Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 11 oktober 2016

Glädjebesked

Som ni alla vet så har vi familjehem, och just nu har vi tre flyktingpojkar placerade hos oss. En kille bor inne i vårt hus och två killar bor i vårt gårdshus. Killarna som bor i gårdshuset kom till Sverige i oktober förra året. För tre veckor sedan fick en av de killarna besked om att han fått uppehållstillstånd i Sverige. Jätteroligt.
Vår kille som bor inne, Said, kom till Sverige för 1,5 år sedan och när han fick veta att den här killen fått beslut före honom bröt han ihop. Han tyckte det var orättvist och det kändes som han gått före honom i kön. Said,s advokat har sagt att han står på tur och att han kan få besked när som helst. Vi har väntat och väntat varje dag. Men så i går kom beskedet. Said har också fått uppehållstillstånd och får stanna i Sverige. Han var så glad i går.
 Nu hoppas vi den tredje killen också snart får sitt besked.

 I går kväll var jag på ljusparty hos min syster. Nära och bra. Köpte ett ljus och så hade jag turen med mig och vann priset i försäljarens lilla lotteri. Fint och snyggt inslaget.

I paketet var det en platta som man sätter batteri i och så skiftar den i färg. Ställer en glaslykta på plattan och så blir det så här fint.

 Har gjort en ryck i trädgården igen. Så nu är dahliorna uppgrävda och fuschiorna klara för att köras till min mamma för vinterförvaring i hennes jordkällare.
I går grävde jag trädgårdslandet och det känns idag, men, men vad gör man inte för att det ska bli klart.

Talgoxarna har börjat sätta sig på fönsterbläcken och på altanen för att få lite uppmärksamhet. de vill väl ha mat. Och på altanen finns det lite godsaker. Vi skämmer ju bort våra katter..... På altanen står det en djup tallrik i den häller vi i lite fil  varje morgon. När inte katterna är där och äter så sitter talgoxarna på kanten och smakar på filen.

Nu ligger sommarblommorna på komposten och jag har piffat till trappen med lite höstblommor i stället.

För två månader sedan, det kanske inte är så länge sedan, 1,5 månad då, sa vår yngste son upp sig från sin arbetsplats. Han har arbetat på ett HVB-hem för flyktingpojkar. Det hade börjat en ny chef där som var svår att samarbeta med och så fick de göra en massa arbetsuppgifter som tog så mycket tid så de hann inte ägna sig så mycket åt killarna som bodde där.
Han gick arbetslös en tid och höll på att bi tokig. Klarar inte av att gå hemma och inte gör någonting, säger han. Förra veckan, på måndagen, var han på anställningsintervju på en ny arbetsplats. I fredags fick han besked att han fått arbetet. Och idag kl 07:00 börjar han sin provanställning. Man blir så glad när det ordnar sig för barnen.

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Så många anledningar till glädje och tacksamhet!
Det är tufft för alla flyktingar och invandrare att vänta på besked och det är tufft för ungdomar som försöker skaffa jobb.

Här har jag ännu dahliorna i jorden, men om vädret inte blir för uselt ska jag ta upp dem i morgon. I dag är det Kupan som gäller.

Ha en skön dag!
Kram, Ingrid

Monica sa...

Ja, nu förstår jag vad du menade med "Bara glädjebesked" på Facebook! Vilken lättnad för era familjehems-pojkar att få besked att de får stanna! Vilken ångest de ska ha levt i när de inte visste - man kan knappat förstå hur dom klarar det.
Hoppas att den sista snart får sitt besked!
Här är det grått och trist idag också, men det ska visst bli bättre till helgen. Yngsta dottern och hennes familj kommer ner från Älgö, och det ska bli så roligt! Vi ska passa på att fira äldsta dottern som fyller år snart också, så det blir mycket aktiviteter!
Ha det så bra, kram, Monica

Snäckskalsdalen. sa...

Så roligt att höra att saker o ting ordnar sig! Said nästan känner man ju lite så det var skönt att höra. Hoppas att det ordnar sig för tredje oxå.
Så fint du gjort vid ingången - jätteläckert! Man blir glad av blomster, så är det bara!
Ååå, den lilla fågeln, så fin! Ja, dom vill väl också ha god mat.
Vilka grejer det finns, Tupperware har jag ju hört talas om, men tänk att det finns ljusparty också! Häftigt att det ändrar färg!
Kramar!

Lilian Wahlqvist sa...

Härliga nyheter! Jag gläds med dig! Kram!

Vform sa...

Vad glad man blir av ditt inlägg :)
Härligt när det är positiva besked som dyker upp!
Hoppas det ordnar sig för dem alla ...
Grattis till vinsten!
KRAMAR ♥

Helena sa...

Så bra att dom får stanna, hoppas den 3 pojken också får positivt svar. Det har varit en lång väntan, och så äntligen får dom svaret dom hoppades på.
Vilka fina ljuslyktor, det behövs nu när det börjar bli mörkt tidigare på eftermiddagen.
Vilken tur du hade när du tog fotot på lilla fågeln. Den vet att det kommer godsaker att äta när den landar hos dig.
Det är tid för höstblommor här också, men vi har redan frost om natten.
Kramar.

Evas Kvarnaro sa...

Glädjen slår högt i taket, hoppas han kommer trivas där.
Vacker höstlig dekoration !
Fåglarna har närmat sig huset betydligt nu, de knackar på fönstren och vill ha mat och det får de verkligen, vi har massor av småfåglar nu och de är så fina så . . . .
Gillar lyktan som ändrar färg. Jag köpte en fågel i Visby som ändrar färg på kvällen, det visste jag inte när jag köpt den, det är en trädgårdsfågel.

Idag har jag haft middagsgäster, de fick nygjord kålpudding.
Godnatt/ Eva

Gunilla sa...

Underbart med så härliga glada besked för pojkarna.
Vilket fint pris du fick och det blev riktigt läckert med kupan över.

Här har vi snart gjort riktig höst i trädgården . Alla perenner är nerklippta och komposterade, så nu är det bara lövkrattningen kvar.

Lewisia skotten lever fortfarande och de har fått nya blad så jag hoppas att de ger blomning till våren. Stort tack för dom.

Ha en fin fortsättning på hösten

Gunilla

Hanna sa...

Så många glada besked, verkligen roligt.
Hanna