Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 2 oktober 2012

Höst

Förkylningen är envis och sitter fortfarande kvar, och på kvällarna är jag så hes, låter som en kraxande kråka. Men jag har ju som bekant svårt att sitta still så jag håller på ändå om dagarna.

Nu har vi haft två fina dagar i Småland och jag har jobbat i trädgården, bägge dagarna. Har man stor trädgård så tar det tid att få ordning på allt. Men nu är det inte så mycket kvar, började att rensa trädgårdslandet i em. och sedan ska min man få hjälpa mig att gödsla ordentligt där. Alla sommarblommor som står i krukor ska slängas, en del växter ska in för vinterförvaring i garaget och så lite småplock här och lite där.
Igår hade jag planerat att vara i trädgården men då regnade det på fm....då satte jag igång att höststäda köket. Jag får lite panik, när det är så mycket som ska göras på en gång, både trädgård och höststädning, därför kör jag hårt. Skönt när allt är klart.
Här är höstens kompost....den kommer att bli ännu större innan jag är klar....det blir bra jord om tre år.

Vildvinet är en riktig skönhet i trädgården nu, jag har den klättrande på en båge

De här lönnlöven skiftar i flera olika färgnyanser, de löven tittar jag på varje gång jag går till komposten för att tömma skottkärran.

Nu har jag gjort en ny dörrkrans igen...kommer ni ihåg hjärtat jag gjorde med mossa i, nu har fåglarna börjat plocka bort mossan så den kransen kan jag inte ha längre. Jag skickade efter en järnkrans härifrån som jag fyllde med kastanjer som jag plockade i trädgården, man kan fylla med vad man vill barra att använda fantasin. Jag tycker det blev snyggt.

Min mamma har haft besök i trädgården....ja, just det av vildsvin, de har bökat runt i ena kanten av hennes trädgård. Det är inte första gången de är in där och förstör. Min familj och syrrans familj ska försöka få till en dag tillsammans och åka upp och hjälpa henne att få ordning på gräsmattan, vi brukar ta en gemensam dag på hösten då vi fixar och donar lite åt henne och så bjuder mamma på middag...och i år vet jag redan vad det blir.

I morgon är hela eftermiddagen fullbokad. Först ska gubben till tandläkaren, sen har vi familjeterapi, samtal 1 timme, och efter det har hemgruppen samling hos oss, då börjar vi med en enkel fika. Och det här gången blir det inget hembakt, utan köpebröd.

15 kommentarer:

Mor Tuta sa...

Hejsan!
Vad du jobbar på och det behövs förstår jag för du har väl en stor trädgård.
Här har också rensats en del ute. Det där med efterhängsen infektion känner jag igen, inget kul alls att inte kunna vara igång för fullt.
Vilka fin tröjor du stickat, kommer säkert till nytta hos små barn.
Krya på dej
Kram Birgit

Gunilla sa...

Ja nu är det mycket som skall förberedas i trädgården inför den stundande vintern.

Komposten är en riktig guldgruva att ösa ur när rabatterna skall grävas om. Och det kostar ju inget heller.

Vildsvin det har vi som tur är inga häruppe ännu men man vet ju aldrig.
De förstör ju så mycket.

Ha det gott

Viktkamp sa...

är oxå sjuk igen :(

Fina bilder!

Birgitta sa...

Väldigt vd du håller igång. Ta det lugnt när du är förkyld, så det inte blir värre, Men förstår att du vill ha allt klart inför vintern. Jag har haft ont i ryggen och då går det inte att jobba så bra.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Monica sa...

Men oj, vad du håller på!
Tar du bort alla perenner nu, även om dom inte har vissnat ner helt?
Menar du, att du höststädar hela huset varje höst? Nu får jag lite dåligt "husmorssamvete"...
Hoppas att din förkylning ger med sig snart!
Höstkram, Monica

Evas Pyssel sa...

