Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 16 mars 2016

Vår och vårtecken

Vilka härliga, soliga, sköna vårdagar vi haft ett par dagar. Inte vill man sitta inne då. Har försökt vara ute på eftermiddagarna och plocka lite i trädgården. Klippt ner lite perenner som inte blev gjort i höstas, pga. att de inte blommat färdigt.

Och så har jag klätt av granbocken(arna), lika stickigt som det är att klä den till jul, lika besvärligt är det att klä av den. Oj, så mycket ståltråd det är att klippa bort och man river sig hela tiden på tråden. Ser ut som jag varit i en rosbuske med mina händer idag. Men nu har bockarna flyttat ner i ladugården, där får de stå till nästa jul.

Har lite svårt att fatta att det är påsk nästa vecka, redan. Har köpt hem några krukor med påskliljor och arrangerat i kruka ute, ska traska iväg till skogen och plocka lite björkris också.

Och i tekannan har jag satt blåbärsris.

18 lamm har vi fått på en vecka, och det kan bli fler för det är några tackor som inte lammat. Monica  undrar om vi klipper våra får själva. Det kan man göra, fast vi får väl kalla oss för nybörjare som fårägare. Vi har aldrig provat på att klippa själva, vi har en som arbetar med fårklippning som kommer och hjälper oss. Men min bror klippte alltid sina får själv.
Två av tackorna har fått trillingar och Eva undrar om vi får ge det "tredje" lammet flaska. Nej, det har vi inte behövt i år. Tackan har mat till alla tre. Och det är jag glad för, det var mysigt med ett flasklamm, men väldigt jobbigt också. Speciellt när det blev så stort så det var i min trädgård hela tiden och åt av mina växter. Stod på altanen och bräkte när hon ville han mat.

Man kan stå i trädgården och titta på de små söta lammen hur länge som helst...bjuder på några lammfoton även idag.

 Här ligger de och njuter i solskenet, ibland tror jag att de är döda, för de ligger helt still och livlösa.


Hönorna sitter på grinden och "glor" på lammen som springer runt i hagen. De funderar nog på vad det är för små "typer" som har flyttat till deras hage. Och lammen reagerar på tuppen när han sätter igång och gal. De tittar upp varje gång och undrar vad det är för ljud.

1 mars såg jag vårens första trana. Men i måndags landade den i vår by, på samma gamla åker som den brukar vara på varje år. Naturligtvis ville jag ut och fota dem.

Tisdagkväll betyder besök på badhuset för vår familj. Så även i går. Jag hade också packat badväskan och tänkte att nu ska jag väl kunna simma. Det är tre veckor sedan jag stukade foten. Hur gick det då?! Inte alls bra. Kunde inte simma alls, gjorde alldeles för ont i foten, så besviken jag blev. Och bubbelpoolen var avstängd så där kunde jag inte heller sitta och njuta. Jag fick åka och handla istället medan de andra simmade klart.

Idag hade vi tid bokad hos optikern som jag fick avboka pga att myndigheterna inte kan bestämma vem som ska betala Saids linser. Vi  hade fått klartecken att allt var klart, men när optikern ringer och kollar med myndigheterna är det inte alls klart. Blir så trött på det här. Fram och tillbaka, hela tiden. Nu är vi tillbaka på ruta 1 igen. Said har synskärpa 0.25 på sina ögon och med linser kommer han att se 0.6-0,7. Tänk så mycket det skulle underlätta för honom i vardagen om han kunde få sina linser.

Nu talar tvättmaskinen om för mig att tvätten är klar att hängas på tork. Sedan ska jag baka sockerkaka och bjuda kvällens gäster på. Nu försöker solen tränga genom molnen, hoppas på ännu en fin vårdag.

11 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Härlig "lantgård" ni bor på! Kram!

Monica sa...

Ja, nu har du verkligen en fin utsikt genom köksfönstret med alla de söta lammen!
Förstår verkligen att ni tar hjälp med klippningen!
Det låter så mysigt med lamm och höns, men jag förmodar att det är mycket arbete också!
Här har vi också fått ett härligt vårväder, men jag är så förkyld att jag får stanna inne...
Ha det gott, kram, Monica

Ingrid sa...

