Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 25 februari 2016

En olycka händer så lätt

Nu har jag äntligen kommit igång med att så lite frön. Förra veckan sådde jag petunia, flitiga lisa och  många olika chilifrön. Och nu har de första fröna börjat titta upp. Man blir alltid lika glad.
 Hängpetunia från min blandpåse tittar upp här. Jag brukar samla frö på hösten och så blandar jag frön från olika sorter i samma påse. Brukar bli fina färgställningar. Men sen har jag en gul och en fantastisk blå färg de fröna lägger jag i särskilda påsar.

I den här krukan tittar ett ensamt litet chilifrö upp, hoppas det kommer fler.

I tisdags eftermiddag hjälpte dottern och Fahim mig att bära in pelargoner och änglatrumpet från garaget. Så nu är de nerklippta, nya skott är tagna och ny jord har de fått. 
Men så händer det som inte ska hända. 
Jag hade låst dörren i garaget och var på väg in och halkar naturligtvis i lervällingen på gräsmattan. Där låg jag och kom inte upp. Hörde hur det knäckte till i foten. Dottern fick hjälpa mig, Hoppar på ett ben in och blir ompysslad en stund. Oj, oj, oj vad foten svullnade upp. På kvällen kunde jag knappt gå var svullen under foten också. Lite bättre är det nu. Blå och grann är hela foten och fortfarande väldigt svullen. Går skapligt bra att gå inne där golvet är jämnt. Värre är det ute på ojämn mark. Trappor är kämpigt. En stor foppatoffel är det enda jag får ner foten i. (Har foten lindad + en raggock på). Det värsta är nästan ryggen, haltar när jag går och då felbelastar jag ryggen, det känns som den håller på att gå av  vissa stunder. Så det blir mycket vila nu.

När vi var klara med planteringen ser jag att en fästing kryper på min arm. Antingen var den med i växterna eller låg den och lurpassade på mig  gräset när jag drattade dit. Här får man nästan ha förstoringsglas för att se fästingen.

Dagen innan jag ramlade var vi till IKEA i Älmhult och handlade lite smått och gott. Längesedan jag var där så det blev en trevlig utflykt.


Var in på Plantagen i Växjö och köpte fina orkidéer. Den översta är min och den andra är min dotters. Hon är lika tokig i växter som jag. Men hon är på väg till Norge nu och tycker det är bättre att jag får njuta av hennes blomma än att den står i en lägenhet där ingen är hemma.

Idag hälsar Omar och Fadel på hos oss. Och ingen är gladare än Said. Han har saknat dem så (och jag också)
Idag skiner solen hos mig och det snöar. Inget vårväder, men solen behövs för mina småfrön.

14 kommentarer:

Lisa i byn sa...

Men så trist att du halkade, tur i oturen att du inte bar på någon blomma. Det var tidigt med fästingen.
Är det nu dax med pelargonierna?
Krya på dig kram

Ingrid sa...

Vilken otur att du halkade så illa. Det går verkligen snabbt när olyckan är framme. Hoppas att du inte har brutit någonting och att ryggen inte är skadad.
Fasligt att fästingarna redan är på gång. Det trodde jag skulle dröja ett tag till.
Krya på dig!
Kram, Ingrid

Evas Pyssel sa...

Oj vad tråkigt att du halkade. Lätt hänt. Hoppas det inte blir långvarigt. Det har du inte tid med nu. Jag har bara sått chilifröer hittills, inga syns. Brukar så tomater, petunia m.m. i början på mars. Nu ska jag raska av mig en snuva först. Mannen har smittat mig. Men det är väl inte ovanligt den här tiden.
Ha det fint och hoppas foten bättrar sig.
Kram Eva

Monica sa...

