Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

lördag 6 januari 2018

Mellandagar

 I mitt förra inlägg skrev jag om vår båt och brygga som blåst iväg. Nu har vi fått hem den till vår "strand" igen. Nu när dottern varit långledig har jag varit med henne på promenad om dagarna och vi har sett båten/bryggan på olika ställen i sjön (den har flyttat på sig) .
På nyårsafton åkte sonen/dottern/och min man ner till sjön för att ta hem båten. De fick ro ut med kajaken och dra hem båt och brygga efter kajaken. Det var inte så enkelt. Två personer i kajaken och en som stod på land och hjälpte till att dra upp ekipaget på land. Min man halkade och fick stöveln full i vatten. Stöveln fick han tömma ett par gånger.

En förmiddag träffade vi de här kossorna på promenaden. Jag är väldigt tacksam att de höll sig i hagen. Riktigt stora djur och de där hornen är nog inte att leka med.

Vatten, vatten överallt...efter allt regn, kolla den här åkern en enda stor sjö. Det räcker med regn nu.

För någon månad sedan sköt dottern ett rådjur, och hon ville bereda rådjursskinnet. Hon var bara hemma över helgen då och hann inte med det. Så jag har haft skinnet i min frys (hm, jag tycker inte det har varit så trevligt precis). Men nu under julledigheten har hon gjort i ordning skinnet. Här hänger det på tork framför kaminen. Eftersom Elsa är väldigt nyfiken på skinnet blir det nog svårt att ha det som matta, hon funderar på att hänga upp det på väggen.

Det går framåt med friggeboden, den här veckan har min man och jag tapetserat. Dvs, vi har limmat  glasfiberväv på väggarna. sen har sonen målat tak/väggar. Min man har spikat taklister. Det ska målas en gång till men färgen tog slut. Roligt när det börjar likna något.

Vår granne har fixat en stuvbit av en plastmatta som vi ska ha på toaletten i friggeboden.

 Pusslar lite som avkoppling. Fick två pussel i julklapp. Det här fick jag av min syster....

...och det här blev klart i kväll. Det fick jag av äldste sonen.  En riktig vinterbild. Så hade man ju önskat att det såg ut på julafton i stället för ösregnet vi hade....


7 kommentarer:

Hantverkarglädje sa...

Hoppas ni fått snö nu istället för regna för det har vi fått. Alldeles vackert i träden här nu men undrar hur länge det varar. Verkar som det blir mera och mera av slaskvintrar men vad gör man, bara att tacka o ta emot vad väder det än är.
Inspirerande för dig att få i ordning friggeboden. Låter väldigt intressant att riktigt få börja från början med något och inte bara möblera om. Ha det gott och visa sen hur du ordnat i friggeboden.

Lilian Wahlqvist sa...

Oj! Så mycket vatten. Vi får väl hoppas att ni får lite mer riktig vinter. Det blir iallafall mycket ljusare! Kram!

Monica sa...

Idag, den 7:e januari, har vi till strålande sol och -7 grader! Gräsmattan är vit av frost och jag kan tänka mig vilken halka det måste vara, för vi har också fått mycket regn förut och det står vatten överallt!
Skönt att ni lyckades få hem både båt och brygga!
Och så fint det börjar bli i friggeboden!
Kram, Monica

Ingrid sa...

Insjöar har det blidats lite varstans efter allt regnande. Fryser det till nu så blir det många fina skridskoisar!
Så duktiga ni är som bygger och håller på.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Rost och rädisor sa...

Vilken tur att ni fick tag i båten även om det krävde specialinsatser. Väldigt mycket vatten här också och sommarstugeområdet nedanför oss kan bada från farstukvisten.
Fräscht och fint blir det i boden.
God fortsättning
/Anette

Helena sa...

Det var en envis brygga att flyta iväg. Bra att ni har kanot när ni skulle släpa tillbaka den.
Skickar gärna lite snö till er, vi har mer än nog här.
Vad fint skinnet blev, kanske Elsa känner lukten och blir lite ivrig.

Evas Pyssel sa...

Så duktig du är att pussla. Julpusslen redan klara. Du hinner så mycket.
Inte kul med djur i frysen, men det är väl akutbehov det kan bli. Det har hänt så här med.
Idag har vi haft en strålande kall vinterdag, men ingen snö.När vi körde iväg till stickcafeet i em. blev det en mil bort som att köra in i en mjölpåse. Mycket märkligt. Inte konstigt att båten blåst iväg som det har blåst tidigare.
Kul att få så fint i friggeboden. Roligt att kunna fixa sådant själva. Det ser toppen ut.
Kram från Eva