette

Monica sa...

Det är klart att det är roligt att tömma brevlådan när man får sådan post!
Aha, det var en sådan hare du fick... De är ju jättesöt och så fiffigt att kunna formklippa efter den!
Jag har för första gången (har prövat minst 4-5 gånger) fått en bergvallmo att ta sig och den har KNOPP, så nu ser jag mycket fram emot att få se den blomma! Den är ju SÅ vacker!
Ha det så bra, kram från Monica!

Lisa i byn sa...

Vad fin den blåa vallmon är!

Anonym sa...

Ibland är det spännande att gå till postlådan, det kanske är en inredningstidning idag... en kopp kaffe och sätta sig och läsa, härligt.

Kram Birgitta

Evas Pyssel sa...

Såå vacker den blå vallmon är !! Jag som älskar blått. Måste ut och plocka blåklint i veckan. Jag vet var de finns. Det blir finfint med klematis på din stenmur. De är tacksamma.
Ha det fint !! Kram Eva

Mimmi Hek sa...

Skoj när brevlådan har ett så fint innehåll.
Den blå vallmon är sååå fin!
Vi klädde äreporten i går eftermiddag och med björklöv. Den står fortfarande fin. Fast det är väl tur att inte solen gassar för då hade den kanske inte varit så fin idag.
Lycka till med er äreport.
Kram

Raija sa...

Vilken lycka att få växter i brevlådan :-). De lät välidgt spännande och jag ser fram emot att få se lite bilder senare. Jag har försökt med blå vallmo flera gånger, men inte lyckats. Vet inte vad som är fel.

Margot sa...

Bergvallmon är bland det vackraste jag vet, älskar den vackra blåa färgen! Hoppas klematissticklingarna tar sig och du kan ju dela på dem och plantera dem på lite olika ställen så får du täckt muren snabbare! Vilken läcker buxbom du kommer att få så småningom! Vi trivdes otroligt bra under vår Smålandsvecka och jag har redan bokat in stugan till nästa sommar! Vår dröm är att om några år få slå ner bopålarna där i trakten!
Ha en fin vecka!
Kram Margot

Huset på kullen sa...

Vilken underbar färg på vallmon. Det är kul med växter håller med dig. Haren var också jätte gullig kommer att bli mysigt. Ja getingbo vill inte jag heller ha det är bara otyg. Bullar vad du är duktig jag får ju dåligt samvet hihi hinner inte. Du får ha en skön tisdag kramar Beijan

Annelis hantverk sa...

Vilken underbart vacker blå blomma!
Ha en fin dag!

Hanna sa...

Så smart med haren, har jag faktiskt aldrig tänkt på.
Nej i ordets rätta bemärkelse har jag ju egentligen bara en tonåring, men kvällarna blir sena även för de yngre så det blir en liten extra sovstund på morgonen även för dem. Eftersom jag och alla barnen är hemma, det är bara maken som jobbar passar vi verkligen på att göra som vi vill även om jag är noga med att hålla viss rutin på tiderna.
Lillkillen har lite förskole tider eftersom han behöver vara där för sin egenskull och tur är väl det för oss andra så det blir någon ordning. Vi får se när det blir något Blekinge besök för vår del. Vi var där en kortis förra helgen eftersom barnens första kusin döptes och vi hade fått den stora äran att vara gudföräldrar.Men något mer besök i sommar skall det väl bli. Vi är alltid där på midsommar, men två helger i rad kändes lite mycket att köra så långt.
Ha det bra!
Kram
Hanna

tankar o bilder sa...

Vilken vacker vallomo! Funderar på om jag sett blåa tidigare. Tror fakiskt inte det.

Ha en riktigt fin midsommar! Kram

Rune Lundblad sa...

En blå vallmo har jag aldrig sett förrän nu. Tack!

Hanna sa...

Rundan vi promenerar är inte alls så lång och jag tycker ju egentligen om långpromenader, men en kort tur emellanåt går också bra. Jag vågar faktiskt inte säga hur långt det kan vara.
Kram
Hanna