Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 1 februari 2015

Vintervitt

Det är så roligt när man tittar in på alla fina bloggar man följer....just nu handlar de flesta inlägg om vintern och all snö som har kommit ner. Och på alla bloggar finns det mängder av fina vinterbilder.. Så kommer det även att bli i mitt inlägg...en massa vinterbilder. För det är helt sagolikt vackert ute, bara solen som fattas för att det ska blir riktigt bra vinterbilder.

I helgen har tre av våra barn varit hemma, vi har ätit gott varit ute på promenad, haft snöbollskrig, rullat snöklot  och även gjort en snögubbe. Även vuxna barn kan ha roligt i snön. De två yngsta killarna frågade om de fick sova över och det är bara roligt när de vill stanna hemma. Bla. har sonen som ska resa till Nepal varit hemma. Tyvärr har han skadat sitt knä på träningen igen. Förra gången gick korsbandet av så han fick opereras, nu är det något med ett ledband i knät. Hoppas verkligen att han kan följa med på resan till Nepal. Han haltar och har ont när han sträcker ut benet. En sån otur han har. Håll tummarna att det läker fort, han reser den 14 februari.

Vinterbilder ja, det är inte lätt att välja ut bara en eller två bilder så här kommer det en gäng.

Köksingången på vårt hus

 Timmerstugan nere vid sjöudden

 Var upp och hjälpte min mamma att skotta lite och fick se de här snödropparna mot husväggen.....

Så var trasselhögen klar...Monika gissade rätt, visst skulle det bli nallar. De här är överlämnade till min syster nu. De ska säljas på Röda korsets riksstämma i Växjö i maj. (jag tror det var så) Roliga att sticka men mindre roliga att sy ihop.

Nu är jag lagt upp maskor till en ny tröja av garnet jag fick av Agneta. I morgon blir det ett besök på skolan, hoppas att de ger ett positivt besked.

10 kommentarer:

Eva Trillian sa...

Det låter verkligen som en skön helg :) Härligt med alla barn hemma!

Nette Cecilia sa...

så många fina vinterbilder ,gillar bild nr 5 .Hoppas det går bra för pojken ,kram Nette

Annika Christensen sa...

Så fint du bor! Äntligen har vi också lite snö. Nallarna var ju super gulliga och jag förstår att det kan vara lite jobbigt att sy ihop dem.
Allt gott
Annika

Rost och rädisor sa...

Vackert hos dig även utan sol, men lite tunnare moln skulle göra mig glad. Visst känns det lite konstigt med snödroppar redan. De tittar upp här också.
Allt gott
Anette

Monica sa...

Så fint ditt hus ser ut i vinterskrud (ja, annars också för den delen...)!
Jättefina vinterbilder och lite exotiska för mig att se, eftersom vi fortfarande inte har någon snö här nere i sydvästra hörnet av vårt land.Det snöade faktiskt lite i eftermiddags men inget som la sig.Men snödroppar har vi här också!

Haha, roligt att jag gissade rätt om nallarna! men inte trodde jag, att det skulle bli så många! Otroligt, vad du hinner! Bra gjort! Så söta de är där de tittar upp ur den fina korgen!

Ha en fin ny vecka och hoppas att det går bra med skolan!
Kram, Monica

Tiger sa...

Fantastiska vinterbilder! Bilderna nere vid sjön var verkligen vackra! Jag tycker att det är så vilsamt vackert med snölandskapet som blir.

Hoppas att sonen snart blir bra och kan följa med på Nepal-resan.

Snöiga hälsningar
Elisabet

Helena sa...

Oj vilka vackra vinterbilder du har tagit av hus och omgivning. I stan är snön bara till besvär, och det blir svårt att parkera. Hoppas nallarna får nya snälla ägare som är försiktiga med dom.
Hoppas att sonen blir bra så han kan resa. Håller tummarna.
Kram.

ulla laiho sa...

Det var söta nallar - ser ut att vara märkta med Röda Korsets logotype - är det så? Du är duktig och generös som alltid.

Vilka underbara vinterbilder!

Jag håller tummarna att resan för din son blir av.

Evas Kvarnaro sa...

Så vackert erat hus ligger där i bäddad vinterskrud, och röd lyser stugan . . .
Ser att ni har fått mera än vi, jag hoppas detta vita får vara kvar hela februari för alla sportlovs lediga barn
Allt blir så mycket vackrare och ljusare, oftast får vi snö och vinter efter nyår, så även i år, precis som jag förutspådde.
Jag ser även att våren tränger sig igenom snötäcket, snödropparna vill absolut se vad som händer där ovan.
Ja många visar vackra vinterbilder, men jag kör fortfarande på mina bilder från vår resa till Teneriffa i december. Kameran 'la av' efter resan
jag hade väl tröttat ut den alldeles för mycket, hi hi hi ....
Men nu har jag köpt en ny mobil med bättre kamera i. Annars hade jag fått köpa kamera oxå, det hade jag ej råd till just nu tyckte jag. Min gamla mobil är ca 12 år och 'K-märkt',
*fniss*

Må så gott/ Eva

Lisa i byn sa...

Jag saknar också solen, men vi har ändå så vackert i naturen nu.
Hoppas att sonen kryar på sig.
Kram