Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 1 augusti 2014

Omslag

Äntligen har vi fått lite omslag i vädret. Lite behagligare värme så man kan orka göra någonting. I Onsdags regnade det, nästan så man ville gått ut och ställa sig i det efterlängtade regnet. 22 mm kom det och lite åska. Tänk så skönt det blev ute efter regnet.

Nu är det färdigkalasat för mormors del. Förra helgen var hennes syskon och hälsade på, de sov över hos oss. Jag hjälpte min mamma att laga middagen åt henne på lördagen.

Här är en bild på syskonen. De var tolv syskon för början nu är det bara fyra kvar. Min mamma står längst fram i grön T-shirt, hon fyllde 85 år, hennes syster som står bredvid henne fyller 88 år i augusti, längst bak i blått står syster Carin som fyller 93 år i år och så lillebror som är 82 år. De hade trevliga dagar tillsammans. Visst de har lite skavanker allihop och hör dåligt.

I Tisdagskväll hade vi besök av goda vänner som bott ett par mil från oss, men som nu flyttat till Norge. Hon och hennes familj var på grillfest hos oss. Vi var sammanlagt 17 personer. (de var bara fem, men min egen familj är stor)


I början av veckan var extrabarnen här då gjorde jag batiktröjor med dem som vi färgade i tvättmaskinen. De tyckte det var roligt att vira runt  trådar på tröjan, sen la vi de vita tröjorna i tvättmaskinen med en flaska färg. (Jag har en gammal tvättmaskin i gårdshuset som vi bara tvättar arbetskläder i, den använde vi till färgningen eftersom det kan bli lite missfärgning  i gummilister m.m.)  Oj, så spännande det var när vi öppnade luckan och fick se vilken härlig blå nyans det blev. Lika spännande var det att klippa bort tråden vi virat. Det här blev favorit-tröjan att ha på sig.

I lördags var min man och köpte de "tre små grisarna".  Våra julgrisar. Min man hade en gjort en så fin tomt åt dem i hagen, med egen badpool, men det första de gör när vi släpper dit dem är att springa rakt igenom elstängslet.

 I två timmar försökte vi få in dem i "boet" igen. De gömde sig bakom/i den här rishögen. Vi fick hjälp av min syster och hennes man att fånga in dem. De ska även ha en gris till jul.  Till slut fick vi dem på rätt plats och nu har de hållit sig lugna och innanför eltråden.

Fåren betar i samma hage som grisarna och de var väldigt nyfikna och kom fram och undrade vad det var för typer som flyttat in i deras hage.

I traktorgaraget i vårt gårdshus är det bilverkstad för tillfället. Våra killars kompis, som bor i Uddevalla, besökte våra killar den 15 juli. Då gick hans bil sönder, de ringde till oss när vi var i blåbärsskogen, så min man fick åka och bogsera hem bilen till oss. Nu har killarna varit hos oss i en vecka och mekar med bilen (det blir inte så långe stunder varje dag om man säger så) men de bor här, äter mat och är uppe och stökar om nätterna och de blir mer och mer frustrerade över att de inte kan få ihop bilen. Och jag får nog snart stoppa händerna i byxfickorna och räkna till tio innan jag säger något.

Nu ska jag ut och plocka upp lite potatis i trädgårdslandet och koka in några rödbetor. Har ni sett vilka fina jag odlar i år.

Flera kvällar på rad har jag tänkt titta in hos er andra men vi har haft något fel på strömmen. Varje kväll kl. 21.10 bryter jordfelsbrytaren och hela huset slocknar, min man hittar inte felet. Igår höll han på igen och felsökte, nu tror vi att det fungerar, men vi får se framåt kvällen.

TREVLIG HELG till er alla!

15 kommentarer:

Tiger sa...

Fin bild på din mamma och hennes syskon! Roligt så länge de orkar vara med.

Då vet ni när det är läggdags, när strömmen bryts... ;-)

Här är det också lite svalare och blåsigt, men värmen ska visst komma tillbaka. Bäst att njuta av sommarvärmen och lagra i minnesbanken till vintern...

Sommarhälsningar
Elisabet

Annica Östlund sa...

Vad härligt med en sådan stor släkt, kommer själv från en stor släkt och vi har gjort mycket roligt tillsammans genom åren.
Vi har inte sett skymten av något regn ännu och det sämre vädret som kom in i söndags erbjuder "enbart" 28 grader i skuggan. Men jag njuter för fulla muggar och försöker bunkra sol och värme i sinnet inför den kommande vintern.
Ha en trevlig helg!
Kram Annica

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, nu har du tagit dig igenom alla kalasen, måste kännas skönt, men så trevligt ni verkar ha haft och din mamma måste vara jätteglad över att ha träffat sina syskon Så fint hon har det vid sitt hus?

Och batiktröjorna blev ju jättefina, minns när jag var ung och det var modernt, tror aldrig jag gjorde någon, men jag var fascinerad av det. Kan gissa att barnen blev glada.

Se, julgrisarna har kommit, dom små rackarna. Inte lätt att fånga in grisar, eller hur?!