Aja, aj, aj, det lät inte kul med foten! Du får skaffa ett fotstödsförband från apoteket! Och sätta dig med foten högt och låta de andra jobba...
Så duktig du är som så så mycket! Jag kommer ju ihåg hur fina petunior du brukar ha!
Usch för en fästing! Jag trodde att dom sov så här års...
Hoppas att din fot snabbt blir bra!
Kram, Monica

Bibbis blandning sa...

Du kanske behöver besöka en läkare som tittar till din fot. Du måste vara rädd om dig.

Gunborg Uhno sa...

Inte något kul att halka och göra sig illa i foten.Tur ändå att du inte bröt något.Hoppas nu det går över ganska fort så du kan röra dig bra innan ryggen tar alltför mycket stryk.
Trevlig helg.

Vform sa...

Men så många frön och småplantor du har på gång! Här har vi fått 30 cm nysnö senaste natt ... så här är inga planteringar på gång!
Trevligt att ha många hjälpredor tillhands och va kul att dottern är lika intresserad som du. Härliga orkidéer ni köpt!
Hoppas du har besökt läkare och fått din fot röntgad ... den såg inte bra ut!
Ha en skön helg och sköt om dig!

Lilian Wahlqvist sa...

Så bra att du berättar att det är dags att så frön och plantera om! Det är otroligt att det är vår på gång. Nu får du passa på att bli bra i foten! Kram!

Snäckskalsdalen. sa...

Men snälla lilla rara! Inte dratta omkull så där! Ska du inte linda foten med något sånt där elastiskt förband, tro? Ja, jag är inte särskilt sjukvårdskunnig men jag har drattat omkull jag också i mina dagar (spelade mycket tennis tidigare) och då har jag alltid fått ett sånt där förband. Hoppas det bättrar på sig fort och som sagt, högt läge och vila! Och ryggen behöver du väl vila ordentligt nu. Sätt dom andra i arbete, sitt där och tala om vad dom ska göra, det är inte mer än rättvist!
Men du, visst ser jag fästingen, jag ser t o m benen på den och jag verkligen HATAR dom djuren.....Hade den hunnit sätta sig fast? Var observant så du inte får borrelia och du har väl vaccinerat dig mot TBE?
Så fint det växer och så skönt att dottern var hemma och hjälpte till!
Sol här idag! Ha det nu så gott!
Kramar

Helena sa...

Âr du säker på att inga ben i foten är brutna? Låter inte bra att det gör så ont, men det är fort gjort nu på vintern. Krya på dig.
Vad spännande med fröna, det kommer nog att bli fina blommor i sommar.
Tur att du har så mycket plats att dom kan övervintra.

Hoppas dottern får en fin Norgeresa. Det är långt dom ska köra, och norska vägar är som dom är. Vägtullar har vi också många av...

Trevlig helg, och hoppas foten och ryggen blir bättre snart.

Eva Trillian sa...

Hoppas foten bättrar på sig snabbt! Så himla oturligt!
Men, fästingar? Vad gör de vakan så här års? Det bådar ju inte gott för sommaren!
Önskar dig en skön helg :) Hoppas du kan vila foten - gärna sittandes i lite värmande sol!

UlricaA sa...

Aj aj aj det där var väl inte kul alls. Usch vad ont det gör när man trillar sådär och vad fort det går! man hinner liksom inte blinkar...uscha! krya på dig vännen! kram!

Rost och rädisor sa...

Otur med foten! Har nån sagt att du ska ha den lindad?
Roligt när sådderna börjar titta fram. Här sår jag ett par sorter om dagen nu och det är ett ständigt bärande från badrummet och undervärmen till nästa och nästa station.
Apropå flitig så tycker jag det är du som ligger i om någon!
Som kuriosa kan jag nämna att skorpreceptet kommer från Genestorp i Värends Nöbbele. Perfekt till utefikat om man inte är glutenintolerant vill säga.

Kram Anette

Tasstanten sa...

Usch då och hoppas foten inte blev skadat, så du måste iväg till läkare.

Då är jag inte ensam om att ha satt lite frön :-), för det gjorde jag i helgen.