Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 18 december 2012

Uppskattning

De här senaste dagarna har varit så grå och trista, titta bara på fotot hur mörkt, grått och trist det ser ut. Och den mesta av snön har försvunnit. Vi som hade ett så fint vinterlandskap. Jag föredrar ett par minusgrader, hög och klar luft och då kanske det finns hopp om att få se solen.
Nu när det inte är så kallt ute bestämde hunden och jag att vi skulle börja promenera igen. Den långa rundan kunde vi inte gå pga. av all snön, men när vi kom fram till vägen som leder in i skogen såg jag att någon kört hela rundan med en bil, så det var bara att traska i hjulspåren, jättebra. Det uppskattades av hunden. I går var det dock lite halt så i dag åkte broddarna på skorna.

I söndags var det barnens julfest i vår kyrka. Då spelade dagisbarnen upp sitt juldrama för föräldrar och släktingar och alla andra som var i kyrkan. Alla de andra barn/ungdomsgrupperna slutade också för terminen, så de medverkade med sång, musik och bibelläsning. Hela kyrkan var fullsatt och det var julstämning i lokalen. Naturligtvis kom tomten på besök med godispåse till barnen.
Och vi dagisfröknar fick varsin julblomma från alla dagisbarnen (klicka på fotot så ser du vad det står på kortet) Åh, vad det värmde i hjärtat. Föräldrarna uppskattar att vi tar hand om deras barn på dagarna. "Det är det bästa dagiset" säger föräldrarna.

Idag serverades det julbord på dagis och jag var bjuden. Mmmm...så mycket god mat kokerskan hade lagat och en helt otroligt god tårta till efterrätt. Vår chef var också bjuden på julbordet. Och han höll ett litet tal till oss, så här började han..
"Det här är ju det bästa dagiset, eller hur"...jaja, det vet vi ju redan, och sedan sa han
"Det här är den bästa personalen som finns"...jaja, det visste vi ju också. Nej, skämt åsido. Chefen visade verkligen sin uppskattning över det arbete som vi gör med barnen, han delade ut varsin julklapp till personalen som TACK för det här året. Jag blir så rörd över all uppskattning vi har fått. Det värmer verkligen.

Julklappen var en stor chokladkartong och dessutom ett presentkort på 200:- + lönekuvertet.

Till sist vill jag bara tala om att av min stora fina snögubbe finns det inte mycket kvar nu. Gubben tö har varit på besök, redan dagen efter hade han tappat huvudet, stackarn.

Inte många dagar kvar nu till julafton...hoppas man får vara frisk, en av personalen på dagis kunde inte vara med på julbordet idag utan låg hemma i magsjukan. Så nu cirkulerar det runt.

I morgon ta jag en liten sovmorgon, för ingen ska upp till skolan. Men det får inte blir för länge för då får jag inget gjort på hela dagen..

24 kommentarer:

Rosor och Pioner sa...


Uppskattning är något som värmer hjärtat, både att ge och att få.
Håller tummarna för att du håller dig frisk till jul.
Stor kram från mig

Agneta sa...

Här är det lika grått och trist och all snön är nästan borta. Det är det alltid så fint och härlig julstämmning i kyrkan när det är jul. Vi brukar försöka gå på midnattsmässa.
Kram Agneta

Vform sa...

Tyvärr, inget att göra åt vädret .... men önska kan man ;O)
Vi har jättefint väder just nu -8 och lätt snöfall, men ingen sol.
Uppskattningarna får ju värma i vintermörkret!
Så roligt det måste kännas !!
God fortsättning ... och skön sovmorgon!
KRAM!!

Ingrid sa...

Visst behöver vi alla få uppskattning för det vi gör och ibland är vi nog för dåliga på att visa när vi själva uppskattar andra. Att ge lite positiv respons behöver inte kosta så mycket, det räcker med några vänliga ord.

Min fina snögubbe som grannbarnen gjorde när första snön kom har också töat bort, men vi ska ju få påfyllning, så vem vet. Till jul kanske de gör en ny.

Kram, Ingrid

Evas Pyssel sa...

Vad underbart att få uppskattning för det jobb man gör.Så glad för din/er skull. Vi borde slösa mer med snälla uppskattande ord både här och där. Det kan betyda så mycket.
Inget vidare promenadväder här heller. Ajax har svårt att hitta kissehögar/tuvor.Vägen här har blivit smalare när de inte plogar ända ut i kanterna . Idag var det slaskigt med. Jag vågar mig inte ut utan broddar.
Ha det gott !!
kram Eva

Huset på kullen sa...

