Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 6 mars 2016

Diamantmosaik

Tänk att jag kom iväg till Jönköping med mina vänner i går. Vi hade en jättefin dag tillsammans. Vi var i Pingstkyrkan i Jönköping och var på olika seminarium under dagen. Det fanns 9 olika teman och utav de nio fick man välja tre st att gå på. Alla nio handlade om våra flyktingar och hur vi ska kunna nå dem och hjälpa dem så att de ska trivas i Sverige. Minikonferensen hette "Heart for Muslims".
Det var skönt att få släppa vardagen där hemma och göra något på egen hand.
Jag hade köpt ett par nya skor, mjuka och vida och ett nummer för stora som jag stoppade i foten i. Det gick bra...men otroligt skönt att få sparka av sig skorna när jag kom hem.

Idag var jag till Ica och handlade lite, bla. nötfärs. Och vad hör jag på nyheterna ikväll och läser på Aftonbladets nyhetssida ikväll. Jo, att det är salmonella på just den färsen jag köpte. Blir till att åka en sväng till affären i morgon och lämna tillbaka färsen. Inget kvitto har jag kvar, men jag är stamkund så jag räknar inte med att det blir några problem. Men visst är det typiskt, det var ett ganska hyggligt pris just därför köpte jag den.

I eftermiddag har vi fått tillökning i fårhagen. Två små nyfödda lamm. Så nu börjar lamningen. Inte bästa väder att komma till världen i. Snö/regn och riktigt rusk. Jag har inte varit ute och tittat/fotat dem än. Det är blött och lerigt och vill inte gå dit i foppatoffel. Behövs gummistövlar. Det räcker med de krämpor jag redan har.

Innan jul funderade jag på vad jag skulle köpa till min systerdotter i julklapp. Alltid svårt, man tycker ungdomar idag har allting, utom pengar. Googlade runt lite. Hittade något som heter Diamantmosaik. Tyckte det såg så roligt ut. Och det slutade med att jag köpte en tavla både till henne och en till mig.
Vad är nu diamantmosaik då. Jo, det är som ett broderi fast istället för tråd så sätter man dit en mosaikbit för varje färg. Mönstret är markerat med olika symboler för varje färg, precis som ett broderi. På själva "väven" är det typ "klister", så det är lätt att få dit mosiakbiten. Pilligt och roligt. Jag är klar med två tredjedelar av min tavla nu och på bilden ser ni mitt motiv. Ni ska få se tavlan när den är helt klar. Jag köpte dem på Alibaba, men de finns på Tradera också.

I tisdags såg jag två tranor, blev så glad, ett riktigt härligt vårtecken, tycker jag.

12 kommentarer:

Monica sa...

Alltid skönt att få ta av sig skorna när man kommer hem. och i ditt fall alldeles särskilt, det förstår jag. Intressanta föreläsningar ni var på!

Tur att du upptäckte felet med nötfärsen innan ni hann äta av den!!!

Så roligt med nya lamm! Anade att det var det du menade med tillökning på Facebook!
Kram, Monica

elisa sa...

Du har kanske fått en släng av influensan - värk överallt, nästan lite feber, halvt om halvt sjuk, man hankar sig fram, tar en värktablett - himla jobbigt är det.

Min dotter och jag diskuterade just det där med att smaka av färsen när den är rå och jag sade, att det gör jag aldrig. Salmonella brukar ju inte överleva upphettning. Problemet är detsamma med kyckling, som ska vara vällagad av samma anledning.

Vila och krya på dig!

Ulla
http://www.minnatur.blogspot.se/

Tasstanten sa...

Oj, vilket pillergöra med diamantmosaiken. Det skulle jag nog inte ha tålamod till :-) .
Stackars små lamm som föds till eländesväder. Kunde de inte vänta lite längre med att föda?

Snäckskalsdalen. sa...

