Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 2 juni 2016

I sommarens soliga dagar

...vi går genom skogar och hagar.

Vilken sommar och vilken värme vi fått. Jag älskar värmen men nu tycker jag det är i varmaste laget, som väl är så blåser det lite annars skulle man inte orka med dagarna.
Skönast att sitta i skuggan under kastanjen och läsa bok.
Sedan onsdag i förra veckan har jag haft en vilovecka. Det har inte varit lätt ska jag säga. Förra onsdagen när jag vaknade hade jag så ont i armen, Kunde inte lyfta den över huvudet. Fick knappt på mig kläderna, borsta tänderna var också en prövning. Det knäckte i överarmen och gjorde ont i axeln. Tänkte att jag får nog åka till farbror doktorn och ta en kortisonspruta. Men  som sagt jag tog en vecka av vila. Inget handarbete, inget trädgårdsarbete, ingen städning osv...och idag är armen nästan bra. Men jag är på gång igen. Den här veckan har jag rensat ogräs, bundit upp växter, städat och hållit igång, precis som vanligt.

 Idag var det dags för våra 12 tackor att gå till frisören. Min man och jag hjälpes år i morse att stänga in dem i "skjulet" så klipparen kunde frisera dem. Lammen står på utsidan och på andra sidan står "mamma" och bräker.

Här ser ni resultatet. Oj, vad tackorna skäms när de kommer ut nyfriserade. Lammen går fram och luktar på dem men då blir tackan arg och buffar till dem. I eftermiddag kom yngste sonen hem. Han brukar komma hem en eftermiddag i veckan och då åker han gärna till sjön för att fiska, Idag ville Said följa med, det blåste för mycket så de stod i båten som var förankrad i bryggan och kastade. Det var inte lätt med kastspöt, Km fick undervisa honom. Jag vet inte om han lärde sig för jag gick hem och började med middagen. Jag har inte varit ner till sjön sedan vi vinterfiskade i vintras.

Den här växten hittade jag i sjön. Någon som vet vad det är. Jag vet inte.

 Den här irisen fick jag syn på i en rabatt när jag rensade. Den var lite felplacerad bakom ettt högt gräs. Men så är det ofta i mina  rabatter. 

 Aklejorna blommar flitigt nu.

Jag tycker frökapslar/fröställningar är fina. Vet inte vad den här växten heter, den liknar humleblomster, men det är det inte, inte vild i alla fall

 Här är fröställning från backsippa.

Myrorna älskar pioner. Undrar varför?! Vad är det för gott på dem.

Och så har vi firat Mors Dag. Inga av våra ungdomar var hemma men de hörde av sig på ett eller annat sätt. Första sms:et kom 02.30...man måste ju skicka iväg ett meddelande när man kommer ihåg det, sa sonen. Jag vaknade av att det plingade till i telefonen.

14 kommentarer:

Evas Pyssel sa...

Gu ´ vad roligt . . . sms mitt i natten. Men gulligt förstås !!! Så mysigt att ni sjön så nära. Det är avkoppling att fiska . Vi är inte bra på att få någon fångst men avkoppling i alla fall. Tänk så vackra fröställningar kan vara. Just nu har de vilda vägkantsblommorna börjat. Det gillar jag. Syrenerna är redan slut. Och jag tänker, vad ska de nu ha till skolavslutningen ???
Ha det fint och var rädd om din axel. Kram Eva

Vform sa...

Du pysslar på med allt möjligt ... duktiga du!!
Meen ibland säger kroppen ifrån ;) DÅ gäller det att ta det lugnt!
Hoppas att du vilat tillräckligt nu och inte överarbetar dig!
Då blir det att vila igen ...
Jag fick en beställning förra veckan på en tavla med bl.a. får och lamm på ... får se om några av dina får stå "modell" ... :)
HÄRLIGT med blommor av alla sorter! Skulle ha många fler, men mina fingrar är inte så gröna! Det är för det mesta min man som sköter jobbet utomhus!
Ha det fortsatt gott i sommarvärmen nu och sköt om dig!
Vi har haft en vecka med omkring 25 grader, men nu lovas svalare!
Här firas skolavslutning till helgen!
KRAMAR ♥

Anonym sa...

Var försiktig med armen, men det är väl svårt med så stor trädgård och allt inne. Hoppas du är bättre nu och kan njuta.
Ja det är ju bättre att få ett SMS om natten, än inget alls. Ungdomar sover ju gärna på andra tider än vi vuxna.
Skönt för fåren att få sommarfrisyr.
Helena

Lisa i byn sa...