Jädrans vildsvin säger jag !!! Och inte är det lätt att skjuta dem, som alla vill. Nattjakt är inte så lätt. Förstår att du blir stressad när det är mycket på en gång. Vi håller på i trädgården här med . Man vill ju att det ska se fint ut . Mina krukor ska också tömmas och sen ska jag ta hem blomlådorna från stugan.
Bra att du tar köpebröd till träffen. Man måste inte ha hembakt alltid.
Kram Eva

gunsan sa...

Vad du jobbar.Att du orkar.Borde också göra lite mer om dagarna men känner inte för att städa varken ute och inne.Ska försöka att få till städning av källaren idag.Ha det gott.

Äppelblom sa...

Jag höststädar ute lite beroende på vädret. Det blir ett par timmar då och då. Igår köpte jag lite höstväxter och piffade till lite vid ytterdörren.
Vildsvin - inte kul. De har börjat att dra sig hit till Värmland också, antar att de kommer in från Närke.
Ha det fint!

Lisa i byn sa...

Glöm inte att vila bort din förkylning!
Visst är det fint i naturen nu.
Fina bilder du tagit!

Jobba lugnt, kram

skapa och inreda sa...

Gillar den fina dörrkransen med kastanjer i.
Vildsvinen förökar sig otroligt i våra skogar och kommer allt närmare oss människor. Vi har en stor fotbollsplan i området som vildsvinen har fattat tycke för, de går fram som stora plogar under natten.
Krya på dig.
Annika

Raija sa...

Den nya kransen var jättefin.

Det finns att göra i en stor trädgård, men vi har regn i stort sett varje dag nu.

Vildsvin är inte roligt att få sin trädgård. Vi har en markägare som skjuter av alla som kommer in på hans marker, vilket skyddar oss. Men de finns överallt runt omkring här i trakterna.

Snäckskalsdalen. sa...

Ibland är saker och ting inte riktigt rättvisa och nu tänker jag på att ni haft hyfsat väder. Det har inte vi, vi kunde väl i alla fall få en enda dag så jag också kunde komma ut i trädgården och greja.....det är hopplöst det här, som det regnar. Hela tiden. Det höll upp några minuter idag och då rusade jag ut på altanen för att börja röja undan i krukorna där.....jag hade bara hunnit ta tag i en kruka och så var det som om någon öppnat kranen igen......

Nåja, vi har ju tak över huvudet och mat på bordet så det går ingen nöd på oss....

Du har gjort så fint och det är härligt med kompost. Fast odla inga ormar där nu - woooaähhh....

Vildsvin, jag bävar fortfarande för den dagen dom kommer hit, jag är livrädd för dom, fast jag aldrig mött på något, men jag har fått för mig att dom är lite knöliga och så dom ställer till det, då.

Den kransen är ju för fiffig, kul att du skrev var du köpt den, nu ska jag ta och fundera på en jag också. Den skaver inte dörrar och så på baksidan? Det var väldigt fint med kastanjer i!

Hoppas du snart blir bra från den elaka förkylningen!

Agneta kramar

sjusoverskan sa...

Hej!
Vilken fin dörrkrans Du gjort!!
Vildgrisar = inge bra!
Ta Hand om Dej och ät lite D-vitamin, kan behövas denna solfattiga sommar!
Kram Inger

skifferhuset sa...

Vilka härliga bilder från din trädgård, den är så fin! Dörrkransen gillade jag, enkel men mycket smakfull! Ja dessa vildsvin som intar trädgårdar, än har vi klarat oss men för några år sedan kom 8 st tama djur till oss, de åt ur handen men sedan försvan de bara bort! Kram Iréne

Marie sa...

Ja en stor trädgård kräver arbete, men säkert blandat med massor av glädje. Din krans får så fin. Har förresten börjat att pröva på detta med att vika kuvertkort, med lite träning så kan de säkert bli riktigt fina. Kram