Så härligt att ni kom iväg på utflykten, alltid uppmuntrande även om man har ont, hoppas att foten i alla fall blir bättre och bättre.
Jag tycker kanske att det varit lite för mycket sånt där med kött från ICA, jag får väl säga att mitt förtroende för just ICA är ganska lågt. Och det kan ju iofs bero på att den ICA affär som ligger här, den är undermålig. Man har frukten på golvet, man måste ALLTID kontrollera datum, dom plockar inte undan när datumet gått ut osv....Så tillbaka med köttfärsen!
Diamantmosaik var ju något jag inte hört talas om, ett riktigt pyssel, men det är ju du bra på, händig som få!
Hoppas du mår bra!
Kramar

Lisa i byn sa...

Vad kul med lite diamantmosaik, ett litet avbrott med ditt vanliga handarbete.
Det är ju så mysigt med små lamm, speciellt då de springer in i huset. hihi
Hoppas att din fot är bättre.
Må väl! Kram Lisa

Nette Cecilia sa...

Igen en ny sak som jag inte sett det där med mosaik .Annars är jag med på pinterest nu med Annettes syservice samlar ideér till mina kunder och man hittar ju nog så det räcker för hundra år framåt ,kramen Nette

Evas Kvarnaro sa...

Så trevligt att få en egendag med vänner, det händer även här titt som tätt . . . .
Jag har faktiskt varit i Pingstkyrkan i Jönköping, det var typ år 1995, på föreläsningar inom vården. Sen var jag där ytterligare med min brukare (jag var personlig assistent)
hon tillhörde församlingen (inte jag, men vi har ju samma Gud) mycket trevligt.

Otur med färsen, tur att du har nära till Ica fast ni bor på landet.
Jag köper färs där de maler köttet på direkten, men vem vet hur köttet mår ! ?

Vad mycket pyssel det finns för var och en, kul att du hittade något även för dig,
hi hi . . . ja du kunde väl inte låta bli, 'fniss'
Jaha dax för lamning det är ju oxå en spännande tid mu framöver.
BB Annie sa just på sitt kalas i lördags att farmor 'när ska ni åka till den tanten
som har får för jag vill oxå se på lammungar'. Ja så du förstår att vi kommer igen 'vad det lider' . . . . .

Jag fnissade gott när du skrev om att du köpt nya mjuka vida skor och ett nummer större, hi hi . . . . du är ju för kul ha ha ha . . . . .

Här har vi fått massor av snö igen och igen, broddarna på igen . . .
Må väl kram/ Eva

Bibbis blandning sa...

JIsses vilket pillerilljobb du har skaffat dig. Lika pilligt som pussel. Men oj så skoj det verkar. Det där måste jag undersöka.

Evas Pyssel sa...

Vilket trevligt mosaikbroderi . Jag har nog läst nånstans om det. Spännande med något nytt.
Vad roligt att du kom iväg på en tur. En ljusglimt i vardagen. Det har varit riktigt deppiga dagar , som ett grått lock över huvudet. För ett år sedan var det härlig vår och jag plockade blåsippor 8 mars. Tänk vad olika det kan bli.
Så roligt med små lamm.De är så söta.
Var nu rädd om dig och ha det fint. Kram Eva

Vform sa...

Oj så trevligt pyssel, som säkert blir vackert färdigt! Spännande att få se!
Önskar dig en bra Kvinnodag!
Kram Vivan

Rost och rädisor sa...

Riktigt otäckt det där med salmonellan! Trodde ni var självförsörjande på kött :D

Nej, jag tittade egentligen inte in för att skoja, utan för att gratulera till bilden i Smp och för att gratulera till de små lammen! Det ger hopp och vårkänsla när man ser de små liven.

Allt gott och kram
/Anette

Ingrid sa...

Diamantmosaik har jag aldrig hört talas om förut, men ditt ser fint ut tycker jag.
Så härliga vårtecken - lammungar - och tranor. Du vet väl att på Gotland kallas fåren för lamm och lammen får lammungar!
Trevlig helg!
Kram, Ingrid