Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 14 juni 2013

Festen är över

Oj, vilket festande och kalasande vi haft ett par dagar nu....och innan dess alla förberedelser med städning inomhus och utomhus, ogräsrensning m.m. Men allt blev så bra till slut. Jag hade en lång att-göra-lista att beta av...och uppgifterna på listan var inte bara till mig utan även de andra i familjen fick hjälpa till.

På tisdagskvällen var allt klart med björkar uppsatta vid altanen och pyntade med blå/gula ballonger  och serpentiner...onsdagen kom med strålande solsken och värme en dag gjord för skolavslutningar.

Kl 12.30 satt vi på Linnéuniversitetet i Växjö för att vara närvarande när vår dotter tog examen. Hon har gått en linje som heter Byggnadsutformning.  Där var sedvanliga tal och en "pojkkör" (Killarna var i 20-25 årsåldern) som sjöng, otroligt duktiga var de. Det var en fin examenstund och den gick "städat" till.

Därefter förflyttade vi oss från Växjö till Tingsryd (en sträcka på ca.6-7 mil) Där var det dags att titta på när mellan sonen och min syster dotter blev utsparkade från gymnasiet. Båda två har gått samma linje. Teknik programmet.

På den studenten var det lite mer tjo och tjim en del var lite vingliga på benen......när alla klasser gått ut och blivit uppvaktade av familj, vänner...gick man i samlad trupp ner till torget för att där åka några varv i samhället med lövade hövagnar eller lastbilsflak. 
Jag är så glad för att vi kunde vara med på både dottern och sonens avslutningar.

På Lördagen körde vi till Eksjö (en resa på 28 mil fram och tillbaka) då tog vår äldste son studenten. Han har läst på hotell och restaurang linjen. Även han kom ut som en glad student, med fina betyg.

På söndagen hade syrran och jag planerat en gemensam fest för alla studenterna, då hade vi Öppet Hus hemma hos oss. Och det fina vädret höll i sig så vi hade ställt fram bord och stolar i trädgården. Och det blev en så lyckad trädgårdsfest. Många av våra vänner, grannar och släktingar kom och firade våra ungdomar. Alla var på glatt humör och trivdes i varandras sällskap.

Vi hade beställt grillplanka från Ica Maxi. På den var det grillade revben, kycklingklubbor, rostbiff, jordgubbar, melon och andra goda frukter. Potatis sallad och bröd till. Efter det bjöd vi "bara" på tårta och kaffe/te.Vi var helnöjda med plankan.

Så var studenterna ordentligt firade. Men i onsdags var det dags för nästa kalas. Då firade vi yngste sonen som fyllde 19 år. Han hade beställ taccos så då fixade vi det till 12  personer, jordgubbstårta till efterrätt.
Idag får han sitt efterlängtade sommarlov.

På nationaldagen fyllde äldste sonen 22 år, han ska vi fira nu på lördag. Men då ska jag bli bortbjuden till honom. Han vill nämligen bjuda oss, min systers familj och mormor på fika i sin lägenhet. Det ser vi fram emot.

Nu har vi inte fler att fira i min familj på ett tag.....det är väl jag som står på tur, men jag fyller ojämna år så det är inget att fira. 

Nu ringde syrran på morgonen och frågade om vi vill komma till henne och äta sommarlovstårta i eftermiddag. Hennes son får också sommarlov idag och det är faktiskt tradition att äta jordgubbstårta.

Men först ska vi ut på ett litet äventyr i eftermiddag, hoppas allt går bra. Min systers man fyller 50 år om några veckor så det blir snart mer festande, men då behöver inte jag ha huvudansvaret för festen.

Jag har inte lagt ut några bilder på studenterna, för de vill inte det.

Passar på att önska er alla en riktigt skön helg! 

17 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Puuuusst!

Visste att det skulle gå bra eftersom du verkar vara en så välorganiserad person! Men vädret rår man ju inte på, kul då att det var så fint hela tiden.

Så mycket firande på en gång, nu dröjer det väl till nästa gång det blir en sån omgång, eller hur?