Så underbart söta lammungarna är! Jag måste åka upp till Stenstugu och se om grannen fått några ännu. Fast han brukar ha dem inne. Här är det mycket räv och korpar som ger sig på de små lammen, så de måste växa till sig litet innan han vågar släppa ut dem.

Hoppas att det ordnar sig med Saids linser. Jag använde linser så länge jag jobbade och det var verkligen toppen att slippa använda glasögon.

Kram, Ingrid

Snäckskalsdalen. sa...

Dom är för ljuvliga dom små lammen, det är så att man funderar på att skaffa några, men jag tror inte det blir så. Jag vill ha höns också, det hade jag ju när jag var barn, men det är klart, alla djur kräver mycket omsorg. Och det får dom hos er, ni är bra på det!
Det ville sig inte i vattnet med foten. Kunde du inte bara gå fram och tillbaka lite, det ska ju vara så skonsamt med vatten. Det är kanske läge för ett litet läkarbesök.....? Så säger ju jag alltid!
Jag har faktiskt varit ute och tagit in lite ris idag, men jag vet inte riktigt hur jag ska göra med det, kransar till dörrarna och kanske något i en urna....men så är det ju axeln, jag kan inte ta i, det går inte, så vi får se, det blir nåt lätt!
Vi har också fint väder idag och igår satt Omgivningen ute och drack kaffe!
Kramar

ulla laiho sa...

Det är ett elände när man inte har hela hälsan intakt - det är först när man drabbas av en åkomma man inser, hur tacksam man ska vara när man mår bra.

De är för söta lammen. I ditt förra inlägg tyckte jag det var intressant med den bruna tackan och hennes avkomma. "Färgsättningen" på deras huvuden var motsatta - ljus nos mörkt huvud på tackan och mörk nos ljust huvud på lammet.

Skönt att det äntligen börjar kännas som vår i luften.

Lisa i byn sa...

Underbara dagar vi haft. Jag har torkat tvätt ute nu två dagar i rad.
Så mysigt med de små lammen.
Kram

Evas Pyssel sa...

Vilka supersöta lamm. Jag blir nästan sugen på att ha. För många år sedan hade vi tre. Dessutom hade vi gäss och kalkoner och höns. Det var då det. Vi får se vad framtiden utvisar.
Nu är det mycket pyssel i trädgården. Och idag drog jag iväg till stugan själv och räfsade. Det blev ju inte i höstas då T blev opererad. Så nöjd man blir när det jobbet är gjort. Och vädret kan man inte klaga på . Det var en underbar dag.
Var rädd om din fot.
Kram Eva

Bibbis blandning sa...

Så fint du har det med alla djuren omkring. Och som vanligt är det full fart hos dig.
Jag hoppas att din fot snart är ok igen så du kan fara omkring ute i trädgården och även få simma. Må så gott som det bara går.

Tasstanten sa...

Åååååhhh...så underbart söta de är alla lammen. Själv hoppas jag att vi också ska få se lamm nästa år, för vår granne har funderingar på att skaffa får, som ska gå i skogen bakom vår tomt.

Snäckskalsdalen. sa...

Jag igen.
Så gullig du är som skickar mig brev! Det ser jag fram emot! Och Omgivningen också, han har verkligen utvecklat sitt intresse för trädgård på det senaste. Roligt!
Ja, men visst är det kul med garnleveranser. Jag hittade på nätet en hemsida som hette Garnaffären (http://www.garnaffaren.se/) och dom hade så stora och bra bilder på garnerna och mycket garn och många garner till vad jag tyckte var bra priser. Och så visade det sig att dom finns i ett industriområde i Uddevalla, det var ju lite kul! Sen när jag fick garnerna visade det sig att färgtrycket på hemsidan stämde väldigt bra med verkligheten!
Rekommenderas alltså!
Kramar

Annika Christensen sa...

Trist med snö. Härligt när barnen kan hjälpa till.
Ser ut som lite vår ändå trots snön.
Ha en skön Påsk
Annika