Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 17 april 2015

Namnade bananer

Nu tittar lilla solen fram...känns bra att man är klar med ungkarls-städningen då. För idag blev det ingen storstädning precis....mest bara golv som torkades av och toaletterna förstås.

Tänkte lägga in lite helgbilder men såg att jag nästan bara fotar lammen nu, få skärpa mig, något annat ska man väl kunna fota.

 Fyllde på lite frukt  i helgens fruktskål och såg att någon skrivit sitt namn på bananen, hihi...det gäller att vara på den säkra sidan att namna så ingen annan äter upp den.

Dottern hade köpt en påse med Iris som hon planterade i kruka i sin lägenhet,  hon sparade några lökar som jag fick av henne, och de växer så det knakar.

 Ute växer vitsipporna så det knakar.

En kväll i veckan kom grannens barn och sålde majblommor. Klart man måste köpa en och sätta på vårjackan. En annan bonde kom med två traktorskopor med kogödsel, min man har redan kört in en massa gödsel åt mig i växthuset, så i år hoppas vi ordentlig fart på odlandet därute/inne. Resten ska ut i rabatterna.

Middagsvila, både på och bredvid mamma. Ser mysigt ut. Jag testar att ta min middagsvila ute på bänken i solen med en kopp kaffe. Det kanske är för kallt, får kolla läget.

Med de här raderna och bilderna önskar jag er alla en fin helg!

10 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Haha, ja, man måste pixa maten, annars kanske den försvinner i nån annans mage! Bra initiativförmåga.
Och jag ser gärna hur många lamm som helst för dom är så otroligt söta och det där att dom ligger på sin mamma är helt underbart sött!
Här är det kallt och blåsigt och ibland skiner solen och ibland regnar det, men nu ska jag i alla fall gå ut och klippa vår hund som är så varm av sig och fick så tjock päls efter kastrationen.
Ha det gott, kramar

Jenny sa...

Namnade bananer är smart, så har vi gjort på jobbet ibland också. Vilka sköna bilder, det är verkligen vår och vem kan i och för sig tröttna på fina fårbilder.

Trevlig helg!

Tiger sa...

Smart att skriva namnet på bananen, så att ingen annan tar den... ;-)

Fina vårbilder, men sötast är ändå lammen. :-) Ser skönt ut att gosa ihop sig där med tackan. Bra med fårfällen att ligga på. ;-)

Vårhälsningar
Elisabet

Monica sa...

Säger som Aggie, jag kan se hur många bilder som helst på lammen! Dom är verkligen urgulliga!
Nu hoppas vi på en solig, varm helg!
Kram, Monica

Helena sa...

Ett brett leende fick jag när jag såg texten på bananen. Fyndigt! Jag gillar dina lammfoton. Lammen är så söta så man bara vill smälta. Fin helg till dig! :-)

Hanna sa...

Här har vi haft lite varmare idag!
ha en fin helg!
Hanna

Bibbis blandning sa...

Vilket härligt kort på det lilla lammet som ligger på sin mammas rygg. Tryggt måste det kännas.
Hoppas du får en härlig helg. Må solen lysa på dig när du sitter ute på din bänk.

Helena sa...

Får aldrig nog av lammbilder. Vad trygg den är på mammas rygg.
Namna bananen er bra, så ingen annan tar den.
Hoppas du får en skön stund i solen, kanske kommer Kotten tillbaka i år?

Evas Pyssel sa...

Det var verkligen en härlig bild på lammet som ligger på sin mamma. Bilder på djur kan bli hur ljuvliga som helst. Kul med bananerna. Ska komma ihåg det.När jag jobbade fick vi en korg med frukt i början på veckan. Gissa vad som försvann först !!! Jo bananerna såklart. Där skulle man varit snabb och signerat dem. Älskar bananer.Lite kallt här ännu, har inte kommit igång med växthus och rabatter. Men jag har klippt bollhortensian.
Ha en skön söndag. Kram Eva

Raija sa...

Vad fint att få gödsel hemkört. Det skulle jag också behöva.

Bilden på lammen är så fin och inte gör det något att du bara fotar lamm, för jag blir i alla fall väldigt glad över bilderna.