Fåren är ju för söta!

Och den där bilen, grrrr.....säg till killarna att nu får dom laga mat en hel dag, diska och så där, så får vi se hur det går! Säger jag som inte kan nåt om uppfostran av barn/ungdomar. Jaja, ni är alltid så snälla!

Stor kram
Agneta

Monica sa...

Så roligt för din mamma att syskonen kunde vara med och fira henne! Och pigga och glada ser de ut, allihop!
Sen har ni hittat på nya roliga saker med extrabarnen! Du är verkligen påhittig, det måste vara så spännande för barnen!
Grisar och får, det börjar likna en riktig bondgård hos er! Är det inte mycket att sköta, när ni jobbar båda två? Och vilka vilda grisar, hoppas att de har lugnat sig nu...
Förstår din irritation över bilreparatörerna!
Ha det bra, kram, Monica

Raija sa...

Fint att din mammas syskon kunde komma för att fira henne. I den åldern så ses de säkert inte ofta.
Tröjorna blev jättefina och kul för barnen att prova på sånt.
Det skulle jag inte fixa...att skaffa grisar för att äta upp dem sen. Jag äter kött, men vill inte bli bekant med djuren innan :-).

Raija sa...

Fint att din mammas syskon kunde komma för att fira henne. I den åldern så ses de säkert inte ofta.
Tröjorna blev jättefina och kul för barnen att prova på sånt.
Det skulle jag inte fixa...att skaffa grisar för att äta upp dem sen. Jag äter kött, men vill inte bli bekant med djuren innan :-).

Rost och rädisor sa...

Som vanligt händer det en hel del hos dig. Du har många att ta hand om och vilka gener du ha att brås på!
Underbar bild med de nyfikna fåren!

Jajamen jag var tre dygn i Korrö och det var fantastiskt trevligt som vanligt. Ordning och reda. Inget stök och bök. Såg en slängd ölburk och fem som rökte cigaretter på hela tiden och ändå var det fantastisk stämning och ett väldigt hålligång, nästan dygnet runt. Det var 30-årsjubileum och trevligt att mingla och träffa gamla bekanta.
Du kanske bor nära så du hör om vinden ligger på...


Kram Anette

Evas Kvarnaro sa...

Ha ha ha, det var ett roligt inlägg tyckte jag och gubben.
Grisar och får i samma hage, ja det ska väl gå det med men . . .
Mycket som har hänt hos er.
Men jag blir riktigt avund på dig att få ha sin kära mor och hennes syskon kvar i livet.Vilken lycka! Vaddå skavanker ?! ja det har vi nog alla i alla åldrar, de ser verkligen ändå pigga ut.
Din mor ser smärt och glad ut.
Tyvärr har jag inga äldre kvar, de har varit borta länge och jag äskar gammalt folk. Som tur har jag då haft det bästa yrket och jobbet, på ett hem för gamla.

Hoppas bilskrället är färdig fixat nu, hi hi . . . .
Trevlig helg, må gott/ Eva

Evas Pyssel sa...

De där randiga rödbetorna är så läckra. Vi brukar göra en förrätt med kokta skivade , ovanpå smulad fetaost och dressing av olja vinäger och salladskrydda. Enkelt och så gudagott.Roligt med batikfärgning. det har jag aldrig gjort. Men jag gissar att barnen var överförtjusta i resultatet. Du är så duktig att hitta på saker med dem.
Visst är temperaturen behagligare nu. Man mår inte gott av så hög värme.
Kram Eva

Lisa i byn sa...

Så kul att din mammas syskon kommer på kalas.
Det händer mycket hemma hos er. Hoppas bara att killarna fixar till bilen innan du ....
Kram

Lisa i byn sa...

Så kul att din mammas syskon kommer på kalas.
Det händer mycket hemma hos er. Hoppas bara att killarna fixar till bilen innan du ....
Kram

Bibbis blandning sa...

Himlars så mycket det händer hos dig. Här går allt med knapp styrfart i värmen. Inte en droppe regn på evigheter. Bara tjock 30 grader varm luft som gör en trött och tung. Men det ändrar sig nog framöver.
Så fin bild på syskonen. Inte kan man tro att de är så gamla som du skrivit. Fantastiskt.

Var glad att pojkarna vill husera hos er. Det är väl kvitto på att de trivs. Men ibland kanske det kan bli lite i mesta laget.

Du hittar på mycket kul med dina extrabarn. Vilket härligt "extraliv" ni ger dem.

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är mycket liv och rörelse hos dig, kalasande, meckande, grisar som rymmer och strömmen som försvinner, batiktröjor och mat...härligt!
Kram,
Regina

Lotta sa...

Hej sänder en liten hälsning från ostkusten o Kalmar.
Här har vi haft det riktigt varmt o klibbigt som på andra ställen. Mest hållt mig inomhus under dagarna.

Nu påbörjat lite pyssel inför höstens julmarknader. Några julkort har det blivit än så länge.

Ha de gott kram Lotta

Systeryster och jag .... sa...

kikar runt lite på din blogg.... kul att göra egna batiktröjor