Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 10 juni 2012

Söndagkväll


Den här fina buketten stod på köksbordet när jag kom hem från jobbet i fredagseftermiddag. Så glad jag blev för den och det doftade så gott i köket. (Jag tror ni kan gissa vem som plockat den)

Lördagsförmiddag gjorde jag en riktig snabbbstädning. Städade rent tre toaletter och dammsög hela huset. Det fick räcka. Jag ville ut i det fina vädret men vi skulle ha kalas för två av våra killar på kl 17:00, så lite rent måste det vara, tycker själv inte om att gå på smutsiga toaletter.  När städningen var klar gick jag ut och rensade trädgårdslandet, nu är det så fint. Sonen lagade middagen, jättegott.
Senare på kvällen fick vi nattgäster. Då kom min mans bror och fru och hälsade på, de hade varit i Kalmar och skulle vidare hem till Dalarna. Jätteroligt att de tittade in till oss en liten stund på hemresan. Det är så sällan vi träffas.


Dottern tränar ju-jutsi och hon var på gradering i lördags. Hon fick inte en enda anmärkning utan klarade sig felfritt. I går fick hon ny färg på bältet, nämligen grönt. Hon började med vitt, sedan gult, orange och så grönt. Fler färger hon kan få är blå, brun och nio svarta band, med olika svårighetsgrader och slutligen rött band.

Idag har jag inte gjort mycket. Varit ganska lat, gått en runda i trädgården, såg att jag har knopp på en rododendron som jag fått av min svärmor, den har aldrig blommat förut så jag vet inte vad det är för färg, men den ser vit ut nu, får se vilken färg det blir när knoppen slår ut. Den första vallmon för i år har slagit ut. En röd pampig blomma.


Och så står den här vita pionen och blommar i rabatten. Hm...jag trodde inte jag hade någon vit pion, jag köpte en förra sommaren men det är inte den pionen som blommar nu. Ja,ja...det gör inget, jag älskar pioner och vad gör det om jag har två vita pionbuskar helt plötsligt, ingenting alls.


Till sist vill jag visa en bild på min rödblommiga kastanj jag fick förra sommaren. Den blommar inte, men den växer och trivs bra i min trädgård.

17 kommentarer:

Christina sa...

Härligt att du kan ta det lugnt ibland också! Pionen och kastanjen är jättefina!
Hälsa så gott till hela familjen!
Ha det gott!
Kram
Christina

Gunilla sa...

Det är så fint med vita pioner.
Jag har ingen ännu som slagit ut men de är fullt med knoppar så jag väntar med spänning. Jag får ge mig till tåls en hel vecka, hoppas att jag hinner se svavelpionen slå ut, den blommar ju över ganska snabbt.

Kastanj det är ju ovanligt här uppe jag vet inte om den klarar sig i zon 5.

Ha det gott och njut av allt det fina.
Ha det gott
Gunilla

Monica sa...

Vilken lyx med en stor bukett liljekonvaljer! Visst var det dottern, hon är alltid så omtänksam?
Ja, nu har piontiden börjat, en favoritblomma för många, så även för mig! Mina har inte riktigt slagit ut än, jag hoppas att dom hinner slå ut innan de blå irisarna bredvid har vissnat...
Ha det så bra, kram, Monica

Tiger sa...

Vilken enorm liljekonvaljbukett du fick! Förstår att den måste dofta himmelskt! Här i huset kan vi inte ta in starkdoftande blommor, men de får gärna stå på förstukvisten där man passerar, eller på altanen...

Sommarhälsningar
Elisabet

Berit sa...

Åå vilken underbar doft du måste ha i ditt kök med den enorma liljekonvalj buketten.
Ha en underbar dag!!

Cajsas Faster sa...

Ha en bra vecka, Marie

Lisa i byn sa...

Det var inte svårt att gissa vem som plockat blommorna till dig!
Vad härligt att du har gått runt i trädgården och njutit, det är ju så fint.
Jag brukar också se till att toaletterna och golven är rena, det är ingen som kollar om jag har dammat denna veckan eller förra, men som du sa toaletterna är superviktiga!
Ha en bra vecka //Kram

Raija sa...

Pioner är så fina och jag ser att du bytt header till en fin rosa pion. Själv har jag några röda och en två rosa, men inga vita.

Grattis till dottern som fått ny färg på bältet.

nattugglan sa...

Oj det va ett tag sen jag va in o kika hos dej.. så mycket fint du har visat... Duktiga dottern som träna ju jutsi.. , Linnea talade om karate i morse oxå.. hon skulle vilja börja träna det..Fina liljenkonvaljer..de doftar så härligt!..Ha så gott

tankar o bilder sa...

Liljekonvaler... minnen dyker upp från barndomen då vi barn sprang och plockade dessa vackra blommor.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Va gulligt av din man att gå ut och plocka liljekonvaljer åt dig, eller hur......ähum....Jag tror kanske att det är dottern förstås, eller hur!
Så duktig hon är förresten! Inte en anmärkning, duktigt.
Vaddå vit pion, jag ser ingen vit pion på någon bild! Jag tror du har blivit färgblind!!!!! Så du hade en vit i alla fall. Då kanske du har två nu då! Så det kan bli.
Röda kastanjen ser väldigt välvuxen och fin ut. Spännande att se när den får sina fantastiska blommor!
Agneta kram

Margot sa...

Vilken stor och fin liljekonvaljbukett, vilken doft det måste bli av den! underbart med pioner, de är så vackra! Spännande med den rödblommiga kastanjen, visst blir en sådan rätt så stor!
Ha det gott!
Kram Margot

Lisbeth sa...

Jag håller med dig om att pioner är vackra likaså liljekonvaljer. Tyvärr är jag känslig mot vissa dofter så många av alla vackra blommor kan jag inte vara i närheten av. Hur ostädat man än har så visst vill man ha rena toaletter. Även köket är ett ställa som jag är mer noga med. resten spelar inte så stor roll i alla fall inte på sommaren
ha en fin vecka
kram

Rune Lundblad sa...

Rödblommiga kastanjer är fina. Här i parkerna runt vårt hus växer många. De blommar senare än de vita.

Mimmi sa...

Vilken underbar bukett du fick av din make? Du har så många fina växter i trädgården. Minns att du pratat om att du gärna ville ha en vit pion, nu har du två!
Gratta dottern till sitt gröna band.
Kram

Black Iris sa...

Men vad härligt att komma hem till den fina buketten..
Det ser minsann så fint ut därhemma i din trädgård..

Kram Maidi

EL sa...

Vilken duktig dotter du har!
Nu börjar det närma sig semester och jag "sörjer" att jag troligen inte hinner se mina pioner i Sthlm börja blomma. Men om det blir riktigt varmt ..... Tar nog av några outslagna och hoppas på att de slår i ut i vas. Vita pioner är min dröm!!
Kram från Eva Linnea