Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

lördag 20 december 2014

Oplanerat

Dagarna före jul...och den här veckan har jag inte följt  min planeringslapp. Men jag hinner bli klar med allt innan jul trots allt.
Som ni vet så har dottern slutat GMU nu, hon har varit julledig en vecka. Den 7 januari börjar hon sin provanställning på regementet. Och nu börjar jakten på lägenhet. Vi hittade ett par stycken när vi sökte runt på nätet, men när dottern ringde för att höra sig för var man tvungen att stå i bostadskö för att få en lägenhet. Mindre roligt eftersom hon inte stod i kö. Vad gör vi nu då. Jo, vi började titta efter lägenheter på Blocket....efter ett par dagar dök det upp en ledig etta i Eksjö. Dottern mailade men fick inget svar så hon tänkte att det är nog kört. Men i går morse hörde de av sig, de undrade om vi kunde komma och titta på lägenheten. Så det var bara att sätta sig bakom ratten och köra iväg....
Och vi blev inte besvikna en fin etta med riktigt kök. Dottern bestämde sig på en gång, så hon skrev kontrakt nere i tvättstugan. Så skönt för henne att slippa bo på regementet. Den 4 Januari får hon nyckeln.

 Idag kopplade vi släpet efter bilen och körde till Erikshjälpen i Växjö och där hittade hon mycket fina möbler, soffa, köksbord+stolar, fåtölj m.m. JA, ni ser, släpet är välfyllt. Tyvärr var det snöslask ute, men det ordnade sig ändå.

I eftermiddag har min man varit i skogen och hämtat vår julgran, och jag har klätt den, nu står den i hallen och lyser så fint. Min man fyller år på måndag så jag vill gärna ha den på plats till hans födelsedag.

Den här amaryllisen blommar så fint i mitt fönster nu. På lappen som finns i krukan står det att det ska vara röd, men jag tycker mer det ser ut som en rosa färg :)   jag har en mörkröd amaryllis också, tyvärr är jag inte duktig på att bevara löken till nästa år.

Jag har berättat tidigare att jag fått beställningsjobb på stickade tröjor, här är mitt första set klart. Det andra blir lika dant fast i andra färger, grå bottenfärg och vit/vinröd pippi-mönster.

Jag har inte hört något mer om jobbet jag var på anställningsintervju på så antagligen har någon annan fått tjänsten. Men tack för att ni höll tummarna. Ska försöka titta in till er andra nu, men jag är ganska trött efter att stressat runt på vägarna hela veckan. Men snart är det jul då får vi vila, eller hur.

15 kommentarer:

Fröken Pysseltanten sa...

Önskar dig en trevlig ¤:e advent också. Så skönt att det löst sig så bra för din dotter men lägenhet och jobb. Din amaryllis ser nästan aprikos/rosa ut men så vacker.
Passar på att önska er en riktigt trevlig jul med...kram

Nette Cecilia sa...

så bra att allt ordnar sig fast det blir lite stress ,kram Nette

trädgårdsdrömmar sa...

Önskar er en god jul och ett gott nytt år.Gunsan.

ulla laiho sa...

Så fin tröjan blev och vilken glädje för beställaren med ett komplett set med mössa, vantar och sockar.

Alltid glädjande när det ordnar sig till det bästa för ens barn.

Gratulationer till födelsedagsbarnet!

Ha en bra advent!

Annica Östlund sa...

Önskar dig en riktigt fin fjärde advent också!
Vad skönt att det löste sig med en lägenhet så snabbt, det är inte alltid lätt att få tag på en som är både bra och i hyfsat pris.
Tråkigt med jobbet, men det löser sig snart tror jag. För så flitig och hjälpsam som du är så skulle jag absolut vilja anställa dig om jag var i behov av det.
Kram Annica

Bibbis blandning sa...

Visst är det fantastiskt att kunna få ihop ett helt bohag för en hyfsat billig penning. Det är kanoners med second hand.
Det stickade setet är jättefint. Hur hinner du med allt?
Må gott och ha en fin fjärde advent.

Evas Pyssel sa...

Grattis till lägenheten Malin !!! Ibland har man turen på sin sida. Ditt stickade set är hur läckert som helst. Hur har du hunnit det ? Också ? Vi har allt under kontroll här och hur det har gått till vet jag knappt för jag har haft en "skitjobbig" förkylning och framför allt hosta över en vecka nu. Men allt ordnar sig ändå.
Ha en skön söndag. Kram Eva

Lisa i byn sa...

Så bra att dottern fick lägenheten.
Så fin amaryllis, tycker också att den är rosa.
Ha en trevlig advent.
Kram

Rost och rädisor sa...

Gratulerar dottern till lägenheten och hoppas att hon kommer att trivas i Eksjö.
Skulle blivit jätteglad om jag överraskats av en så snygg färg på amaryllisen. Tycker det händer rätt ofta att det är fel färg både på lokar och andra växter, men inte alltid till det bästa.
En riktig KalleAnka gran mannen hittade och så vackert du pyntat den. Den ger mycket julstämning!

Önskar dig en fin julvecka
Anette

Snäckskalsdalen. sa...

Det har hänt mycket roligt hos er!
Gratulera din man i morgon, snälla!
Och gratulera dottern till lägenheten, så roligt och med ett riktigt kök också! Och alla fynden till lägenheten, så bra.
Och så tycker jag att man talar om om du inte fått arbetet, det hör väl liksom till, lite allmän artighet så där! Om det är så att inte det blir ditt så kommer du att hitta ett annat, jag lovar.
Och så mycket godis du gjort och vilket gott godis!
Men allra finast är er gran, så vacker, den vinner av de granar jag hittills har sett! Och det blev den granen du såg ut tidigare i år, eller hur!
Stor kram

Monica sa...

Dubbelgrattis! Ett till dotterns lägenhet och ett till maken i morgon! Ni har mycket att fira i er familj! Så spännande för dottern med första egna lägenheten! och så roligt för henne att hon fick fast anställning!
Ja, här har vi också julpyntat färdigt och ikväll ska vi gå på julkonsert i Håslövs kyrka, som ligger ca 1 mil härifrån. Man måste ju få lite julstämning...
Ha en fin julvecka, kram. Monica

Ingrid sa...

Så skönt att det ordnade sig med lägenhet för dottern.
Jag har också ett födelsedagsbarn i morgon. Det är yngste sonen som fyller 42 år, så han har bjudit på kalas. Det ska bli så trevligt tycker jag!
Ha en riktigt GOD JUL!
Kram, Ingrid

Vform sa...

Allt löser sig till slut ... och visst vill man tro det, men ibland tvivlar man!
Tur er dotter har ER som ställer upp i slask och torrt! :)
Kalas strax före jul är ju toppen, då har du fått allt klart tills dess!
Fin blomma och underbar tröja mm åt en liten!
Tack för hälsningarna!
Önskar Dig allt gott!
KRAM ♥

Eva Trillian sa...

Full rulle omkring dig i vanlig ordning ;)
Skönt att det ordnade sig med lägenhet till dottern såpass smidigt ändå! Och loppis är verkligen en bra plats att fynda möbler på!
Önskar dig en riktigt fin jul!

skapa och inreda sa...

Vad roligt att det ordnade sig med lägenhet så fort för din dotter, inte så lätt alla gånger.
En så fin gran ni har, underbart stickat set som säkert kommer att bli uppskattat.
Julkramar till dig från mig.
Annika