Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 3 februari 2016

Ingen ordning på torpet...

Vad händer här då....egentligen inte så stora saker. Vardagen rullar på i sin vanliga lunk.
I julhelgen bet jag av en tand, den fick jag lagad förra veckan, passade på att göra en undersökning också och hade ett litet hål i en visdomstand. Även den är lagade och det känns så skönt att vara hel i munnen.

I Höstas hade vi ganska mycket äppel på våra träd. Både Aroma och Cox orange. Vi plockade ner dem och la dem i lådor och ställde dem på altanen, tänkte att det blir gott till vintern. Men där kan de inte stå när det är 20 grader kallt ute. Så nu ser äpplena ut så här...Ingen av oss har burit ner dem i källaren. Slarv!!!!

 Nu har snön smält bort och i stället blåser det så man håller på att blåsa iväg.....blåst är inte något jag älskar. Hellre någon minusgrad och vit fin snö. Mina islyktor om jag brukar göra i sockerkaksform blev mindre och mindre för varje timme i tövädret. Till slut var det bara värmeljuset kvar. Granbocken har blåst omkull, men han får ligga där nu. Jag har dragit ur kontakten till belysningen, så han räknas som död. Och julen är ju slut.

En eftermiddag när jag stod vid spisen och lagade mat snöade det ute och jag tittade ut genom fönstret och fick syn på två rådjur mitt på byavägen. Fram med kameran och ut på altanen och zooma in den med kameran. Kamoflagefärgad...smälter in bra i miljö. Rådjuren stod för långt ifrån varandra för att hamna på samma foto.

Tog en sväng ut i garaget för att vattna lite växter som står där på vinterförvaring. Många fina gröna skott var det på pelargonerna. Snart dags att klippa ner dem och sätta nya skott....men sen vet jag inte hur jag ska göra med mina andra odlingar, om jag ska sätta några frön, har ju inget växthus. Vi  har inte bestämt hur vi ska lösa det.

 Jag stickar på på mina halsduks-beställningar. En är klar och överlämnades till systerdottern igår.  Hon blev jätteglad. Halsduken är 252 cm lång utan frans. Får väl hoppas det blir lite kallare väder så de kan använda halsduken.

Lite alster av mina restgarner har det blivit också. Tröjor, en slipover och ett gäng raggsockar.
Jag tycker om att ha en spishandduk på ugnsluckan, så smidigt att torka av händerna på den när man lagar mat. Har haft två stycken men de är utslitna nu, så jag har köpt ett par på Tradera. Den första fick jag hem i brevlådan i går.

Idag ska jag baka kärleksmums, som vi ska bjuda på i kyrkan på söndag när vi har ansvar för kyrkkaffet. Bullar bakade jag förra veckan, det var mycket uppskattat av mina tonårskillar. (Bullarna ska vi ha själva)

Tisdagkvällar besöker vi badhuset. Skönt att försöka hålla samma kväll varje vecka. I går fick vi inga ungdomar med oss, utan min man och jag fick simma ensamma. Jag får lite ont i nacken när jag simmar och det känns idag.

11 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Flitens lampa lyser hos dig ... Kram!

Theresia sa...

Jag förstår att du inte gillar blåst vid det här laget! Hoppas du snart blir bättre i nacken!

Lisa i byn sa...

Det har verkligen blivit trist väder nu.
Du är som vanligt så flitig, både med det ena och det andra. Sticket är ju ett bra tidsfördriv.
Vi har haft alla våra äpplen i matkällaren, med förra helgen körde Stefan upp dom i skogen, för de hade blivit för skrumpna och ruttna.
Ha en bra dag! Kram

Monica sa...

Trist med äpplena, men sånt händer! man kan väl lägga ut dem till djuren, eller har de jäst, så att det blir som men Emils griseknoe...
Ja, tiden lunkar på, mycket vardag nu, växlande väder, men jag försöker komma ut på en promenad varje dag. Fast idag blåser det så mycket, så det blir ingen strandpromenad!
Vilken fin halsduk du har stickat till din systerdotter, jag såg den på Facebook!
Ha det gott, kram, Monica

Nette Cecilia sa...