Hej vännen när det är grått o trist får du njuta av den värmande uppskattningen du fick. Det är alltid lika roligt att man kan känna sig behövd. Tycker du ska ta en välbehövlig sovmorgon o bara njuta av dagen. Önskar dig en mysig dag kram Beijan

Snäckskalsdalen. sa...

Så roligt att ni fick så mycket uppskattning! Det var riktigt trevligt tycker jag.

Men vädret, ja, det är ju som det är och idag var det halkigt precis överallt, så mycket att man bara kanade iväg ibland....

Jag har inte fått gjort så mycket idag som jag tänkt. Å andra sidan tänkte jag inte mycket heller......

Sov gott!
Agneta

Monica sa...

Det måste kännas härligt att få beröm för sitt arbete från alla håll (både barnen och chefen)!
Det blir så mycket roligare att arbeta då och man gör verkligen sitt bästa!
En win-win-situation!
Här har det också töat och det finns inte en gnutta snö kvar.
Men det ska bli kallare nu, sägs det!
Ha en skön sovmorgon!
Kram, Monica

Helena sa...

Bra med chefer som visar uppskattning över personalens arbete. Trevligt att kokerskan på dagis gjorde så god jullunch till alla. Hoppas verkligen ni slipper magsjukan, en lindrig variant har kommit till oss. Du får bygga en ny snögubbe om det kommer mera snö, ett år sparade lillebror snöbollar och la i frysen. Vid midsommar hade han snöbollkrig. Ha en fin dag, och gå försiktigt.

Raija sa...

Det är alltid roligt att få lite uppskattning för vad man gör. Och du fick en hel del :-), kul.

gunsan sa...

Uppskattning är nog bland det bästa man få.Känns varmt i hjärtat.Och så lite paket med present gör det ju ännu bättre.Ha en fin jul .Gunsan.

Anonym sa...

Trevligt med uppskattning!! Ååå så synd att snögubben smälte :(
Skönt nu verkar det bli lite kallare igen....bättre det än slask och smuts.
Ha de gott vännen <3
Ann-Louisekram

Eva Trillian sa...

Fint att få "en klapp på axeln" ibland :)

Gunilla sa...

Det värmer otroligt hur lite det än är. Bara uppskattningen i sig själv är så roligt och man känner sig riktigt på bra humör.

Hoppas att du inte drabbas av någon magåkomma inför julen.

God Jul och ett Gott Nytt År.

Äppelblom sa...

En liten förmiddagshälsning bara!
Kram

Berit sa...

Det värmer gott i hjärtat då man får uppskattning.
Ha en underbar dag!!

skifferhuset sa...

Vad härligt med all uppskattning du/ni har fått, sådant värmer och då är ju inget tungt att genomföra! Ha nu en riktigt God Jul! Kram Iréne

Black Iris sa...

Åhh, vad jag förstår att det värmde gott i hjärtat över en så fin uppskattning..
Här är det mörkt precis hela dagarna. Så grått och trist..men snart går vi mot ljusare tider..

Kram Maidi

Lussan sa...

Kul med uppskattning och hoppas du får vara frisk, här är det lite förkylt.

Eftersom jag inte vet hur tillgången till dator blir framöver vill jag önska dig en riktigt god jul/Kram Lussan

Karin sa...

Hej! Vad trevlig överaskningar ni fick, snällt. Men vad tråkigt med snögubben vi får hoppas att han snart kan få ett nytt huvud :) Ha det bra Karin

Jenny sa...

Tänk vad viktigt det är med bra personal som tar hand om våra barn, det betyder verkligen allt, så sträck på dig!

Kram,
Jenny

skapa och inreda sa...

Vad trevligt att ni blir bjudna på Julbord hos er, alltid roligt med lite extra omtanke. På min förskola så tycker jag att det bara dras ner på allting, man måste betala för att äta med barnen även till det lilla Julbordet. Kommunens julklapp kom i dag, två fina plädar det blev jag glad över.
Passar på att önska dig God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!
Kram
Annika

Vårt röda hus sa...

Att få uppskattning och bli sedd är gott att höra... hur många gånger som helst! Det lever man länge på:)

En riktigt god och frödjefull jul önskar jag dej tillsammans med familjen!

Kram Eva-Mari

Blogger sa...

BlueHost is one of the best hosting provider with plans for any hosting needs.