Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 30 mars 2016

Livet på landet

Då var påskhelgen slut, tuppar och hönor är nerpackade i påsklådan igen.
Vi har haft en skön helg, ganska soligt men inte så varmt, men det är väl så vårvädret ska vara.
 Alla barnen var hemma på påskafton. Vi hade så roligt tillsammans.

Under påskveckan har vi även haft tre olika besökare här som tittat på våra små lamm. Två barnfamiljer. Och i går ringde en kille som vi känner, han arbetar på ett HVB-hem för ensamkommande flykting-killar. De var på utflykt och undrade om de fick stanna till på hemvägen och titta på lammen. Jätteroligt att så många vill komma. I år har vi ingen bagge som stångas i hagen så det är inte så farligt att gå in till fåren/lammen.Hela påskveckan har jag gått och väntat på att den första vitsippan ska slå ut, den gula blomman heter vårlök.  Och på påskdagen var den helt utslagen, även en humla flög runt och hämtade en massa godsaker i krokusarna.Tvätt, tvätt, tvätt. Den här veckan har jag hur mycket tvätt som helst. Månadskifte betyder bädda rent i sängarna. i går kunde jag hänga ut en tvätt med lakan och fick det torrt, känns så lyxigt att börja torka tvätten ute igen. Vi har en kombinerad tvättmaskin/torktumlare allt i samma maskin. Den är jag inte alls nöjd med, den bara strular. Och ska jag köra både tvätt och tork tar det ca 4,5 timme. och ibland när jag torktumlat så är tvätten inte torr i alla fall. nej, när ekonomin tillåter så blir et en ny tvättmaskin.

Annandag påsk gjorde vi ett besök på badhuset. Tänkte vi skulle träna simtagen med killarna. De har ju påsklov den här veckan och är inte lika trötta på vardagarna som när de går i skolan. Och den här gången funkade det även för mig att simma, Orkade inte simma lika långt som jag jag brukar, men jag är så glad att jag kunde. Märker att jag tappat kondisen efter min stukade fot.

Idag bestämde jag mig för att promenera till Sjöudden en liten lagom promenad. Kameran var naturligtvis med, men det fanns inte så mycket fint att fota....

 Ett fallfärdigt hus...en liten vindpust på den så rasar väl allt ihop

 En liten hundkyrkogård...

Här har ekorrarna ätit middag....

Här bor vi....bakom stora huset ligger gårdshuset, det gröna (tältet), tunneln i hagen där bor våra höns och det röda bygget bakom tunneln är fårens hus. om ni förstorar bílden ser ni att det går några får i hagen.

Nu har vi nya ägg i äggkläckningsmaskinen och hoppas vi får nya kycklingar. De ska ligga i maskinen i 21 dagar innan de kläcks, så et blir den 13 april.


8 kommentarer:

Monica sa...

Hade jag bott lite närmare, så hade jag också kommit och tittat på era lamm, för dom är ju för söta!
Mina vitsippor har faktiskt också börjat blomma, det gick fort sedan de kommit upp ur jorden.
Jag har faktiskt också hängt tvätt ute för första gången i år. Lakanen luktar så gott när de torkat ute!
Roligt att få se bilden av hur du bor - nu fick man en bra överblick!
Och så spännande med äggkläckningen!
Kram till dig!
Monica

Lisa i byn sa...

Så mysigt med lammen, det kan jag verkligen sakna ifrån min barndom.
Kram

ulla laiho sa...

Jag har en sådan där evighetstvätt-torktumlarmaskin på landet - den blir inte använd. Problematiken är densamma som din. Jag tar helt enkelt med tvätten hem, där jag har separat tvättmaskin och torktumlare.

Jag har börjat vårstäda i trädgården men några vitsippor, vårlökar eller krokusar syns inte till. Vad man längtar - varje vår samma sak. Man letar efter minsta lilla vårtecken.

Era hus med omgivning ser väldigt idylliskt ut.

Så bra att du har kunnat börja träna igen. Hälsan är viktig.

Lilian Wahlqvist sa...

Jag skulle också vilja komma och se de små lammen - och kycklingarna framöver. Ni har det allt fint på landet! Kram!

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken idyll du bor i! Synd att man måste tvätta och städa och sånt som inte är lika kul, men att titta till lammen måste väl vara hur trevligt som helst och nu får ni snart kycklingar också, tänk så sött! Förstår att folk vill komma och titta på lammen, dom är så otroligt fina och söta!
Tvätta, ja, vi har haft gäster över helgen och med fem personer extra blir det mycket tvätt, det är lakan och handdukar och dukar och jag vet inte allt, men det är bara att kämpa på! Jag hänger dock inte ut tvätten, utan den får torka inne och någon torktumlare har jag inte heller. Jag har ju hösnuva av födsel nästan, ja, sen jag var tre år, och pollen tenderar att fastna i lakan och allt sånt och det är inget bra.
Idag har jag sått spikklubbor! Ska bli jättekul! Har haft hjälp av Omgivningen med jorden och vattningen och sånt, han har det liksom i fingrarna.
Kramar

Bibbis blandning sa...

Så rart det är med lammungar.
Här dröjer det nog innan jag kan torka tvätten utomhus tror jag. Men nog är det härligt när den tiden kommer.
Må gott och ta det lugnt med foten.

Ingrid sa...

Livet på landet är verkligen härligt även om jag inte har någon erfarenhet av får, eller lamm som vi säger på den här ön.
Här har det varit blåsigt och kallt idag, men nu tittar solen fram i alla fall. Det är aprilväder!
Trevlig fredagskväll!
Kram, Ingrid

Lotta Walfridsson sa...

Men vilka söta lamm. Man vill ju bara gosa och klappa de små liven.
Torka tvätt ute är underbart. Men bor man i lägenhet i en stad är det inte så lätt. Vi har uteplats så skulle få plats med en torkvinda, men är ej tillåtet tyvärr. Kan torka mindre kläder på en torkställning på balkongen. Alltid nåt.

Ha en skön helg i solskenet. Kram Lotta