Är det inte underligt men man glömmer så mycket nu för tiden .Kul me rådjur på bild ,kramen Nette

ulla laiho sa...

Ibland har man så mycket kring sig att man glömmer ett och annat - man får förlåta sig själv. Du är dessutom alltid så flitig. Då är det skönt med en paus - simning är ju perfekt - man kan inte göra något annat samtidigt utan det är bara att njuta av stunden.

Evas Kvarnaro sa...

Ja livet rullar på här också, man gör ingenting, men ändå en massa som hör till det vardagliga. Alla har vi olika vardags sysslor, men städningen är densamma för oss alla.
Men för ca två veckor sedan blev det storstädning i vardagsrummet, inget planerat utan det blev bestämt på direkten. Det var en söndag och helger vill jag inte förstöra med
sådant som man kan ta en vardag. Men Rolf säger då att 'sista fina dagen med nysnö
för i morgon blir det regn och blåst'. Då blev det fart på mig, hjälp till här gubbe mattorna ska ut i snön och piskas (tvättas). Snön var vackert kall med kristaller det gjorde susen för mattorna som jag bara tar ut en gång om året, precis när sådant väder uppstår. Vi hjälptes åt med fönster puts, men bara invändigt, förstod att utvändigt var inte lönt. Efteråt kände vi oss nöjda och fräscha (hmm... rummet var fräscht)
Sen finns det saker man borde göra, men man väntar tills lusten hoppas på en.
Rolf har sina måsten nu, det är skogen, men han gillar det, han kallar det för styrketräning, hi hi . . .
Jag ser att du inte 'ligger på latsidan', en massa jobb har du precis som det ska vara. En en del stickning måste du också ha, vad vore din vardag annars . . . .
Nu behöver inte rådjuren sparka i snö och skaren, ängarna är brungröna och gamla äpplen får de av oss också. Om de nu inte är frusna . . . . fniss

Sköt om dig Annelie, kram/ Eva

Tasstanten sa...

Ler igenkännande, för vi gjorde samma misstag med våra äpplen och sen var det bara att slänga bort dom.

Annica Östlund sa...

Vädret är verkligen varierande nu, ena dagen tö och andra dagen runt 9 minusgrader. Vi fick lite snö häromdagen så nu är det vitt och fint överallt igen.
Tråkigt med era äpplen, men man kan inte komma ihåg allt =(
Rådjuren är vackra, vi har ofta rådjur på tomten men det är sällan man ser dem. De verkar vara mest aktiva på natten hos oss.
Hoppas du blir bättre i nacken.
Trevlig helg på dig!
Kram Annica

Evas Pyssel sa...

Visst är det så...vardagen rullar på. Speciellt skönt här med tanke på mannens långvariga sjukledighet.Nu ser vi tillbaka på det glada att vi fixade det.
Synd på dina äpplen. Vi är så förundrade på våra i år. Inte en skrynkla, utan släta fina. Och många har vi.
Helgen har varit plusplus, med yngsta barnbarnet på besök. Alltid så roligt med barn i huset. Vi har pysslat och grejat och idag blev det en härlig dag i skogen med korvgrillning.
Som vanligt har du fina stickprojekt på G.
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Det lunkar på så trevligt hemma hos dig! Och du grejar med än det ena och än det andra och håller hela familjen igång, bara det! Man har liksom ingen lust att gå ut och röja i trädgården nu när det är så tråkigt väder, det är lite samma här, det får vara tills det blir lite bättre känsla i vädret, lite torrare och kanske lite sol!
Och stickar på gör du! Och fint blir det!
Du har nog rätt, jag får nog tänka om när det gäller det här med att sluta blogga, man skulle nog sakna det för mycket, så känns det plötsligt idag!
Kramar