Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 3 juni 2012

Det är lite glest mellan inläggen här på bloggen just nu. Men tiden räcker inte till. Mycket som ska göras, mycket som ska hinnas med både ute och inne. Och så behöver min syster mycket stöd och tröst.

Jag har en lista på saker som måste göras den här månaden, skulle vara så glad om jag kunde börja bocka av mina saker på från listan någon gång. Men det är alltid så många vardagliga saker som måste göras först.

Nu tycker många av er att jag ska dra ner på mina krav, men många av sakerna som ska göras MÅSTE fixas till min systers bröllop.Skulle vara så glad om jag hann att rensa i mina rabatter också till dess.


På orten där jag bor har vi varit utan livsmedelsaffär i snart tre år, men igår var det invigning av nya butiken Matöppet. Landshövdingen var där och klippte bandet och invigde affären, för ett år sedan var samma person här och klippte bandet till den nya bensinstationen. Tyvärr var jag inte med på själva invigningen, men jag åkte dit på eftermiddagen och handlade lite. Så skönt att få nära till affären igen. Nu har jag haft 12 km till närmsta affär, fast oftast har man åkt till en större ort för att handla då blir det 24 km enkel resa.

Idag var jag ute och gallrade lite med hackan mellan raderna i trädgårdslandet, det var mycket ogräs där. Jag tänkte inte på vad jag gjorde utan vips så hade jag hackat upp mina små morötter, det blir till att köpa nya morots frön i morgon.


Den här växten heter "oxtunga" Det är en perenn som jag odlat upp. Den är ca 50 cm hög, blomman är liten men söt, härlig blå/lila färg.

13 kommentarer:

Gunilla sa...

Underbart när de öppnar en ny affär i närheten.
Här finns inga affärer kvar utan vi måste åka 16 km till närmaste affär. Det gäller att inte glömma vad man skall köpa.

Nu läggs ju de mindre affärerna ner i de flesta mindre orterna.

Oxtunga det har jag inte hört förut nu måste jag googla.En riktigt fin växt.

Synd på morötterna men de gror nog snabbt upp igen.

Ha det gott
Gunilla

Mimmi sa...

Måste vara skönt att få närmare till affären. roligt när servicen blir bättre på små orter.
Otur att du skulle hacka upp morötterna. Med denna kylan så växer dom nya säkert i kapp snabbt. Våra rör inte så mycket på sej. finns ju ingen sol att sträcka sej mot.
Kram

mormor sa...

jag instämmer med dej, det är skönt när man kan pricka av gjorda grejer,

ibland får man prioritera mer än vanligt o då är människorna nära oss viktigast.
kram i din jobbiga tid, o hoppas bröllopet blir fint, i alla bemärkelser.
kram igen;) Monika

Berit sa...

Härligt att få en affär nära. Jag har samma problem just nu , hinner inte med allt, bloggen och bloggläsning har fått vara ett tag.
Ha en underbar dag!!

Birgitta sa...

Jag har affär nära, men åker ändå till den lite större tätorten och handlar. Det är alltid något mer ärrende dit. Vet att jag kanske gör fel, men jag behöver den turen en gång i veckan för att se lite mer folk, besöka bibblan m.m.
Försök att ta lite paus ibland och njut av sommaren,
Kram Birgitta

Snäckskalsdalen. sa...

Skönt med affär nära. Det har inte vi. Det är långt, men vad gör man. Planerar och ibland går det inte alls bra - käpprätt åt skogen, helt enkelt.

Listan, ja, den ligger här intill mig också och den börjar alltid med det som man alltid har att göra och sen kommer projektandet och vissa dagar blir det bara det vardagliga gjort och knappt det......ja, ja!

Hoppas din syster mår bättre och att hon får svar och att det inte är något allvarligt.

Agneta kramar

Lisa i byn sa...

Ibland hinner man inte allt.
Fast du är en liten arbetsmyra. Både i trädgården och med ditt handarbete.
Visst är det härligt med affären. Nu slipper vi planera imköp för en hel vecka framåt.
Hoppas att det är okej med din syster, jag tänker på er! //Kram

Ingrid sa...

Så trevligt med en ny affär i närheten, sånt är trevligt!
Ta du den tid du behöver till LIVET bloggandet får väl ändå komma i andra hand.

Kram, Ingrid

Jenny sa...

Vi har affär med lite mindre sortiment, men det viktigaste finns ju. Vi har varit utan affär en tid för några år sedan och då fick man känna vad tråkigt det var. En halvmil har vi till närmaste affär då. Nu är det skolan de vill lägga ner, så himla tråkigt!

Hoppas din syster blir riktigt bra nu så hon kan njuta av den här tiden. Och du med för den delen.

Tänk, på vintern har jag hur mycket tid som helst att blogga om min trädgård, men vad finns att visa då, liksom. Och nu när allt händer, då får man stjäla till sig små stunder och hinner inte riktigt med ändå. Visst är det tokigt.

Tänker på dig, kram
Jenny

Lisbeth sa...

Grattis till affären. Med dagens bensinpriser gör det inget att de ofta är lite dyrare i dessa affärer.
Det är inte lätt att väga rätt mängd i vågskålarna när man hamnar i massa måsten. Hoppas du tar lite egen tid mellan varven. det gillar att orka även efter alla krav.
Kram

Monica sa...

Så skönt att få en affär i närheten, det måste spara mycket tid!
Oxtunga växer vilt i massor på våra strandängar!
Lycka till med din att-göra-lista!
Kram, Monica

♥EL♥ sa...

Så det kan gå! Med morötterna, menar jag. Ja, det är ju alltid lätt att säga att man ska dra ner på ambitionerna, men mycket svårare att verkligen göra det. Men man är nog den strängaste och ivrigaste påhejaren själv till allt som bara "måste" göras.
Glöm inte att njuta också!
Kram från Eva Linnea

Gunilla sa...

oj så mycket som hänt har inte varit vid dator och läst bloggar eller bloggat på länge så jag har en hel del att ta igen ..... hoppas din syster mår bättre nu och så kul med bröllop..... så mycket fint du har i din trädgård och din hästkärra så fin den blev /Kramar