Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 5 oktober 2012

Se då krypa....

...tomtar upp ur vrårna, upp ur vrårna...

Ja, nu var det dags igen. Alldeles på tok för tidigt, tycker jag. Igår var jag och handlade (hade planerat det eftersom det skulle vara dåligt väder) och då ser jag att hyllorna i butiken börjar fyllas med tomtar, ljus, adventsstakar och julstjärnor, julklappspapper m.m. Tur att de inte spelade julmusik också för då hade jag nog lämnat butiken.


Sista dagarna i Juli lämnade jag in två av mina färdigbroderade tavlor i en hemslöjdsbutik för jag ville få dem inramade. Och igår var jag och hämtade dem. Det tog lite tid pga. att ramen var slut och måste beställas hem, men det gjorde inte mig något för det var ingen brådska med ramarna. Och jag blev så nöjd med resultatet.

Första tavlan är den här med tranorna på som jag fick i födelsedagspresent av min dotter. Hon köpte den när hon besökte Asien för något år sedan.Hon köpte den i en butik i sin födelsestad Changsha i Kina.

Den andra tavlan köpte dottern också i Asien, den köpte hon till sig själv och tanken var att hon skulle brodera den själv. Men hon gav upp efter 25 stygn, då frågade hon mig lite snällt om jag ville göra klart den. Och naturligtvis gjorde jag det, jag gillar ju att handarbeta. Nu är hon så nöjd med tavlan och ramen.

Idag ser det ut att bli en solig och fin höstdag. Då ska jag ut i trädgården och slänga sommarplanteringarna i krukorna, gräva upp dahlior m.m. Jag väntar på leverans från DHL till min man, men jag kan ju var ute ändå.

Så har jag skrivit en lista till min man på sånt jag vill ha hjälp med i trädgården och som ni ser har han redan börjat lite smått med att montera isär trädgårdsmöblerna.
Nej, nu ska jag njuta av en kopp te och sedan ut. Önskar alla mina läsare en riktigt Trevlig Helg!

22 kommentarer:

gunsan sa...

Nej men har gom börjat med julsaker redan.Ja tror jag blir tokig.Julen blir ju helt förstörd när man ska se alla dessa tomtar flera månader före julofton.Men ha en skön helg.

Marie sa...

SÅ imponerad jag blir av dina broderier...jag forstår din dotter som tröttnade efter 25 stygn...då är det bra med mammor som gör färdigt. Min mamma var riktigt bra på detta med broderier, men det har inte smittat av sig på mig. (men kan ju andra saker) Kram och ha en skön fredag.

Monica sa...

Åh, så fina dina tavlor blev! Speciellt förtjust är jag i den med tranorna! Jag är j lite Kina-fantast och har varit ända sedan jag började läsa Pearl Bucks böcker när jag var ung...
Brodera är så roligt, men nu för tiden får det vara lite större stygn för min del...

Men du, monterar ni ner trädgårdsmöblerna varje år? Varför???

Här återstår mycket trädgårdsarbete innan jag kan hänga undan verktygen, framför allt en massa björklöv och barr, som ska ramla ner... och räfsas bort...
Och så alla perenner som ska klippas ner, för det gör jag också på hösten.
Men det är härligt arbete, bara det inte regnar!
Ha en trevlig helg, kram, Monica

Helena sa...

Ônskar dig också en riktigt fin helg!

nattugglan sa...

Oj så ni har fint väder..här spöregnar det..mina blommor håller på och dränker sej,,det står vatten ganska högt på vissa ställen..;O(( Jättefina handarbeten..så så stygn.. min dotter Annica hon sitter för jämnan o broderar ..såna små stygn oxå. Jag tycker inte jag ser dem.. måste ha nya glasögon...ha en bra helg.

Syssis små funderingar sa...

Här har jag sett julbelysning i affärerna redan, och håller med att julpynt inte behöver läggas fram så här tidigt.
Det var då fina tavlor. Regn och rusk här hela dagen tyvärr:(

Snäckskalsdalen. sa...

Julsaker, ja, jag har allt sett det, men vad gör man.....men, nej, jag protesterar jag också. Lite lätt, så där.

Tavlorna är helt underbara! Dom är så vackra båda två på sitt sätt. Du har inga problem med syn och små stygn, eller har du en jättebra lampa? Eller helt enkelt väldigt bra syn. Fantastiskt vackra och ramarna var ju perfekta till!

Bra idé att göra arbetslistor till mannen, ska jag kanske börja med jag också....

Ha det gott,
Agneta kram

Nette Cecilia sa...

