Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 3 november 2017

Höstlov

En vecka går med rasande fart och snart är höstlovet slut för mina ungdomar. Hoppas de haft en lugn och skön vecka.
Det har däremot inte jag haft, det har varit fullt upp varenda dag. I måndags var jag i Växjö på kurs (en heldag), temat för dagen var "Kris och Trauma". Mycket intressant, fortsättning på samma tema nästa fredag. Mycket av det som föreläsaren berättade kunde jag koppla ihop till våra barn, både egna och flyktingbarn.
Vidare har veckan bestått av olika läkarbesök och i går var det två möten med socialen inplanerade.

Idag är det en hemmadag, ska försöka ut och kratta lite löv i trädgården, känns som att det hänger på mig att de ska bli gjort. Ps. Fick hjälp av mina ungdomar med krattningen, nu ligger det fullt med lövhögar i trädgården som ska köras till komposten, men det överlåter jag till andra.

 Även dottern har höstlov, hon har varit på anställningsintervju i Växjö och igår kväll satte hos sig på pass med bössan. Och kommer hem med det här rådjuret. Rådjuret sprang iväg efter hon blivit träffad, så hon tog Elsa (sin hund) med sig ut på eftersök, Elsa hittade rådjuret en bit bort in i fårahagen. Men för att få in rådjuret i "kylrummet" var de tvungna att bli plocka ner lammen som vi slaktat. Så i går kväll styckade vi två lamm.

I vår familj äter vi mycket avokado. Har sparat några kärnor och den här plantan växer riktig fint. Hoppas jag kan klara den, vore roligt om man kunde få en frukt.

 Vi firar inte Halloween, men sonen frågade så fint om han fick skära ut min pumpa jag fick av min syster. Så klart han fick.  Ett par kvällar kunde vi tända ljuset, sen tog frosten pumpan. Nu står det en stall lykta på trappan istället med ljus i.


Advent närmar sig med stormsteg, ljusslingorna är uppsatta i träden ute i trädgården (men inte tända) och första adventskalendern är inhandlad. Gissa till Vem?

Ikväll ska vi äta gemensam middag med min mamma och syster med familj. Och för att ingen ska behöva stå i köket hela dagen och förbereda maten så får det bli pizza från pizzerian till "middag".

Trevlig Helg till er alla!

11 kommentarer:

Monica sa...

Ja, tiden går och vi är redan inne i den sista höstmånaden! Några ljusslingor har vi inte satt ut än, väntar till 1:a advent. Men mörkret kommer ju tidigt nu, så det blir fint att lysa upp lite med alla adventsljusstakar och stjärnor.
Även här har det varit skollov den här veckan, men våra barnbarn har varit bortresta, så vi har inte märkt mycket av det!
Ha en fin helg, kram, Monica

Helena sa...

Det var väldigt vad mycket ni har fått gjort den här veckan.
Trevlig helg, hoppas den blir lugn.

Evas Kvarnaro sa...

Det är mycket med det jordiska . . . tiden går och klockan slår alldeles för fort, men det är lika för alla.
Hallowen firar vi icke heller, har aldrig gjort för det fanns inte när jag var barn och det är väl inget kul, klä ut sig till hemskheter, nej tack.
Men affärsmän gnuggar händerna och butikerna får mer skräp som 'påluras' oss. Pumpor med ljus är en mysfaktor men det är nog för mig, men vad andra gör bryr jag mig icke.
Kommersen fortsätter sen med tidigare julförberedelser och jag blir alldeles förvirrad. Hur kul kan det vara att höra 'bjällerklang' . . . i två månader ?
Du håller i gång som vanligt läser jag, så blir det ibland.
Förra veckan hade jag besök och bjudningar varje dag av olika personer, sommaren gick och alla var upptagna men inte nu i höst, då fick det bli så
och allt gick bra, det var kul och trevligt.
Men sen på lördag kväll när sista gäster åkt hem ca midnatt blev jag och Rolf kurriga i magen, trodde först det var min mat men bara vi blev dåliga i diarré. Han två dar och jag en hel vecka, jag var helt utmattad och yr, inget ville stoppa. Idag återställt men sakta och försiktigt tillbaka till det normala. Vi kräktes inte, så det kunde väl icke vara vinterkräksjukan ?!
Så den ena veckan 'hej och hopp' bland kökskastrullerna och nästa pladask i säng, så kan det bli ibland. Hoppas du slipper detta, jätte jobbigt.

Oj finns det adventskalender till hundar, vad har du köpt den, måste också ha.
Ha en trevlig helg, kram/ Eva

Lisa i byn sa...

Vi firar heller inte hallowen. Tycker väl inte att det är så passande. Jag tänker istället på de mina som inte finns kvar hos oss längre. Tänder ett ljus för dem. Jag saknar min mormor, det är drygt 27 år sedan hon somnade ifrån oss.
Trevlig helg! Kram

Hantverkarglädje sa...

Du milde vad mycket du hunnit med. Så där borde man tänka efter vad man gjort under veckan för vanligen tycker man att inget hänt. Bra med kött i frysen kan jag tänka mig, särskilt som det finns ungdomar i huset som brukar vara hungriga. Vi köper lite älgkött varje höst för omväxlingsskull. Dessutom är det ju bra att ha lite i frysen ifall kylen blir tom.
Trevligt att läsa vad du haft för dig för ibland tar det mig att också tänka efter. Ha en skön dag.

Ingrid sa...

Jag skulle titta in till dig igår, men det gick inte. Jag kom inte in på någon blogspot-blogg, men i dag fungerar det som vanligt igen.
Du har verkligen fullt upp. Jag hoppas att du får en lugn och skön Alla Helgons dag i alla fall.
Kram, Ingrid

Lilian Wahlqvist sa...

Roligt att läsa om alla era bestyr, som alltid. Kram!

Hanna sa...

Vilken intressant föreläsning du varit på.
Hanna

Bibbis blandning sa...

Här är det som vanligt full fart. Så fint att du fått avocadokärnan att slå rot och växa. Jag har aldrig tur med sådana försök.
Hoppas den växer sig stark och stor.
Usch, jag borde också ut och kratta löv. Åtminstone hos grannen där halva min kaprifol hänger över och tappar sina blad.
Må gott och var rädd om dig för nu kommer halkan. Jisses så halt det har varit här.

Snäckskalsdalen. sa...

Full rulle hos dig som alltid!
Hoppas ni hade kul på den stora familjemiddagen, klokt att beställa pizza. Alla tycker om det och ingen behöver stå i köket och slita i ångorna från spisen!
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Hej vännen,tack för rar kommentar, jag börjar åter bli normal, fniss jag vet om min depp-november, den är lika år från år. Jag blir sur på mig själv när jag blir låg, men man kanske behöver vara lat ofta för att orka. Någon bloggvän skrev att mörka årstiden ska vara lugn och kravlös och det är verkligen sanna ord.
Nu har mer än halva nov. gott och ljuset ska återvända men med måttligt jul-ståhej för våran del. Varför firar man jul brukar jag fråga folk, de blir ofta lite förlägna då, mycket har blivit galet men var och en får väl göra som de vill. Inte är det sakerna maten m.m. som gör julen glädje fylld, men många tror det tyvärr.
Slit inte ut dig Annelie, det blir jul ändå, man kan också bli stressad av att tänka på vad man ska göra fram till jul, det har jag slutat med och känner mig nöjd. Jag blir på bättre humör när jag vet att man inte MÅSTE göra det där som ska tillhöra julen. Vem har sagt att det ska göras si och så, jo det är vi själva som hittar på en massa dumheter.
Sköt om dig vännen, kram/ Eva