Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 14 oktober 2012

Bok och film

Nu tycker ni nog jag är lite barnslig...och det kanske jag är, men jag bjuder på de´.

Det har kommit ut en ny bok med "Pettson och Findus". Jag älskar de böckerna och har man alla de andra nio böckerna vill man gärna ha den här också.
I kväll har jag läst boken den heter "Findus flyttar ut". Gubben Pettson är sur för att han blir väckt kl. 04:00 varje morgon av att katten Findus hoppar i sängen. Men katten måste göra sin morgongymnastik så fort han vaknar. Om han inte slutar hoppa i sängen på morgonen får han flytta. Och så blir det, katten flyttar ut till dasset på gården., där kan han hoppa så mycket han vill i sängen. Men katten är lite orolig för tänk om han hoppar i sängen och studsar ner i hålet, rätt ner i bajstunnan. Men Pettson och Findus löser det.
Den här boken kan jag rekommendera att ge bort till barn eller barnbarn i julklapp eller gör som jag köp den till dig själv.

Så går det en ny film på bio som jag gärna vill se. "Hypnotisören" heter den. Jag har läst boken och den är så spännande. Yngste sonen och hans flickvän såg filmen i fredags, ska fråga honom om han gillade filmen.

Hos mig har hela helgen regnat bort, och morgondagen ska visst bjuda på samma  höstrusk.

16 kommentarer:

annika sa...

Jag har också köpt den för jag älskar Findus och Pettson. Malva, barnbarnet, ska få den i julklapp. Det var ett pussel till också.

annika

Tiger sa...

Klart att man gillar Pettson och Findus! De är lika roliga för oss vuxna. ;-)

Vackra höstbilder i det tidigare inlägget!

Hösthälsningar
Elisabet

Black Iris sa...

Inte är du barnslig inte, men om du är det så är det bara positivt..
Hypnotisören har jag också läst och även de andra av Lars Kepler..
Filmen har inte fått så bra kritik men givetvis måste den ses..

Kram Maidi

Rantamor sa...

Å va mysigt att höra att du gillar Petson å Findus, härligt.
Jag har en svag böjelse för muminböckerna, läste dom alla när jag var i skolåldern och gillar att läsa dom för Colin...som inte riktigt har dom som favorit.
Men man får vara barnslig.
När vi var i Finland nu så köpte jag en adventskalender med muminfigurer i...
till mig själv...hahahaha

Ha en finfin dag, själv ska vi fira Rantafars födelsedag i skogen.
Ålocka lite svamp och skogsfika..

Tjingelingen.

Jenny sa...

Hypnotisören vill jag också se, tyckte jättemycket om boken. Den har gått här nu men då har det inte passat så jag kanske får vänta på dvd:n. Pettson och Findus är helt underbara tycker jag, vi har inte alla men egentligen skulle man samlat på sig dem. Kanske man får barnbarn någon dag. Jag älskar illustrationerna, man upptäcker nya saker hela tiden.

Kram,
Jenny

Raija sa...

Det är klart du ska läsa boken och ha nöje av den. När barnasinnet försvinner, så har man inte mycket kvar att leva för. De där böckerna är underbara :-).

Jag får vänta tills Hypnotisören kommer på skiva, för jag klarar inte av att gå på bio, för alla dofter. Men jag vill också se den, för jag tror den kan vara riktigt bra.

Margareta sa...

Hej!! Så kul att du hittade in till min blogg! Givetvis får du gärna använda iden med mina hom-ihåg-block till er försäljning ! Blir extra glad att det är till förmån för er kyrka - några från mig går till Forsbrokyrkan där jag är medlem.
På baksidan har jag limmat fast magneter - klippta bitar av magnetiska övningskörningsskyltar- för att blocket ska gå att fästa på kylskåpsdörren t ex.
Lycka till!
Kram!!

Charlotta sa...

Haha, ja tur för dem som har barnbarn att skylla på. Vi andra får stå där med rosiga kinder och erkänna att vi är barnsligt förtjusta i bra barnböcker. Men skämmas behöver vi absolut inte göra. Pettson och Findus är bara för bra! Fina berättelser och underbara teckningar.
Jag minns när jag läste rävjakten första gången, min dotter var för ung för att orka med så mycket text så jag fick läsa den när hon somnat. Och jag skrattade så jag ramlade ur soffan. :D

Marie sa...

Kul med böckert,oavsett ålder. Kram

Monica sa...

Mina barnbarn är litet för stora för sådana böcker och då blir det inte av att man läser dom, så jag har totalt missat dom böckerna...
Må så gott, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Jag har nog missat både Pettson och Findus, det är som med Monica här ovan. Men ibland har man ju sina favoriter och det kan växla och lycka är ju när det kommer ut en ny sådan bok.

Jag har ett par författare som jag har det så med. Det är Bodil Malmsten och Stefan Andhé. Jag är fullständigt okritisk till det dom skriver, jag bara älskar att läsa det!

Hypnotisören, är det inte den filmen Mikael Persbrandt är med i? Och det borgar ju i alla fall för en fantastisk skådespelarprestation!

Natti natti nu ska jag sussa!
Agneta kram

Rosor och Pioner sa...

Älskar Findus och Pettson. När barnen var små och jag köpte den boken present så tjuvläste jag den först innan jag slog in. Idag läser jag dem för barnbarn och tycker om den lika mycket fortfarande.
Ha det gott
Kram

Hanna sa...

Här har också varit mycket regn det sista.
kram
Hnna

Suss o Kai sa...

Inte de minsta barnsligt :) de är ju så bra Kram Suss

skifferhuset sa...

Å älskade Findus böckerna, så härliga! Har flera här å läser alltid dom för småkillarna! Ja du detta regn.... Kram Iréne

Maria sa...

Dessa böcker om "Pettson å Findus" är ju så härliga och roliga att läsa. Regnar bort idag trodde jag vi skulle spolas bort.
Oj så mycke fina äpplen ni plockat nästan så lukten av goa frukter går igenom datorn.
Ha en fin dag/kram