Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 15 maj 2015

Ring brandkåren, det brinner...

Ja, så lät det hos mig i går kväll. Sonen och hans kompis kom inrusandes genom ytterdörren och skrek att det brinner och så rev de ner brandsläckaren, tog den med sig och sprang ut igen.

Vilken dramatik det blev.

En av våra söner och hans kompis har bott i vårt gårdshus i 8 veckor. Kompisen bor i Uddevalla. Kompisen körde sönder sin bil i somras och den har stått trasig här sedan dess. För 8 veckor sedan kom han tillbaka hit och skulle laga upp den igen. Han hade alla delar med sig och reparationen skulle bli klar på 1 vecka, vilket den inte blev.

Hans bil har stått i vårt garage största delen av tiden, men igår var den inkörd i gårdshuset, under tak där traktorn brukar stå. Vet faktiskt inte riktigt vad som hände i går kväll, men det började brinna i bilen, den baktände på något sätt. Jag hörde en riktigt stor smäll, men reagerade inte för sonen brukar vara ute och skjuta sina "bomber", så man är lite avtrubbad. Men den här gången var det ett bildäck som exploderat....enligt killarna var det två smällar

Dottern, som är den lugnaste i huset vid krissituationer fick ringa 112. Min man var inte hemma, han hämtade Said från fotbollsträningen. Men han hann hem innan brandkåren var här, han drog fram vattenslangen och sprutade på elden och bilen. Lågorna var verkligen skyhöga.

Och varför kom inte brandkåren då.....jag vet att minuterna känns som evigheter när man väntar. Jo, larmcentralen hade uppgett fel adress till utryckningsfordonen. Tur att vi kunde släcka elden själva, annars hade hela gårdshuset brunnit upp. Larmcentralen ringde upp mig två ggr och frågade om det kommit några brandbilar till oss, men det hade det inte, sista gången frågade han efter adressen igen, och den stämde ju inte. Han hade skickat iväg brandbilarna åt ett helt annat håll.Vi larmade 20.20 och fick vänta minst 30 minuter på brandbilarna. Under all kritik. Tur i oturen att inget värre hände.

Att bo på landet är inte så tråkigt som många kanske tror, hos oss händer det ofta en hel del.
Jag tror de flesta av oss har sovit gott i natt efter dramatiken i går. Sonens kompis var ganska chockad efter smällen....men han verkar OK idag.

12 kommentarer:

Ingrid sa...

När man väntar på brandbilen känns verkligen minuterna hur långa som helst. Vi hade ju brand vid Stenstugu för några år sedan och det glömmer jag aldrig.
Tur att ni lyckades släcka själva i alla fall.
Hoppas fredagen blir lugn!
Kram, Ingrid

elisa sa...

Det var otäckt. Tur ni klarade av släckningsarbetet själva.

Det har hänt att ambulans kommit till vårt hus för att hämta och då varit på fel adress. Vår adress finns även i Nynäshamn och Handen. Det kan ju gälla ett liv - viktigt att adressen blir korrekt i alla sammanhang.

Ha en lugnare helg!

Ulla
http://minnatur.blogspot.se/

Evas Kvarnaro sa...

Nä fy för den lede. Vilken chock det blev och stressigt värre. Vilken tur att inget värre hände.
Du har varit alldeles för snäll i 7 veckor . . . 😠
nu får killarna skärpa sig . . . 😲
Men det har ju inte jag med att göra . . . 😞😒
Men jag hade 'rivit i högljutt' . . . 👹👺💀👽
Men du är ju en lugn kvinna . . . Eller 😐😑😕😬
Sköt om dig, omtänksamma kranar/ Eva
💔💚💙💜💛💗

Snäckskalsdalen. sa...

Men snälla nån!
Ut med killen och hans bilvrak nu, jag säger som Eva här ovan, nu får det vara nog, det är ju fara för alla om han håller på så där. Men du är ju så snäll! Nästan så snäll så det blir lite farligt ibland.
Ut med dom nu!!!!
Tur i alla fall att det gick som det gick och skönt att ha dottern hemma vid ett sånt här tillfälle.
Det där med larm, ambulans och brandkår kan vara ett problem, vi har samma här, ibland har det blivit fel, sist det hände dog en man i vår hamn, och det var illa....
Hoppas det är lugnt idag! Stackars er!
Kramar

Nette Cecilia sa...

Elände det där med adresser nu för tiden ,vi har samma problem här .Tänk så bra det var förr när brandkåren visste vem som ringde i alla byar ,kram nette

Lisa i byn sa...

Vilken tur ni hade, och att ni agerade både snabbt och riktigt!
Ha en trevlig helg! Kram Lisa

Monica sa...

Fy, så hemskt! Ja, det kan gå fort när det brinner...Och så kör brandkåren fel!
Men jag säger som de andra; Ut med bilen och killen NU!
Han får väl ta bilen till en verkstad!
Ha en fin helg, kram, Monica

Eva Trillian sa...

Så otäckt! Skönt att det gick bra ändå!

Helena sa...

Sån tur att det gick så bra ändå! Fin helg till dig och att det blir en lugn helg utan sådana här dramatiska händelser. Kram

Rost och rädisor sa...

Skönt att det inte var värre, men oroväckande att det tog så lång tid innan brankåren kom ifall de verkligen skulle behövas.
Det verkar ha varit flera såna felkörningsincidenter i landet på sistone.

Allt gott
Anette

Ps. Gillar du vitlök är ramslök ett måste Ds

Evas Pyssel sa...

Du milde, vilket drama !! Tur att ni klarade av att släcka själva. Det är lite lurigt med gamla bilar. Inget bra ställe att mixtra med en gammal bil. Men vad är det med räddnigstjänsten ?? Man hör så mycket negativt. Vi har fått gatuadresser i vårt sommarstugeområde för att räddningstjänsten ska hitta, Hoppas att de har kommit in på deras kartor .
Hoppas du får en lugnare vecka.
Kram Eva

Bibbis blandning sa...

Men jösses så mycket dramatik det har varit hos dig. Jag håller på att läsa ifatt och man blir ju rent bestört när man får börja med att läsa om att elden är lös.
Tur ni hade möjlighet att släcka själva för annars vete tusingen hur det hade gått.