Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 6 maj 2016

Ensam hemma...

Ja, helt plötsligt blev jag ensam hemma en fredagskväll. Det var inte planerat.
Dottern körde hem till Eksjö i eftermiddag och nu åkte min man och Said till kyrkan på Ungdomssamling. Ja, min man är lite för gammal för att vara med där men han kör ju Said dit. Han har alltid något han kan fixa med i kyrkan medan han väntar på Said.

I går hade vi slakt. vi hade beställt en halv kviga av några vänner som tillhör församlingen. Stycka brukar vi göra själva. Men det är inte så enkelt, den här gången hade vi tur att dottern var hemma. Hon är en duktig styckmästare. Vi var ganska trötta när allt var styckat, nerpackat i påsar och färsen mald. Men nu är frysen välfylld med mat. Känns skönt.

Vilket fantastiskt sommarväder vi fått. Jag älskar värmen.

I Onsdag var dottern, systerdottern och jag till Korrö och åt middag. (Jag hade inte tänkt följa med först, för jag tyckte inte jag hade tid, men så tänkte jag ..varför inte...) Jag beställde stekt torsk med äggsås. Jättegott. Det är så fint där, efter middagen gick vi en liten promenad och fotade.


Ett sånt här träd vill jag ha. Murgröna klättrar uppför stammen och grenarna. Superläckert.

Våra nya kycklingar har flyttat ut i hönsgården i helgen. De vill också ut i naturen. Men de var smått förvirrade när de kom ut, undrade vart de blivit förflyttade.

Idag har jag grävt ner mina dahlior i jorden, Och alla mina småplantor och tomater, gurka m.m. Har flyttat ut på altanen. Första natten de ska stå ute i natt så jag la lite fiberväv över. Men skönt att få ut dem.
Idag fick vi odlingstunneln hemlevererad, så i morgon eftermiddag ska jag och min man montera och fixa med den. Vi gjorde en miss när vi beställde första tunneln, först fick vi vänta tre veckor på leverans, när den väl kom såg vi att vi beställt fel. (bara väv och inga rör, Kan ju inte vänta tre veckor till på rörleverans) Så vi beställde en ny odlingstunnel från ett annat företag i onsdags och den kom idag (fredag) och så har det varit en Söndag emellan. Det tycker jag man kan kalla service.

I trädgården har det exploderat nu i värmen.


 Min 50 års present. Kastanj med röda blommor. Ett par dagar till så slår blommorna ut. Ett av plommonträden är i full blom.

Och så min fina Lewisia som jag fått av min svärmor.


10 kommentarer:

Monica sa...

Aha, ni skulle inte slakta själva! Jag undrade just om något lam redan skulle slaktas...
Vilken trevlig utfärd du har gjort tillsammans med dottern och systerdottern! Ja, man ska ta sig tid till de där små trevligheterna även om det känns, som om man inte hade tid!
Nu har vi en härlig tid med allt vackert nyutslaget!
Ha det så bra, kram, Monica

Lisa i byn sa...

Det är ju så vackert ute i korrö. Tyvärr så blir det inte så ofta som vi åker dit, men vi bor väl lite för nära, kanske.
Lycka till med monteringen av tunneln
Kram i solskenet!

Snäckskalsdalen. sa...

Slakt! Och styckning. Ja, bra att dottern kan det. Jag minns att min mamma var väldigt duktig på det och det var kul att vara med och skära rent för det som skulle bli till färs.
Och så blev du ensam, från att ibland ha huset fullt med folk så vart du allena, lite skönt, inte sant. Man kan samla sig med sina tankar och komma till ro. Inte hört något???
Du gjorde så rätt som åkte med på utflykt, man ska nog försöka unna sig det ibland, det berikar och man tycker allt blir roligare. Man får delegera om det är mycket som skall göras.
Så många fina växter, nu är det verkligen fint ute, det blev sommar på en gång, underbart, torrt och fint och jag spolade våra berg igår, andra krattar gräsmattor och jag spolar våra små berg!
Kramar

Rost och rädisor sa...

Det måste kännas konstigt att vara ensam hemma när du alltid har så mycket folk runt dig annars.
Skönt att det verkar lösa sig med tunnel och plantor. Här är det ett himla bärande in och ut nu, för att inte tala om hur törstigt allt är i värmen.
Lyllos dig som har så nära till Korrö och restaurang om andan faller på. Har aldrig varit där vid denna tiden, men dina bilder är vackra.
Allt gott
/Anette

Hanna sa...

Vilket fint ställe ni varit och besökt
Ha en fin kväll!
Hanna

ulla laiho sa...

Ibland måste man bara unna sig att koppla av och är man med bästa sällskapet, äter gott och promenerar i vackra omgivningar brukar man kunna ta itu med vardagens bestyr lättare.

Det är ljuvligt i trädgården nu med alla blommor som slår ut.

Ha en bra vecka!

Evas Pyssel sa...

Åh vad skönt när all slakt ligger i frysen. Jag vet precis.Men hos oss kallar man in en styckare som är proffs. Det går snabbt och smidigt.
vad skönt att du tog dig tid att följa med till Korrö. Där är så vackert och den bästa återhämtningen kan man väl hitta i sådan miljö. Vi har haft underbara dagar i stugan . Ja det blev ju sommar ett tu tre. Vi njuter bra hemma också men miljombytet gör verkligen gott. Landet och havet.
Ska bli roligt att se den nya odlingstunneln. Det måste bli smidigt att ha växterna där.
Idag har jag sått lite allt möjligt. Tomaterna vågar jag inte sätta ut än. Men dahliorna ska såklart också här ner i jorden. Det är en himla rolig tid i trädgården nu.
Kram Eva

Gunilla sa...

Fantastiskt vilken skatt att ha frysen full med kött. Vilken lycka.

Oj vad det är grönt och fint hos dig och så mycket som blommar.
Den Lewisian är så fin. Jag fick ju en planta av dig för flera år sedan men nu har den försvunnit. Den klarade inte vintern utan snötäckning. Så synd.

Ha det gott

Gunilla sa...

Tuuuuuuuuuusen Tack Anne-Lie du är ju fantastiskt snäll .

Jag väntar gärna.

Stor kram

Black Iris sa...

Du ser ut att ha det så fint och mysigt där hemma hos dig.. Slakt har jag aldrig varit med om och inte styckning heller. Vi brukar se på "farmen" på TV när det går och där kan man se lite av hur styckningen går till..
Visst njuter vi nu av det fina vädret, fåglarnas kvitter m.m. Det enda som stör mig just nu är att det förmodligen är ett getingbo under taknocken alldeles ovanför vår balkong. Jag fick jaga flera stycken här inne igår..

Kram Maidi