Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 3 december 2014

Nedräkningen har börjat

I måndags tände jag datumljuset så nu har nedräkningen till jul börjat. Även första ljuset i adventsljus-staken tändes. Men jag har ingen stress inför julen. Har bestämt mig för att inte baka så mycket kakor (ingen äter upp dem ändå) och det kommer inte att bli så mycket hemkokt julgodis heller. Känns konstigt att vi inte är så många som bor kvar här hemma längre, man är van vid storhushåll.

Men i Lördags var alla våra ungdomar hemma (utan äldste sonen som var sjuk) + extra barnen. Först gick vi på julskyltning, därefter bjöd jag på Paella till middag och efter det firade vi dottern som fyllde år i måndags. Det var så trevligt och mysigt att ha dem hemma allihop. Yngste sonen ställde sig som vanligt vid spisen och hjälpte till med maten.

Vi hann även med att montera ihop pepparkakshuset. I år får pepparkaksgubbarna/gummorna som bor i huset inte elda något för det finns ingen skorsten. Den var i småbitar när vi öppnade kartongen, även taket var sprucket men det kunde vi "limma" ihop med florsocker-blandningen....Jag ska dekorera med tomtar och granar sen, men jag har inte öppnat jul-lådan än.

 Jag brukar ha pepparkakshuset i köket, men där är lite rörigt just nu för vi renoverar lite. Så jag har fått ställa den på behörigt avstånd i ett annat rum så länge för jag vill inte att huset ska gå sönder ännu mer. Vår "gamla" köksspis var ganska retsam och fellarmade och släckte ner plattorna utan anledning när jag stod och lagade mat. Hade man tur fick man igång plattan igen, vad händer annars...jo, man stod och slet sig i håret, suckade och blev allmänt irriterad (inga svordomar ur min mun). För två veckor sedan gav jag och min man upp kampen mot spisen. Vi åkte till IKEA och köpte ny spis, ny ugn och nya bänkskivor. Igår var det test-dag av spisen och ugnen, än så länge fungerar allt som det ska.

Så har jag fått en beställning på tre barntröjor som jag ska sticka. Det är en mamma som sett mina foton på olika tröjor som jag lagt upp på fb, hon skickade en fråga och undrade om jag ville sticka till hennes lilla flicka som fyller 1 år. (Naturligtvis får hon betala för garn/arbete). Roligt när det man gör uppskattas. i går kom garnet så nu är jag i gång igen.... Men mellan varven sätter jag mig vid det här pusslet.

Nedräkningen har också börjat när det gäller dotterns GMU...om 9 dagar är utbildningen slut, 12 dec. Den här veckan är de ute på fält sover i skogen i åtta dygn...temat för veckan heter "vi ger aldrig upp".
Nästa vecka får hon besked om hon får den praktikplatsen hon sökt på regementet.

Hur gick det med min förkylning då....Ja, på torsdagkvällen frös jag så in i bänken. Tände en brasa och satt framför den, men vad hjälpte det, blev inte varm, två täcken och två filtar på natten, frös ändå. På morgonen vaknade jag och var jättehes.. Så  förkylningen satte sig på stämbanden, har knappt kunnat prata i en hel vecka, idag är det bättre, men är fortfarande hes och det retar fortfarande lite i halsen.

Önskar er alla en fin dag,

12 kommentarer:

ulla laiho sa...

Hoppas dottern får sin praktikplats - ska hålla tummarna.

Vi är också sparsmakade på godis - min man försöker dessutom gå ner i vikt, för att få bättre kontroll över sin diabetes och kunna minska på insulinet.

Ha en bra vecka!

Bibbis blandning sa...

Jag tycker att du är duktig i alla fall med allt ditt bakande och korvstoppande och allt annat runt omkring.
Hoppas att du kryar på dig snart igen.

Evas Pyssel sa...

Härligt att ha ungdomarna hemma när julpysslet sätter igång.
Så har vi det också. Vi gör alltid julgodis ihop och det är jättekul och riktigt härligt julkaos.
Kul att få stickbeställning. Det betyder ju att man gillar dina stickade alster. Helt rätt.
Kram Eva

Monica sa...

Igång och duktig som vanligt, trots förkylning!
Lite stressigt tycker jag alltid att det känns inför julen, men mest för att man inte vet vad man ska köpa för julklappar åt alla...
Krya-på-dig-kram, Monica

Annica Östlund sa...

Jag är lite sugen på att hopa över julgodisbaket också i år, mest för att jag vet att jag inte kan låta bli att äta den. Ev blir det någonting bakat i mellandagarna så jag har något gott att bjuda på när vi har folk hemma på annandagen. Julen kommer oavsett om man har gjort alla dessa "måsten" så jag tycker du gör rätt i att inte baka en massa.
Det var en seg förkylning du åkt på, hoppas du repar dig snabbt nu!
Kram Annica

Evas Kvarnaro sa...

Jag ser att ni eller du lägger pussel.
Äldsta dottern Maria är en galning på att pussla, jag har inget tålamod till det, så givetvis ska hon få ett pussel i julklapp - 2000 bitar.
Förstår att det är gott med ungdomarna hemma, att få umgås och mysa det är mkt värt.
Ja du är inte still länge läser jag, många bollar i luften, men du är fortfarande ung och har gnistan i gång.

Krya på dig Annelie, kram/ Eva

Raija sa...

Mysigt att ha alla barnen hemma samtidigt och pyssla lite med dem.

Oj, vilket pussel du lägger. Sånt har jag inte tålamod med längre och det skulle inte heller fungera här med valp och katter.

Kul att få beställning på tröjor :-) och jag förstår att de blir eftertraktade, för de är jättefina.

Lisa i byn sa...

Kul när ungdomarna kommer hem.
Förstår att du tröttnade på din spis.
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Det låter som om ni hade en jätte härlig helg! Nu hoppas vi att du snart blir av med förkylningen.
Inget godis här och inga kakor heller. Låter kanske trist men Omgivningen vill bara ha sina kanelbullar o tigerkaka.
Va kul m stickbeställning!
Kramar

Äppelblom sa...

Jag ser att fler och fler känner att de inte behöver julstressa - det blir jul ändå. När alla fyra barnen bodde hemma, då körde man på som vanligt och var jättetrött, när julafton kom.
Jag satsar hellre på julmaten - fast i lagom mängd - istället för en massa kakor.
Imorgon ska jag hem till äldsta dottern som tagit ledigt en dag och vi ska baka pepparkakor med hennes lilla Isabell som fyller 2 år idag. Det ska bli småmysigt!
Förkylning och tråkiga magåkommor härjar häromkring, men peppar, peppar ... vi har klarat oss än så länge.
Ha nu en fortsatt mysig december och må så gott!
Kram

Anonym sa...

Vad jag saknar att pussla. Det älskade jag att göra på höstar och vintrar förr. M v h Bosse på bloggpromenad

Lotta sa...

Hej
Vilken fint pepparkakshus, behöver ju inte va nån skorsten egentligen. Jag gjorde alltid pepparkakshus när sonen var liten o pyntade med tomtar o annat runt huset.
Skömt o kapa lite på alla "måsten" innan jul. Vi behöver ju inte alla kakor o godis som du skriver. Skulle inte hela huset bli städat så blir det jul ändå!!
Ha en härlig 2a advent, kram Lotta