Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 26 februari 2017

Sportlov, flytt och operation

Ja, då var sportlovsveckan slut....inte har det blivit mer uteaktiviteter än vanliga veckor, fotbollsträning för killarna och jag har promenerat med dottern och Elsa.
Däremot har det hänt mycket annat. Våra två killar från Syrien som bott i vårt gårdshus har flyttat till stödboende, (när Ungd. blir 18 år får de välja om de vill bo kvar hos oss eller flytta till egen lägenhet med lite hjälp av personal) och i måndag hjälpte vi dem att köra deras saker till deras nya boende.
På tisdagen fick vi en ny kille placerad här, en kille från Afghanistan, en helmysig kille....

En dag när vi åkte hem till mormor såg  vi en skadad liten stjärtmes. Den hade flugit in i "nätburen" mormor har med fågelmat i och satt helst still. Min dotter som är en riktig djurvän tog med fågeln hem och satte den i en bur, gav den mat och pysslade om den. Elsa tyckte det var jättespännande. Tyvärr klarade den sig inte. Men hon gjorde ett tappert försök.

En eftermiddag i veckan hade dottern bjudit hem sin bästa kompis, och kusinerna som bor grannar med oss. Och helt plötsligt hade vi tre hundar i köket, Elsa, Zingo och Biffen, som lekte, skällde och jag vet inte allt. Vi fick ha dem kopplade för annars blev det för mycket bus. Och skällde en över något den hörde så satte de andra två också igång och skälla. Samtidigt försökte jag grädda våfflor till alla att bjuda på. Och samma em. hade vi besök av två gode män. Fattar inte hur vi kunde planera den dagen så dåligt.

Den här vackra fasanen gick förbi utanför huset en dag, och jag var kvickt ute med kameran, så otroligt fin den är, vilka färger.


Och så börjar de första vårblommorna slå ut, man blir lika glad varenda gång naturen vaknar till liv.
Snödroppar, vintergäck och idag såg jag att den perenna ljungen stod i rabatten och blommade.

I lördags eftermiddag kände jag mig som en ballong som någon sticker hål på med en nål och luften pyser ur,  började frysa och kände mig helt slut och till råga på allt fick jag magknip och fick sitta på toa hela kvällen. Även idag har jag haft magknip men känner mig bättre nu. Min man har varit sjuk i två veckor, i fredags var han till doktorn och fick penicillin, Det är väl en släng av hans bakterier jag fått i kroppen. 
Men i morgon måste jag vara på benen för då ska Said till sjukhuset och operera sitt andra öga. Och jag får vara sjuksköterska och pyssla om honom under veckan, med olika mediciner., ögondroppar och salva var det förra gången minns jag.

Känns som att varje nytt blogginlägg jag skriver blir en veckosammanfattning till er.

12 kommentarer:

Monica sa...

Det är väl alldeles utmärkt med en veckosammanfattning, även för dig själv - det blir ju som en dagbok, som du kan gå tillbaka och kolla i!
Våra barnbarnstvillingar, som är 13 år, har också haft sportlov den här veckan och i torsdags var vi faktiskt och spelade bowling med dem, så lite sport har det blivit för vår del också! Dom har ju sina sporter, ridning, respektive innebandy, så dom behöver ju inget extra, men kul hade vi!
Ha det gott, kram, Monica

Lisa i byn sa...

Jag brukar också få till flerdagars inlägg, som en dagbok.
Det är inte alltid som han har tid att skriva, utan bara läsa i bloggarna.
Så mysigt att ha M hemma, förstår att ni njuter.
Jag bara älskar då ungdomarna kommer hem till oss, eller om vi åker till dem.
Hoppas att du nu är frisk, så du kan åka med Said, och sen "vårda" honom ömt.
Astrid har nu varit sjuk, för första gången i sitt liv, förkyld-snorig, feber och hosta. Jag var nere hos henne förra veckan, och idag så har "Herr-Förkylning" kommit till mig. Det har jag definitivt inte tid med. Stefan fyller år på lördag, och då ska vi ha öppet hus i det andra huset. Som tur är så är allt förberett, bord och stolar på plats, köksskåpen fulladdade med nydiskat porslin och glas. Det är bara mat och dryck som fattas. Med andra ord så har jag läget under kontroll.
Kram

Vform sa...

