Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 17 juni 2016

Lite av varje del 2

På Nationaldagen hade vi kalas för äldste sonen som fyllde 25 år...och i Söndags (12 juni) fyllde yngste sonen 22 år. Vi är bjudna till honom i morgon eftermiddag. Ska bli så roligt. Han fixar till lite gott fika och vi tar med lite kaffe (för kaffebryggare har han ingen) Han och flickvännen har tapetserat om och köpt nya möbler, ska bli roligt att se hur mysigt de fixat till det.


 
En dag i början av veckan när solen sken tog jag hand om mina  rabarberfat. När cementen torkat ska man "pilla" bort rabarberbladet. Lite småpyssel med det. Men det går ganska bra, det sista som är svårt att komma åt brukar jag ta användning av en diskborste, då lossnar det. Jag gjorde två fat och blev nöjd med båda.

I söndags var jag på friluftsmöte. I min församling finns det många olika aktiviteter både för stora och små. I stället för söndagsskola som de flesta känner till så kallar vi det Bibeltajm istället. Vi hade termin avslutning för barngrupperna i söndags, med friluftsgudstjänst. Det var så roligt det kom ca 50 personer i blandade åldrar. från 1,5 år upp till 80 år. Vi var på en kanonfin badplats. Hade gudstjänst, egen fikakorg med oss. Glass till barnen och lekar till alla som ville vara med. En jättetrevlig förmiddag. Och fotade gjorde jag naturligtvis. (Här nedan ser ni tre foton därifrån)
Hemma i trädgården blommar det för fullt..och nu efter regnet som har kommit så lär väl ogräset sätta fart. Idag har jag rensat i tunneln och i trädgårdslandet. Känner mig riktigt duktig...

Här på stenmuren trivs min klätterhortensia...jag tycker om när den "klär" in stenmuren. I höstas satte jag två stycken pipranka. Jag tänkte de skulle täcka en annan bit av stenmuren. Men bägge plantorna såg döda ut i våras. Men jag hade fel, nu har den ena plantan satt igång att växa, hittade även vildvin som jag planterat på ytterligare ett ställe på muren. Det här kommer för hoppningsvis att bli kanonbra. Ska även ta en bit av min rosa ginst och sätta på stenmuren.
Fast vissa dagar känns det som att jag ska så igen en del av mina rabatter, blir så när orken inte räcker till och när kroppen värker.

Nästa vecka är det midsommar, då kommer det ett litet yrväder på besök, ska bli så roligt. Längtar redan.
Och på måndag får vi en kille jourplacerad hos oss. En ny kortvarig placering på ca tre veckor.
Och så har vi fyra besök inplanerade, däremellan ska vi städa och handla.

Vet ni vad som hände alldeles nyss....Hm, jo, mina byxor sprack. Får gå och hämta en "lagebit" och gå till symaskinen och lappa ihop dem.
Trevlig Helg till er alla!


11 kommentarer:

Lilian Wahlqvist sa...

Full aktivitet! Det är mycket som händer hos dig. Trevlig helg!Kram!

Monica sa...

Fullt upp som vanligt! Vilken fin bild du tagit med molnen som speglas i vattnet!
Det blir ju jättefint på muren med klätterhortensia, pipranka och vildvin!
Jag tror att pipranka behöver lite tid för att etablera sig; min är snart 3 år, och den har börjat växa först i år!
Ha det gott, kram, Monica

Lisa i byn sa...

Det är som vanligt fullt ös hos er.
Skönt att det kommer lite stillsamt regn, i går kväll och i natt fick vi 10 mm, välbehövt.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Det är lika vackert vid den sjön som vid Sjöudden - ni har fullt av sådana fina sjöar där omkring vill jag minnas. Jag HAR varit i Småland, men det var länge sedan.
Din betongfat blev ju jättefina! Jag försökte göra trampstenar en gång, men nääe, det var inte riktigt min grej, tror jag. Lite för otålig, det där med att vänta tills det bränt gjorde att jag kom av mig lite.
Så otroligt vackert med huset och muren och det som klänger på! Det är så romantiskt och så vackert!
Vet du, jag tror inte det är fel att lägga ihop lite rabatter och kanske plantera lite tätare i några få, man orkar inte hålla ordning på allt och har man då ont lite här och där, då tycker jag man ska göra så att man känner att man orkar med det! Det blir roligare då! Och att klippa gräs är ju lättare då, säger jag som ingen gräsmatta har!
Men du vet väl att du bor i rena idyllen! Det är så vackert överallt, svenskt romantiskt, så där som man bara vill ha det......
Stora kramar
Aggie

Gunilla sa...

Fullt upp som vanligt.
Ingen rast och ingen ro. Men trevligt.

Så fint med klätterhortensia på stenmuren och jag kan verkligen se hur fint det kommer att bli med vildvin och pipranka när de sätter fart.

Här har det regnat sedan Fredag med små uppehåll. Välbehövligt men nu börjar jag längta efter solen.

Trevlig helg

Hanna sa...

Så fna faten blev. Du har det verkligen fint. Ha en bra söndag

Annorlunda sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Lotta Walfridsson sa...

Kikar in och önskar dig o din familj en riktigt
Trevlig Midsommar!!

Njut av sill och nypotatis och sen jordgubbar förstås.
Ha de gott
Kram Lotta

Hanna sa...

Ha en fin midsommar helg!

Eva Trillian sa...

Sommarvackra bilder!
Gillar cement-faten :)
Önskar dig en fin midsommar!

Bibbis blandning sa...

Vilken vacker plats för ert möte.
Som vanligt har du så fina bilder på din blogg.
Dina rabarberfat var riktigt fina.