Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 16 juli 2014

Dålig

Nu är det SOMMAR och SEMESTER hos oss och jag är jättedålig på att blogga. Ibland tittar jag in hos er andra men är alldeles för LAT för att kommentera.

Förra veckan var vi iväg med husvagnen. Bara min man och jag. Det var avkoppling bara det. Vi var på en kristen konferens utanför Aneby...vilka dagar. Härliga gudstjänster var vi på. men det var ju rejält varmt också så vi tillbringade ett par dagar på stranden, helt underbart. En dag var vi och hälsade på min kusin med familj och blev bjuden på gott fika hemma i hennes sommarstuga.
På torsdagen kom våra killar upp till konferensen och bodde med sina kompisar i tält och på fredagen kom dottern dit åkandes på sin motorcykel. Så hela familjen var samlad över helgen.

När jag har varit borta en vecka LÄNGTAR jag efter att få gå en trädgårdsrunda i trädgården och se hur mycket som har hänt. Men när vi kom hem ösregnade det, men framåt kvällen, när det började skymma höll det uppe. Så jag hoppade (ja, det kanske var mycket sagt) tog på mig stövlarna och gick ut.
 Min klätter-ros vid mitt rostiga hjul, namnet har jag glömt bort.

 Majdrottning som jag fått av min bloggvän Aggie. Det blommar så fint i år, har vuxit till sig rejält.

Riddasporre, är det väl, har svårt att hålla ordning på om det är riddarsporre eller stormhatt.

Vi fick 57 mm (tror jag) under ett dygn. Nästa dag sken solen...
...då såg jag att min clematis som jag fick av min dotter i våras, hade slagit ut. Jag tycker den är så fin "Princess Diana" heter den.

I går kväll tillbringade jag ett par timmar i blåbärsskogen.  Det fanns gott om blåbär och gott om mygg.
Min man gjorde mig sällskap första timmen, men sen ringde våra pojkar att deras kompis bil hade gått sönder, så min man fick åka och bogsera hem hans bil till oss.

I eftermiddag kommer våra barn som vi är stödfamilj åt, då ska vi ut och sova i husvagn en natt. Tänkte lägga oss vid en sjö. Det ska ju bli sommarvärme igen. Barnen stannar till söndag.

På Söndag fyller min mamma 85 år, så hon behöver en del hjälp. Och nästa helg kommer hennes syskon hit och ska fira henne. Då ska två mostrar (88 och 92 år) sova i vårt gårdshus och en morbror med fru i vår husvagn. Och dessförinnan på torsdag nästa vecka kommer tre kusiner från Örebro till oss och hälsar på, de vill även lämna en födelsedagsblomma till min mamma. Så här är det fullt upp.

Hoppas ni alla njuter av sommaren!!!!

13 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Så härligt det låter med allt ni har för er! God fortsättning på sommarens fröjder önskar vi! Kram!

Evas Pyssel sa...

Fullt upp hos dig. Tur att ni fick några sköna dagar att ladda på. Roligt att ge sig ut på äventyr i husvagn. det tycker säkert barnen. Vi har haft våra äventyr i husvagn för flera år sedan (!!!!!)så nu väljer vi övernattningsstugor på campingar istället när vi ger oss ut. Här blommar det ena och det andra och jag går också mina rundor till mina rabatter, men framför allt till växthuset. Inom någon dag kan jag plocka första tomaten har jag sett. Härligt !!!
Ha det gott med alla händelser som väntar dig.
sommarkram Eva

Evas Pyssel sa...

Fullt upp hos dig. Tur att ni fick några sköna dagar att ladda på. Roligt att ge sig ut på äventyr i husvagn. det tycker säkert barnen. Vi har haft våra äventyr i husvagn för flera år sedan (!!!!!)så nu väljer vi övernattningsstugor på campingar istället när vi ger oss ut. Här blommar det ena och det andra och jag går också mina rundor till mina rabatter, men framför allt till växthuset. Inom någon dag kan jag plocka första tomaten har jag sett. Härligt !!!
Ha det gott med alla händelser som väntar dig.
sommarkram Eva

Eva Trillian sa...

DU har ju verkligen full tupp med allt som sommaren bjuder på :) Så självklart blir det mindre tid över att blogga - det är sunt :D Snart nog sitter vi alla inne igen och bloggandet tar ny fart!
Det låter härligt med konferensen och de härliga gudstjänsterna :)
Vackra, vackra blommor i din trädgård - glöm inte njuta av dem också ;)

Vform sa...

Jaa du har verkligen fullt upp må jag säga!
Men säkert trevligt att både vara på tu man hand och med familjen!
Stor familj dessutom :)
Fint är det i din trädgård!
Vi har också haft sommarvärme här oppe i Österbotten, men nu några dagar med åskskurar! Regnet behövs verkligen!
Ha en skön fortsättning ... och tänk inte på bloggen .... njut i stället!
Kram Vivan

Helena sa...

Borta bra men hemma bäst. Det är ju bra att ni har husvagn om reslusten kommer. Det blommar verkligen fint i din trädgård, har du kärran framme i år med blommor`?
Det blir trevligt att så många kommer och firar din mamma, och att ni har plats till alla.

Snäckskalsdalen. sa...

Jamen, det blommar ju minst lika mycket om inte mer hos dig. Du har en fantastisk trädgård.
Så härligt att ni har varit på semester, jag undrade för mig själv om ni inte skulle iväg på det i år! Och så var det redan gjort! Härligt och fint väder också.
Tänk att små barn och vatten alltid går så bra ihop, hur roligt har dom inte!
Du det är lite trögt för mig också att kommentera, jag vet inte varför, jag finner liksom inte tiden. Det är klart jag har tittat på massor av fotboll nu ett tag.....
Ha det så härligt och mys med dom små barnen.
Aggie kram

Ingrid sa...

Det var ju tur att "Dålig" inte innebar att det är du som är dålig. Att du inte har tid att blogga nu i sommarstressen förstår jag mer än väl.
Så härligt det ser ut med alla blåbär. Här finns det inte ett enda bär i år.
Ha en fin fortsättning på sommaren!
Kram, Ingrid

Lisa i byn sa...

Mycket att göra ingen att skicka.
Huvudsaken är ju att man har trevligt, och det förstår jag att ni har.
Sommar kram

Monica sa...

Ja, så här på sommaren är kör det ihop sig ibland, det är så mycket man vill/måste göra! Det är ju roliga saker, men det kan ju bli lite mycket...
Ser att din "Princess Diana" blommar och när jag gick ut och kollade på min relativt nyplanterade, så har den också en utslagen blomma! Visst är den söt!
Härligt att kunna plocka egna blåbär - det har vi inte här nere!
Lycka till med allt du ska göra och ha det så bra!
Kram, Monica

Rost och rädisor sa...

Klematisen jättesöt och kul att du fick en blomma redan i år.
Jaså minsann, det finns blåbär i dina trakter. Då kanske man skulle ta med hinken när vi åker till Korröfestivalen nästa vecka. Här finns det nämligen inte ett bär.
Allt gott
Anette

Birgitta sa...

Du har fullt upp ser jag. Så inte hinner du blogga då. Så mycket regn du fått och är det hos dej blåbären finns i år. Ser att du varit vid Stalpet. Det är en vacker plats.
Önskar dej en trevlig helg med släkt och firande.

Raija sa...

Ni har mycket omkring er nu, läser jag. Kul att komma iväg en vecka i husvagn. Mysigt att få rå om alla barnen och göra något skoj med dem.
Rosorna var verkligen vackra och även clematisen.