Maten verkade supergod och ni hade gjort så fint. Det ser verkligen inbjudande ut vid huset, men så har du ju din fantastiska trädgård också!

Nu blir det väl lugnt och njutningsfullt några dagar?

Kramar
Agneta

Christina sa...

Nog förstår jag att du haft fullt upp! Och firandet är tydligen inte helt över ännu! Hälsa hela familjen och gratta alla som grattas bör!
Ha det gott!
Kram
Christina

Lisa i byn sa...

Visst är det kul med dessa fester. Fast ibland blir det lite för mycket. Nu får du njuta och vila upp dig efter kalas.
Roligt att A vill bjuda er till sig.

Ni får också ha en trevlig helg!
Kram Lisa

Monica sa...

Det var väldigt mycket firande på kort tid! Roligt förstås, men lite jobbigt, förstår jag!
Klokt att ni beställde färdig "planka", man kan inte göra allt!
Hoppas att det blir lite lugnare nu...
Kram, Monica

Lilla Källängen sa...

Du har verkligen haft fullt upp. Många fester, men kan tänka mig att det är riktigt kul också :-)
Ha en skön helg
Kram Anneli

Vform sa...

Oj, vilka festligheter hos dig / Er !!
Men visst är det trevligt att samlas alla vänner och släktingar!
... och att duka ute, perfekt!
Härliga bilder!
Ha du själv ett finfint veckoslut! Kram ♥

Evas Pyssel sa...

Vilket härligt firande du har haft och så bra du hade ordnat allting. Och t.o.m. vädret var på bästa humör. Idag har jag åkt runt på alla mina barnbarns avslutningar, tre olika. Och alla har fått en vacker ros precis som jag brukar. Hoppas nu att de får ett underbart sommarlov.
Ha en skön helg efter allt ditt fixande. Kram Eva

Nette Cecilia sa...

Många firarsvängar där ,här är det lugnt i skärgården vi ska ta tacokväll nu ,trevlig helg ,nette

Agneta sa...

Oj vilket firande! Så trevligt att få vara med och fira alla.
Ha en skön helg och passa på att vila upp dig.
Kram Agneta

Lotta W sa...

Oj oj vilket kalasande ni haft - men trevligt låter det som.
Härligt för ungdomarna som nu har sommarlovet framför sig - om inte dom större ska jobba förstås.

Sommar kram fr Lotta

Raija sa...

Oj, det var mycket firande nu. Alla tre ungdomarna som tagit student och examen...grattis till dem.

Förstår att du haft full upp med planering av allt.

Tårtan var jättefin.

Mamma10 sa...

Hejsan! härligt med studentfirande =) jag har bara ett jätteslitet mönster på koftan....men det är ett mönster från svarta fåret =) Önskar dig en god fortsättning på Lördagen =)

underbarahem sa...

Oj, vilket firande ni har haft... tre studenter härligt.
Birgitta :-)

Monica sa...

oj allt .. eller alla på en gång lät det som,, här har med firats syrrans flicka tog studenten och så är det sommarlov för lille pojken vår,, så börjar sommarjobben för mellanpojken vår. Ja det är ett festande med mat och godis men härligt är det, att få fira alla glada ungdomar. ha en go vecka kram Monica

Gunilla sa...

Oj så mycket firade, här har de varit lugnt på den fronten, bara min äldsta son som tog socionom examen på Linneuniversitetet i Växjö, men han ville inte ha något firande utan vi grilla bara lite här hemma familjen

Snäckskalsdalen. sa...

Jag igen. Nu börjar så sakteliga, väldigt sakteliga, kaktusbladen ta sig, så så småningom så....du vet, då kommer det sådana till dig!
Kramar

Birgitta sa...

Vilket firande du haft sista tiden. Ser att allt flöt perfekt för dej och det känns skönt. Roligt att fira alla ungdomar som lyckas i livet. Tur med vädergudarna hade du också och så vackert det blommar i din trädgård.
Önskar dej en skön midsommarvecka.
Kramar Birgitta