Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 11 september 2016

En vecka med olika roliga aktiviteter.

Sommarvärmen håller i sig, det är bara att fortsätta att njuta av det härliga vädret. Den här veckan har jag/vi haft två olika besök Och bägge dagarna har vi suttit i trädgården och fikat. Dottern har också varit hemma ett par dagar  eftersom hon varit långledig. Det är bra när våra ungdomar kommer hem och piggar upp oss lite.

I tisdags kom vårt första besök, det är egentligen dotterns bästa kompis, men vi känner dem också, De har också en liten hundvalp som är 12 veckor. Hunden heter Biffen och rasen är en labradollo. Jättesöt!
På onsdagen kom en bloggvän till mig hit. Hon bor i Norge men hon och hennes man hade hyrt en stuga ett par mil härifrån. De hade också en hund. En Papillon, hunden heter Malin. Malin och Elsa är lika gamla, 18 veckor, men INTE lika stora. Det var jättetrevligt att få besök av dem alla.

En dag letade dottern och min man fram färgpennorna.  Tre olika kulörer, röd, grön och blå.
Det var dags att väga lammen och att ge dem medicin. De lammen som fått medicin fick en färg, de lamm som är underviktiga fick en annan färg, och lammen som har uppnått rätt vikt för att gå till slakt fick den tredje färgen.

 Vi tog oss även tid att skörda pumporna som vuxit på komposten. I år satte jag inte så många stora pumpor utan satsade på prydnadspumpor i år. Här är årets skörd. Jag funderade länge var jag skulle lägga dem i år, brukar ha dem på gräsmattan, men gräsklippningssäsongen är inte över än i år. Till slut kom jag på att det blir fint att lägga dem på kärran. Slängde några sommarblommor och möblerade om lite på kärran.

I går var det Öppet Hus på regementet i Eksjö. Jag tror det är tredje året vi åker dit för att se vad dottern gör om dagarna. Den här gången fick hon vara parkeringsvakt, det ingår väl inte i hennes dagliga sysslor precis. Hon kör ju lastbil. Det var extra roligt den här gången för två av våra "egna" killar var med till Eksjö. Vi hade en så fin dag tillsammans.

Jag finns på Instagram och där har jag en följare som heter Anna. Jag har aldrig träffat henne, men hon har kommenterat lite på Instagram så vi har börjat maila till varandra. Det visar sig att vi har ganska mycket gemensamt, bla är vi både familjehem och hjälper andra ungdomar. Hon berättade i ett av sina mail att hon följt min blogg ända från starten men aldrig vågat kommentera. I går var hon på Öppet Hus och hon hittade mig där bland alla människor. Det var så roligt och jag hoppas att vi kan fortsätta hålla kontakten. Hon bor bara ett par mil från Eksjö.
När "Öppet Hus" var slut gick vi ut och åt mat, sedan gjorde vi ett besök hos mina mostrar, som bor i Eksjö och nyligen fyllt år. En fyllde 94 och en 90. De blev lite förvånade när vi stod utanför dörren, men de blev glada att få träffa oss. Om en vecka åker dottern till Stockholm. Dags att gå Högvakten utanför Drottningholm slott.

I mitt förra inlägg berättade jag att Omar och hans familj ska flytta till Kungsbacka, men de behövde både barnvagn och kläder till sin baby....de har frågat om hjälp men blir bara bollade fram och tillbaka mellan stolarna. Jag tänkte att jag ska kolla runt lite på fb, där finns många loppis sidor. Så när jag kom hem började jag söka. Och hittade en annons om en barnvagn, den hade varit till salu i 1 månad så jag tänkte den är säkert såld, men det var den inte. Den stod där och väntade på mg. En nästan helt ny vagn, ser inte använd ut+skötväska för bara 200 kr. Jag blev så glad. Sen dök nästa fråga upp i mitt huvud. Hur bäddar man i en vagn nu för tiden. Känns som att jag inte haft några småbarn på 100 år. Och tiderna förändras. Jag började chatta med en av mina bästa vänner, som lever mitt i barnbarn-svängen. Hon tipsade mig om bäddningen...

 ....hon frågade  samtidigt om mamman behövde några babykläder, Ja, sa jag, de har inte mycket. Då ska jag fråga min barn säger hon. En hel banankartong med olika sorters barnkläder och tre påsar hade hennes barn plockat ihop. Idag har vi varit och lämnat barnvagn och kläder till familjen. Och mamman blev så glad och tacksam. De har svårt att förstå att så många vill hjälpa dem.

I morgon är det en ny vecka och jag har massor med saker jag behöver göra den här veckan, men vi får väl se hur mycket som hinns med. Beror helt på inspirationen och hur mycket värk jag har, men något ska jag väl få gjort.

13 kommentarer:

Helena sa...

Tack igen för ett trevligt besök hos er. Vilket fint foto på Malin och Elsa.
Elsa och Biffen får nog mycket roligt tillsammans.
Vilken fin barnvagn du köpte, den ser ju helt ny ut. Så snällt att ge familjen den och barnkläder, det är tur dom har dig som hjälper. Det kan inte vara lätt att ordna själv när man inte kan språket, eller vet var man ska vända sig.
Att träffa en instagram-vän på riktigt är roligt, och att ni inte bor så långt ifrån varandra. Det är bra med data, och alla nya sätt att möta nya människor. Själv har jag fått kontakt igen av en familj som bodde granne med oss i Lindesberg, men som sen flyttade hem til Island.
Ônskar dig en fin vecka och hoppas värmen håller i sig.