Hos dig händer massor, både positiva saker och tvärt om! Tiden att skriva om allt är väl bäst att samla i ett inlägg! Intressant läsning, för du har alltid mycket på gång :)
Vi här börjar sportlovsveckan just nu ... och dagen börjar med -22 grader! Så ännu har vi inga värblommor som tittar fram! Snö fick vi dessutom i förra veckan, så vad dagen lider och solen stiger högre opp, så får vi säkert en fin dag! Helgen har varit perfekt!
Ha det bra och jag hoppas magåkomman gett med sig!
Kram Vivan

Hantverkarglädje sa...

Ja här hos oss blev det plötsligt vinter. Mjuk plufsig snö och solen skiner helt i dag så vad kan vara bättre än riktig vinter just nu. Vi har ju bara haft slask,snö, slask o halka om vartannat hela vintern. Även om ett par dar så kommer vi att ha tö och det betyder ju åter halka.
Veckouppdateringar som du skriver tycker jag är bra, då får man ju i alla fall tänka efter vad som hänt under veckan.
Våraningar hos er, ja det låter nästan för bra i mina öron här uppe eftersom vi alltid längtar till sommaren efter lång vinter.
Ha det gott.

Eva Trillian sa...

Det händer verkligen mycket hos er!
Du gör mycket gott för din omgivning <3
Hoppas du mår riktigt bra igen!

ulla laiho sa...

Så duktig du är att improvisera och ta hand om allt som plötsligt bara dyker upp.

Hoppas magknipen går över.

Helena sa...

Stor kram från mig. Krya på dig.

Lilian Wahlqvist sa...

Ja, man får lära sig att improvisera! Det har du blivit bra på! Kram!

Evas Kvarnaro sa...

Hej vännen, om jag blir sjuk så vill jag ha dig som pysslar om mig, du har inte bara ett hjärta av guld, du har omtanke och kärlek som du visar alla.
Hinner du ta hand om dig själv. Men jag känner igen mig, 'Tänk vad vi orkar - i kärlek.
Så roligt med alla vovvarna hos dig, där hade jag velat vara, avund avund avundsjuk....
'Livat i holken' var det hos dig när de 'två vise männen' kom, 'fniss'
ett riktigt levande hem tänkte de nog, precis som det ska vara - och mor i huset grädda våfflor till sina gäster . . .
Förra veckan hade jag bakning på gång, var tvungen att fjäska till mig, Rolf fyllde år på lördagen och gäster kom i 3 dagar i streck, kul och trevligt. Lunch till 12 per sön.
Nu är bakverken slut m.m. tur är väl det, han är kakmonster inte jag.
Semlans dag blir vi utan den, inte ens Rolf vill ha. kan bli mycket av det goda ibland.

Imorgon första vårmånaden, hurra vad vi längtat.
Vila och ta det lugnt vännen, när jag läser vilka stressiga dagar det kan bli ibland så behöver vi verkligen avkoppling ofta.
Kram/ Eva

Ingrid sa...

Tänk vilken god gärning ni gör som öppnar ert hem för det här flyktingpojkarna. Ni är all beundran värda!!
Visst är det härligt nu när man ser att vårtecknen kommer, det ena efter det andra. Här har varit lite grått och trist väder nu ett tag, men vi har i alla fall sluppit snö.
Hoppas att din mage sköter sig nu så att du slipper ha ont.
Kram, Ingrid

Snäckskalsdalen. sa...

Mycket djur hos dig! Den lilla fågeln är ju för söt. Stackars liten......
Fasan, det fanns alltid här när jag var barn men jag har inte sett nån på många många år - synd för dom är magnifika.
Åsså var det hundträff! Härligt!
Vi har bara grått väder. Varenda dag nästan.
Kram

Evas Pyssel sa...

Full rulle hos dig !! Både positivt och negativt. Magsjuka får dtå för det negativa för det är ingen "HIT" . men hundträff och vårblommor. . . jaaaaaa. Idag fryser väl de stackars vårblommorna. Här är ca 20 cm snö och allting kom väl lite av sig. Vi får ha tålamod. Ajax har en del åldersproblem för tillfället så igår var vi hos veterinären,spolade en tårkanal, rensade bort tandsten och skrapade bort eksemskorpor. Han är ju snart 16 , men är ändå förvånansvärt pigg. jag vill inte tänka på att mista honom. Ja du vet ju.
Kram Eva