Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 8 mars 2017

Den enes bröd den andres död....

Så härligt. Sitter vid min dator med en kopp te. Utanför fönstret bländar mig solen med sina strålar i den vita snön. För vintern kom på besök den här veckan med snö och kyla. Idag gläds jag av solen och när jag skrivit klart här ska jag sätta mina tomatfrön, har redan förberett lite i köket.

Nu är vi hundvakter igen åt Elsa i två veckor, idag är hon på dagis och busar med de andra kompisarna.

Vi har en rovfågel som flyger runt ovanför vårt hus, det har den gjort länge och vi har varit rädda att den skulle ta våra hönor eller kycklingar när de var små, men det har den inte gjort, men en dag i förra veckan tog den en skata. Jag tog ett kort genom fönstret så det är inte den bästa kvalite´n. "Den enes bröd den andres död".

Eftersom det inte finns så många blommor ute att fota nu har det blivit många fågelbilder har jag märkt. Den här fina hackspetten kommer till mitt fågelbord varje dag. Jag tycker om att sitta och titta på fåglar, de är så otroligt fina.
I lördags när jag körde till affären såg jag att tranorna hade kommit. Två stycken gick runt på åkern. Det gick ett glädjerus genom kroppen, nu är det hopp om våren och jag älskar den pampiga fågeln.

Stickorna går varma hos mig och nu har jag stickat fem värmande mössor.  Perfekt när man bara har ett nystan kvar av en färg. Alberts pilotmössa heter den är någon intresserad av mönstret får ni klicka in på min länk.

Bägge killarna som bott i vårt gårdshus har flyttat och tyvärr måste vi renovera lite efter dem. Det har varit brandtillbud i köket, så vi måste måla om taket, sätta upp nya tapeter och köksluckorna är sotiga. Ett tag funderade vi på att köpa nya luckor, men nu har vi bestämt att måla dem i stället.  Toadörren (furudörr) är söndersparkad så den har spruckit, men den byter vi inte ut. Det kanske blir lika dant igen om det flyttar in några andra där. Lite tråkigt att det ska bli så när man ställer upp och hjälper dem.

Visst är det roligt att få presenter. Det här paketet hade jag köpt till mig själv, igår låg den i min brevlåda. Jag blev jätteglad.

9 kommentarer:

Lisa i byn sa...

Fy så trist att behöva renovera/laga efter det att ni hjälpt killarna. Men sen har de kanske varit med om hemska saker, som rör runt i huvudet på dem.
Så flitig du är med sticket.
Det var riktigt skönt ute, solen skiner. Men jag ska nu lägga mig och försöka kurera mig frisk.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Många fina fåglar hos dig! Rovfåglar är grymma men väldigt vackra och fascinerande.
Och flitens lampa lyser ständigt hos dig! Fina mössor.
Men snälla nån, tänker på gårdshuset och killarna.....
Dags att så, hmmm, jag tänker på det, men det verkar inte hända mer än så....
Kram

Lilian Wahlqvist sa...

Och här snöar det ordentligt! Hoppas att solen kommer till oss i morgon!
Kram!

Evas Kvarnaro sa...

Visst blir man glad med presenter till sig själv, hi hi . . . men inte lika glad när ungdomar förstör, varför gör man så, jag begriper inte detta sparkande . . . .
Ska verkligen ni står för detta förstörda ??? Jag blir upprörd grrrrrrrrrrrrrrr
Fina färg glada mössor, de behövs ännu ett tag, våren lär vänta på sig . . .
Fåglar har vi av alla de sorter, vi matar och matar, de äter och äter . . .
Sköt om dig vännen/ Eva

Monica sa...

Så tråkigt med gårdshuset! Är det där dottern bodde när hon bodde "hemma"? Vi får ju hoppas att nästa pojkar som flyttar in, inte uppför sig så illa.
Roligt att få se en rovfågel så nära, men kanske inte så kul att se när den tar en annan fågel.
Vilka fina mössor du har stickat! Stickar du med dubbelt garn av t.ex Carolina, som ger 10 cm/20 m.
Ha det så bra, kram, Monica

Ingrid sa...

På Stenstugu hade vi sparvhök som gjorde sina dagliga räder vid fågelbordet, men precis som du säger, de ska ju också leva och vackra är de.
Så trist att du nu får renovera gårdshuset. Hoppas ni får hyggligare ungdomar nästa gång. Samtidigt kan man ha en viss förståelse för att de här flyktingbarnen lever under en enorm press och frustration och då är det väl lätt att låta sin ilska gå ut över döda ting.
Mössorna är jättefina!!
Kram, Ingrid

Helena sa...

Stackars skata, men som du säger det är naturen.
Vad tråkigt och onödigt med att dom förstört i gårdshuset. Hoppas ni får något på försäkringen, eller att socialen betalar. Man tycker dom borde ha respekt för andras hus.
Så fina mössor du gjort, och roliga tofsar. Förstår inte hur du hinner med allt, nu när du är hundvakt. Ska spara mönstret till senare.
Spännande paket, kan det vara ett broderi?

Rost och rädisor sa...

Paket till sig själv är inte dumt, kan det vara ett broderi månde...
Tråkigt att höra om skadegörelsen. Vad ska man säga...
Rovfågeln är en duvhök. Den har jagat runt vårt fågelbord i vinter och extratuppen tog den också, men han var som sagt redan extra.
Jättesöta pilotmössor.
Trevlig helg
/Anette

Bibbis blandning sa...

Vilken häftig bild på skatan och rovfågeln. Inte ofta man får se det.
Tråkigt med all onödig förstörelse. Tyvärr har jag hört en uppsjö av sådana berättelser från människor som ställt upp och erbjudit bostad.
Mössorna var kanonfina.
Tack för att du tittar in till mig fast jag är så seg med att skriva.