Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 12 december 2012

Onsdag - mitt i veckan

Idag är det ingen fart på mig. Glädjen med alla julförberedelserna har liksom kommit av sig lite. I måndag´s fick jag höra en tråkig sak och livet känns väldigt orättvist. Finns många VARFÖR i mitt huvud just nu och tårarna kommer när jag tänker på det. Men jag ska försöka att inte oroa mig för mycket utan försöka vara stark så jag kan vara ett stöd för den här personen.

I går kväll hade vi hemgruppen samlad hemma hos oss. Hemgrupp är ett annat ord för bönegrupp. Vi är 11 st i min grupp och vi fikar, läser bibeln och ber tillsammans.
I morse när jag var ut till brevlådan för att hämta in tidningen låg det en lapp i tidningen från tidningsbudet. Jag blev så glad för de små raderna jag behövde några ord av uppmuntran just då. (han som kör ut tidningen är med i min hemgrupp)

Har lovat att visa en bild på vårt nya köksbord. Ett stort och stadigt bord i ek med en extra iläggs-skiva till och sex klädda stolar. Vi är så nöjda med bordet. Det är 1 meter brett så det blev lite trångt i köket när man står vid diskbänken . Är vi fler i köket som ska springa fram och tillbaka får man köra med "enkelriktat". Men finns det hjärterum så finns det stjärterum.

Vad hittar jag på idag då, ja inte mycket. Har bakat två mjuka pepparkakor åt min mamma och när min man sovit färdigt på övervåningen ska jag gå upp och plocka fram tomtarna ur sitt gömme.
Det har inte blivit mycket promenerande med hunden heller ett tag nu, det har varit för kallt. Min hund vill inte gå ut. Hon har ont i en höft och haltar och ibland hoppar hon på tre ben. Jag tror det värker i höften på henne när det är så kallt. Hon går bara ut en snabbis för att kissa och så in igen. Men idag är det bara -4 så vi tog en liten promenad ner till Sjöudden, min man har plogat vägen ner dit så det var lätt att gå. Vår hund fyllde 8 år på Nobeldagen.

Tyvärr är det ingen sol hos mig så korten blir ganska trista.

I söndags var vi till skogen och letade rätt på våra julgranar, jag sprang på dem direkt, jag hade ju märkt dem med en röd klädnypa, och den syntes ganska bra under snön. nu ligger de här på vedhögen och väntar på att få komma in.

I morgon är det lucia. Då ska jag titta på luciamorgonen på TV. Det brukar var så stämningfullt.

17 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag ska också titta på Luciamorgon, det brukar vara så stämningsfullt och fint.

När man är ute och fotograferar nu kan man nästan tro att det är svartvita kort, men det kan ju också vara vackert. Lite sol och blå himmel efterlyser jag ändå!!

Kram, Ingrid

Evas Pyssel sa...

Lite segt här med. Jag plockar upp lite efter hand ur jullådorna. Skulle egentligen också baka mjuk pepparkaka , men så fick jag se ett roligt recept på pepparkakscupcakes som en gran. Man kanske ska "moderna" till sig. Blir du också sugen så gå in på länken med julbloggar, leta upp Tomtensdotter. Där kan du se dem.
Jag blir så ledsen att du ska få tråkiga besked så här innan jul. Men sådant tar ingen hänsyn till helger.
Hoppas morgondagen blir ljusare. Kram från Eva

mormor sa...

kramar till dej så du orkar vara stark.
Monika

Monica sa...

Det var ju verkligen trist, att du skulle få ett tråkigt besked nu! Det verkade ju ha rett upp sig, tyckte jag mig förstå?
Gullig liten lapp från tidningsbäraren! Sånt kan pigga upp en en hel dag!
Här gör vi julleverpastejer idag och ikväll ska vi på middag hos äldsta dottern (Humlebacken). Skönt att ha dem på gångavstånd!
Hoppas att det ljusnat för dig!
Kram, Monica

Vform sa...

Skönt med så fina medmänniskor som DU är!! Hoppas att allt ordnar sig!
Styrkekram ♥

Nette Cecilia sa...

hoppas allt ordnar sig till det bästa ,Jag har också haft en inte så rolig vecka .Har du varit in och lyssnat på mitt söndagsinlägg med länk till musik gör det ,kram Nette

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken rar tidningsutbärare ni har! Dom ska man vara rädd och och även dom som hämtar våra sopor. Ja, alla andra också.
Tråkigt att du fått ett trist besked. Jag hoppas det är något som reder ut sig i takt med att tiden går.
Lilla vovven, tycker nog inte om kyla!
Gratulerar vovven lite så här i efterhand. Vår första Goldenvovve hade ju också stela höfter och tydligen, av vad jag förstod är det ganska vanligt med all avel som sker. Jag vet inte alls, men jag har hört så.
Stora kramen
Agneta

Rosor och Pioner sa...

Vilken rar tidningsutbärare, de orden värmer ett hjärta.
Skall titta på lucia imorgon bitti men personligen så tycker jag det var bättre när luciamorgon var från ...var det Carl Larsson gården i Falun förr och det var barn som sjöng.
Ha en fin kväll
Kram

Birgitta sa...

Tråkigt med tråkiga besked. Men din tidningsutbärare lättar upp lite för dej. Skönt. Så mycket gott du bakat inför julen. Jag har inte börjat med det än. Måste göra klart i vävstolen först, men nästa vecka blir det tid över för julstök. Vi har också haft kallt en längre period, men som tur är har vi sluppit senaste snöovädret.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Äppelblom sa...

Godmorgon Annelie!
Då lussemyser vi på varsitt håll du och jag.
Må så gott och varm kram från mig!

Livets Guldkorn sa...

Styrkekram till Dig♥

Önskar dig en finfin Luciadag vännen

/Ann-Louise

Helena sa...

Styrkekram från mig. Vilket fint köksbord, stort och det får plats massa god mat. Om en vecka vänder solen, bara tanken på att det blir ljusare gör att man orkar med vintern.

sjusoverskan sa...

Hej!

Inge roligt med sådana besked.
Vi hade en lika go' brevbärare här förut!

Värmekramar från mej!

Jenny sa...

Hoppas det ordnar sig för din vän! Ja här har vi plockat fram tomtar hejvilt idag, jag tycker det är för många men det ska vara så enligt barnen. Bara att följa med ...

Kram,
Jenny

Bea sa...

Hej!
Ledsen med dig! Tråkiga och sorgliga skeenden i livet är ofta svåra att förstå.

Vilken fin postbärare, den skall du vara rädd om!

Var styrkekram till dig! Bea

Lisa i byn sa...

Vad det än är som hänt, så hoppas jag att det ordnar upp sig, eller chocken lägger sig!
Styrkekramar till dig.
Jag får se när mina tomtar kommer fram, de brukar vara framme till lucia, men i år är det mycket om ändrat i mitt liv.
Ha en bra dag! Kramar

Hanna sa...

usch så jobbigt med tråkiga nyheter.
Hoppas att det ordnar sig på något sätt.
Fint brev fick du iallafall.
Ha en fin kväll, själv skall jag strax laga taccos till
sex hungriga barn och ungdomar, ja jag och maken får väl också smaka kan man hoppas.
Kram
Hanna