Oj så gulliga tomtar ,dom som ligger på mage där på översta hyllan kunde jag tänka mig.Lyckliga ni som har sol här är det rött regn på kartan sedan i går ,får väl ta båten till jobbet i morgon ,trevlig helg ,Nette

Mor Tuta sa...

Tomtar redan, det är tidigt det, men hinner tröttna på julpynt långt innan jul.
Skulle också behövt pyssla lite i trädgården i dag, men det blev en promenad och sedan lite bullbak. Ska till sonen med fam i Örebro i morron, då passar det bra att ha med sig lite hembakat.
Önskar dig en fin helg
Kram Birgit

Ingrid sa...

Jag var inne på Clas Ohlsson när jag var i stan nu i veckan och fick till min stora fasa se att där var uppskyltat med adventsstjärnor och annat juligt.
Man kommer ju att vara trött på julen innan den ens hinner börja.

Kram, Ingrid

Lisa i byn sa...

Fina dina tavlor blev!
Så tidigt med dessa julsaker, hinner ju nästan tröttna innan det är jul.
Ha en trevlig helg! Kram

Mimmi sa...

Julen vill jag verkligen inte tänka på än. Fyller år i slutet av oktober och innan dess är julen bannlyst här. Så underbara dina tavlor blev, riktiga konstverk.
Hoppas att även du får en fin helg.
Kram

Raija sa...

Men oj, redan tomtar i butikerna. Det är verkligen för tidigt.

Tavlorna blev jättefina. Gillar den med tranorna på.

Höststädning är på gång här också och det är på tiden att trädgårdsmöblerna ställs undan inför vintern.

Bea sa...

Hej!
Så fina tavlorna blev med ram!
På tal om jul och pynt så tycker jag att det börjas alldeles för tidigt med julen i affärerna, man hinner bli så innerligt trött på alla vackra ting.
Vad duktig du är som vill dela på arbetet även på utsidan. Hmm...kanske man borde ta efter!
Ha en skön söndag! /bea

Black Iris sa...

Vilka underbara tavlor du broderat.. Tålamod saknar du inte minsann..
Ja, hösten är här nu och då ska de kära trädgårdsmöblerna in igen tyvärr..

Kram Maidi

Evas Pyssel sa...

Fantastiska tavlor !!! Jag minns när du visade tranorna för länge sedan att jag tyckte den var så fin . Och det blev den ju färdig. Vi har också kvar att ta bort sommarkrukorna. I växthuset finns det fortfarande tomater men de mognar sakta. Är nog lika bra att ta in dem gröna innan frosten kommer.
Kram från Eva

skifferhuset sa...

Så fina tavlor, jag kan förstå att dottern gav upp efter 25 stygn, det hade jag oxå gjort *ler*! Lite tidigt med jultomtar... men jag håller ju på med det oxå i betong och så älskar jag tomtar! Hoppas din förkylning ger med sig snart! Ha en fin kväll! Kram Iréne

Hanna sa...

Ha en fin avslutning på helgen och en bra start på nya veckan.
kram
Hanna

Christina sa...

Julsaker redan!! Det är alldeles för tidigt! Vilka fina tavlor du har sytt!!! Du är så duktig på att handarbeta. Hoppas att du haft en skön helg!
Ha det gott!
Kram
Christina

Äppelblom sa...

Tomtar är för tidigt ännu, men jag har tyvärr sett på flera ställen.
Så fina tavlorna blev.
Här håller jag också på med att plocka undan sommaren. Har städat halva altanen och jag ska ta resten i eftermiddag.
Ha en riktigt skön höstvecka!
Kram

Gunilla sa...

Ja nu är det mycket att göra i trädgården inte bara växterna som skall in.

Jag fick byta daghem för det jag jobbade på först är ett koperativ ,privat.
Min arbetsledare trodde att jag skulle kunna jobba där med dagbarnen
och ägarna skulle inte få betalt för barnen 6 st som jag hade med mig utan kommunen skulle betala min lön för de pengarna men det gick inte koperativet med på så då flyttades jag över till ett kommunalt daghem.Synd bara att jag hade hunnit vara där i 7 veckor och hade kommit in i allt och trivdes riktigt bra.
Detta dagis är riktigt trevligt att vara på och personalen känner jag sen tidigare.Men det blir lite mer användande av bilen.Till koperativet kunde jag gå och cykla.


Ha det gott

Lussan sa...

Vad vackra korstygns tavlor du gjort och vad duktig du är! Tycker själv att det är bra sysselsättning men jag är lite av en periodare vad det gäller hobbies och nu var det länge sedan jag sydde. Kanske beroende på att det inte finns så många lediga väggar längre....:) Kram Lussan