Eva Trillian sa...

Du har en så skön inställning till din omgivning :) en inspiration att läsa om dina utflykter och allt du tar dig för!
Önskar dig en bra vecka - utan värk!

Raija sa...

Så fint att de nyanlända får lite hjälp i början, för det är nog mycket de behöver och det är inte lätt att skaffa allt själv. Förstår att det uppskattades.

Ser att du också har en del hundar hos dig nu för tiden :-) och håll med om att de är riktiga glädjespridare.

Kikar inte lite då och då, men inte ofta längre. Har lagt ner allt som heter bloggar just nu och det är så skönt och jag hinner och orkar annat.

Ha det så gott.

ulla laiho sa...

Där kommer pumporna till sin rätt och kärran blev vacker.

Det är mysigt med hundar. Jag träffade en lundehund idag - en enastående och 'konstig' hund med extra tår på tassarna.

Vilken skaparglädje du är för Omar och hans familj, som fick så fina saker.

Ha det så bra i värmen - den ska visst hålla i sig åtminstone en vecka. Det känns nästan som sommar när man är ute.

Monica sa...

Oj, så mycket du har hunnit med sen sist! Så bara att du lyckades hitta både barnvagn och babykläder till bra priser!
Ja, vi har också haft ett fint sommarväder på sistone och det ska tydligen fortsätta hela veckan. Det blir bad varenda dag nu! Vilken sommar vi har haft i år!
Roligt att du fortsätter att blogga och inte bara har Facebook och Instagram!
Kram, Monica

Nette Cecilia sa...

så fina pumpor och det blev ju en bra placering på vagnen ,den andra vagnen var ju ett fynd och trevligt med en ny vän ,kramen Nette

Bibbis blandning sa...

Pumporna gjorde sig väldigt bra på vagnen tycker jag. Så himla fint.

Tänk en så fin vagn för bara 200:-. Vilken tur. Eller det var nog meningen så.

Jag hoppas att både du och din familj med alla som därtill hör har det bra och fint i höstsolen.

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken fantastisk vecka du haft, bara brasaker!

Barnvagnen ser helt fantastiskt fin ut och tänk vilken tur du har som har den väninnan och som kunde samla in så mycket kläder! Familjen måste bli jätteglad, det är ju sånt som förgyller tillvaron.

Och Öppna dagen på dotterns arbete blev ju succé på flera sätt, tänk att du träffade din nya väninna och tänk att hon inte vågat kommentera. Men det gör ju inget nu, för nu har ni ju fått kontakt. Det är bra att komma ut och blanda sig lite med människor, det kan hända de mest roliga saker.

Vilka pumpor! Otroligt! Jag vet inte hur många gånger jag sått frön från påsar med så där fina pumpor på och så har det bara blivit runda gula.....så i år hoppade jag över det, men nu blev jag inspirerad igen. Fantastiskt fint har du ordnat dom!

Hundarna är ju för söta och så roligt att norskväninnan kom förbi! Alltid trevligt.

Ja, vilket väder vi fått, det är det jag alltid sagt, hösten (sensommaren) är bäst! Så ock hittills.

Nu ska jag ut i solen och vattna mina bönor!

Kramar Aggie

Evas Kvarnaro sa...

Kära tider vilken fantastisk människa du är, så engagerad i allt och alla.
De människorna vet inte vilken tur de har som mött dig.
Men nu säger jag att; ta nu det lugnt man kan faktiskt 'köra slut på sig' utan att man tänker på det. jag vet att du brinner för att hjälpa men om du inte tar hand om dig själv - vad händer då min vän ! ? Du är och blir inte egoistisk om du tänker lite på dig själv.
Vilken fin barnvagn du fixat, självklart att de blev glada.
Jag såg ett program på tv i dag där en kille reser till olika länder, nu var han i Grekland på olika öar. Där möttes han av flyktingar, de kom i båtar mot stränder gåendes med många barn - jag blev så ledsen och började gråta, orkar inte se sådant.
Jag blir så upprörd och förb. på detta eviga krig och människor som måste lämna sina hem, stackars . . . . barn och föräldrar.
det tar aldrig slut med strömmen av människor. Ta tag i 'roten till det onda' och agera inte bara prata.

Tack för de gulliga bilderna på vovvarna, så roligt med besök.
Kramen/ Eva

Evas Pyssel sa...

WOW vilket gäng pumpor !! Och perfekt placering. Roligt när man får en sådan skörd. Och vilket fynd du gjorde med barnvagnen. Ibland ska man ha tur. Du är sannerligen omtänksam 100% .
Roligt att se dotterns arbetsplats. Vi har varit på sådana dagar när killarna låg i lumpen. Jättekul att få uppleva det livet.
Så fina hundar och säkert hade de jättekul ihop.
Ha det gott vännen. Var rädd om dig. Kram Eva

Ingrid sa...

Vilka jättefina pumpor! Jag odlade också några i trädgårdslandet på Stenstugu och det var jättekul att se hur de bredde ut sig och växte och fina pumpor blev det också.
Ha en fin fortsättning på september!
Kram, Ingrid

Lilian Wahlqvist sa...

Det är så roligt att läsa vad du har för dig! Extra roligt att du fick tag på en så fin vagn mm. Kram!

Blogger sa...

Do you need free Google+ Circles?
Did you know that you can get them AUTOMATICALLY AND TOTALLY FREE by using Like 4 Like?