Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 19 februari 2015

Vårkänslor

Vart tar tiden vägen....ja, för mig flyger den iväg.
Den här veckan är det sportlov, och många barn är lediga, tyvärr har snön töat bort hos mig så några uteaktiviteter är inte lätt att hitta på. Men idag har jag varit ute på en rask långpromenad på leriga skogsvägar, lite is och snö låg det kvar, men så skönt det var. Hade trevligt sällskap också. Och det bästa av allt jag blev inte det minsta andfått, det har tydligen hjälpt att simma 1100 m en gång i veckan under vintern.

Till helgen har SMHI sagt att det ska bli vår i Småland, vi har redan haft ett par dagar med vårväder och man kan inte annat än njuta. Det droppar från tak och stuprännor, fåglarna kvittrar och vårblommorna börjar titta upp.

 Här ser ni vintergäck och en liten primula. Snödroppar är också snart helt utslagna.

Den här blåmesen kollar inredningen i holken och hon verkar nöjd och kallar på sin äkta hälft och jag  hoppas de bestämmer sig för att bosätta sig i holken.


Det är inte bara utomhus det tittar upp små vårblommor, även mina frösådder i krukorna på fönsterbrädan tittar upp. Överst är det silversalvia och under är det hängpetunia. Men såg idag att även stockros och flitiga lisa kommit upp.

 Även flugorna börjar vakna till liv i "solgasset", ja, en del dagar få vi se solen. Den här rackaren kan ju vara ganska irriterande när man ligger och sover.

Den här amaryllisen ser lite trött ut, han orkade inte växa upp till en fin stängel utan blommar direkt nere på löken...men grann är den.

Till sist kan man undra vem som suttit ute och njutit av en kopp kaffe redan i år.
När jag hittade koppen igår föll en hel del saker på plats som hände sista helgen extrabarnen var hos oss.

14 kommentarer:

ulla laiho sa...

Här omkring har aktivitets-snön för barn också försvunnit. Kvar är all snö på vår tomt, som effektivt hindrar våren att visa sig. Det enda jag har är snödroppar, som växer nära huset.

Jag tänkte ta det lugnt med fröodling i år - kom hem med 6 fröpåsar från Granngården utöver solrosfrön åt fåglarna - och så ett par billiga sprayflaskor för 9:50 styck.

Ingrid sa...

Här finns det inte heller någon snö, så barnen får roa sig på något annat sätt.
Fina vårtecken hos dig!
Nu blev jag sugen på att gå och köpa mig några fröpåsar!
Kram, Ingrid


Margot sa...

Wow, vilka härliga vårtecken hos dig! Här har vi haft 7 plusgrader idag och snön smälter i rasande fart men vi har fortfarande ganska mycket snö. Har inte hittat några vårblommor som tittar fram än men jag längtar. Vacker amaryllis.
Kram Margot

Mandelhjärta sa...

Redan vårtecken? Härligt! :) Här har vi ytterst lite snö kvar, efter mildväder, så det dyker nog upp snart hos oss också. Man märker att det blivit ljusare - så skönt. :)

Monica sa...

Ja visst rusar tiden iväg - fredag i morgon igen, det var det ju härom dagen...
Här har vi inte haft någon snö på länge och våren kom, rent metereologiskt, hit i söndags! Men man ska inte ropa hej, än kan det bli snö!

Nu blev jag lite nyfiken, hur hamnade kaffekoppen i naturen?
Ha en fin helg, kram, Monica

Helena sa...

Skönt om våren börjar vakna, och tar bort hala vägar. Du har gröna fingrar så det blir nog mycket fint i trädgården i vår/sommar.
Kaffekoppen är kanske från fika i snön?

Lisa i byn sa...

Synd att snön har försvunnit. Men visst är det härligt ändå ute i naturen. Bara på några dagar har snön försvunnit.
Trevlig helg! Kram

Rost och rädisor sa...

Att du har primula alla redan. Mina tenderar att dö efter nåt år i rabatten.
Duktig du är som simmar.
Trevlig helg
Anette

Snäckskalsdalen. sa...

Vilket härligt hoppingivande inlägg! Det är ju vår hos dig, i alla fall på gång. Och det var kul med koppen som kom fram ur snön! Och dom små blommorna, så söta! Och dina sådder, tänk att dom vet, dom små fröerna, att det är dags att titta fram nu!
Amaryllisen tycker jag var jätte, jättefin! Annorlunda, trodde först du hade fått ett exklusivt blomsterarrangemang.
Och klart att simningen hjälper till med konditionen, är det inte så att det är väldigt bra att simma, snällt motstånd, men ganska mycket motstånd och snälla rörelser för hela kroppen. Ni är så himla duktiga, för jag har för mig att din man också simmar, eller hur.
Och det är fint att ha trevligt sällskap på sina promenader!!!
Kramar
Aggie

Hanna sa...

Så härligt med fröer
Ha en fin helg
Hanna

Bibbis blandning sa...

Ja nu börjar det röra på sig ute i naturen. Snödropparna blommar för fullt här och grannens tulpaner är uppe en decimeter.
Lite rart såg det ut med den blommiga koppen på marken.

Raija sa...

Här har jag inte sett så mycket vårtecken än. Bara hos en granne som brukar ha tidiga snödroppar och de är på gång att blomma nu.

Väldigt vacker amaryllis, fast den blommar nere vid krukan.

Evas Pyssel sa...

Vårkänslor....nä inte här. Det är kyligt och blåsigt. Men jag har och göra inne. Det är inte mitt scraprum vi fixar utan datorrummet. Men nu blev vi taggade så vi kanske fortsätter med fler rum.
Jag skulle verkligen behöva få upp konditionen. Det blir väl bättre när vädret blir bättre för både trädgårdsarbete och långa promenader.
Tänk att du redan fått upp dina fröer . Jag har inte sått något än , jo förresten har jag puttat ner femöringarna. Jag köpte en påse av dem ifjol och i år räckte det till 3 krukor, inte så många rotbitar i varje men ändå.
Ha det gott . Kram Eva

Eva Trillian sa...

Vackra vårtecken :)
Tack för grattis -det värmde :)