Ibland så är det nackdel att ha telefonen inom räckhåll nattetid. Jag brukar ha den då på ljudlöst.
Ta det försiktigt med din arm.
Må väl i vår sommarvärme! Kram

Lilian Wahlqvist sa...

Så skönt att höra att du mår bättre! Trevlig helg och kram!

ulla laiho sa...

Var rädd om hälsan! Man ska nog "lyssna" på sin kropp mer än man gör och ta en återhämtningspaus då och då. Djur innebär alltid en plikt oaktat hur man mår - tur att ni kan hjälpas åt.

Jag har flytt från värmen utomhus, plus 28 grader i skuggan, och sitter inomhus framför PC:n en stund. Ska gå ut igen när det blir lite svalare.

Ha det bra!
Ulla

Eva Trillian sa...

Skönt att axeln och armen redan kurerar sig ... så mycket som du gör hela tiden så behöver du den ju ;)
Önskar dig sköna sommardagar!

Monica sa...

Klokt av dig att låta armen få en veckas vila, det gjorde tydligen susen!
Så söta det nyklippta fåren är! man tänket att det måste vara skönt att bli av med en sådan päls i den här värmen, men samtidigt isolerar den ju också...
Mors dag firar vi egentligen inte, men visst blir man glad när barnen gör något rart? Men kanske inte kl 02.30... 😂!
Ha en fin helg, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Så skönt att höra att du kunde kurera armen själv! Man blir så ledsen när man inte riktigt fungerar som man ska. Var nu rädd om dig!!!
Vilken fin bild du lagt in i din header!
Och fina blommor har du överallt, och vad gör det om det är lite felplacerat, jag gillar när det inte är perfekt!
Vattenväxten, har inte kollat om någon annan här ovanför skrivit vad det är, men det är med största sannolikhet en "Topplösa" (på latin Lysimachia thyrsiflora). Jag har liksom konsulterat en sakkunnig. Och han tror så och då gör jag det också..!!!
Ha det gott i värmen, ta det lugnt, låt dom andra arbeta också!
Kramar

Lena S sa...

Bra att du vilat armen.
Vilka fina bilder på blommor du tagit.
Ha en bra lördagskväll!
Kram
minadagarnu.blogg.se

Nette Cecilia sa...

Hoppas det går fortsatt bra för dig med armen ,vackra blommor du visar ,trevlig fortsättning på helgen ,nette

Lotta Walfridsson sa...

Hej
Vilken tur du lyssnade på kroppen och vilade från div göromål under en tid. Det brukar gå till en gräns och sen är det stopp. Jag vet!!

Vilka underbara nyklippta får, ser alldeles gosigt mjuka ut. Skönt för dom o slippa varm päls med.

Alltså dina foton är så fina o särdeles dom du tar på blommor av skilda slag. Du kan så många namn på blommor med. Beundransvärt.

Ha de gott i solen, kram Lotta

Rost och rädisor sa...

Värme och inflammationer verkar gillar varandra. Själv har jag inflammation i båda knäna, men det har i alla fall inte blivit värre. Jobbigt att vara enarmad. Man blir påmind om hur tacksam man ska vara för de delar av kroppen som trots allt fungerar.

Säkert skönt för tackorna att bli av med lite päls i denna värmen även om de ser förvånade ut. Vid skön ser det verkligen härligt ut. Jag har också nära till sjön, men det kan gå flera månader mellan jag är nere också, fastän där fläktar skönt och jag gillar att fiska. Det är ju så mycket annat kul som händer hela tiden.

Den gula växten i vattnet har jag inte sett tidigare. Hittar den i floran som Topplösa. Ganska menlöst namn att komma ihåg men jag ska försöka hänga upp det på att den inte har några blommor i toppen och så får jag väl ta en runda till sjön och se om jag hittar den här också.

Ha det så gott och var rädd om armen
Kram
/Anette

Hantverkarglädje sa...

Du gjorde säkert helt rätt som fattade att avstå från jobb en vecka. Bästa medicinen kan jag tänka mig men jättesvårt att hålla sig stilla. Ibland lönar det sig att även tänka på sig själv.
Vi har haft ett härligt och varmt väder här med ca 25+ men nu är det raka motsatsen. Stormar och regnar med 6+ så jag har fått hämta in alla fuksior, pelargoner m.m. Får bara hoppas att det inte blir så länge men å andra sidan kanske något vettigt blir gjort även inomhus om detta väder stannar några dagar. Ha det bra.