Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 2 maj 2017

Maj månad

Nu har vi vänt blad i almanackan och jag hoppas verkligen att den här månaden tänker bjuda på riktigt härligt vårväder/värme och att det slutar bli frost om nätterna. Jag och dottern åkte till blomsterträdgården i helgen för jag skulle köpa purjolök att sätta i min pallkrage, som vanligt blir det alltid lite mer som följer med hem. Bla. köpte jag hängpelargoner, det är för tidigt att hänga ut nu, men jag tänkte att de kan stå i odlingstunneln så länge. De klarade två nätter, tredje natten tog frosten dem och även några av mina chiliplantor. man blir så besviken. Nu har chiliplantorna flyttat in igen.

Som vanligt brukar vi dra ihop en hög med ris som vi tänker elda på Valborg, men för det mesta tänder vi den inte pga. att vädret inte tillåter. Antingen är det för torrt ute eller så blåser det för kraftigt. Samma procedur i år, eldningsförbud. Vi åkte till Linneryd i stället och tittade på brasan, lyssnade på vårtal och vårsånger. Mycket trevligt och lite bonus på kvällen var att vi träffade mellansonen där och fick prata lite med honom.

De sköt även lite fyrverkeri.

På torsdagar är det kvällsöppet på vår bank. Eftersom vi hade bilen på service passade vi på att gå in på banken samtidigt som vi skulle hämta bilen. Vi skulle växla in alla våra mynt som inte går att använda från 1 Juli. På vår bank kostar det inget att växla in mynten. Ni ser på lappen hur mycket pengar det fanns. 1140 Kr.  Fast 300 kr av dem är min mammas.

 Jag har en god vän som bor i Göteborg, (hennes mamma har varit pastor i min församling förut) Som fått en liten flicka, hon är 4,5 månad nu. Jag frågade mamman om jag fick sticka en tröja till hennes flicka, hon hade som önskemål om en gul kofta. Nu är koftan levererad och mamman blev jätteglad. Den ser lite stor ut till flickan men bra att ha något att växa i.

Jag får passa på att fota fåglar när inte Elsa är här, hon springer bara och jagar dem.

I går hade vi grillpremiär för i år (Vi klippte även gräset för första gången i år) Elsa höll sig när grillen, det luktade gott och bäst att hålla sig i närheten så man kan få en liten smakbit. Men det är skönast att vila i skuggan.
Den här veckan är vi hundvakter igen. Och det är ju lite "otur" att det är så fint trädgårdsväder nu. För den här veckan måste jag hålla mig borta från grävning m.m. För håller jag på för mycket får jag ont och då orkar jag inte med Elsa.

12 kommentarer:

Helena sa...

har varit hos tandläkaren och kan inte prata, men skriva går. Vad roligt att traditionen håller i sig med Valborgsfirande, kommer ihåg hur jag frös när jag var liten...
Vilken otur med dina pelargonier, men du fick ju köpt lite nytt så det är bra.
Tröjan är så härligt gul och passar ju fint på flickan. Vad roligt att sticka till någon du känner.
Ja nu blir det promenader med Elsa, och mindre trädgårdsarbete. Hoppas hon inte jagar lammen bara.

Monica sa...

Ja, maj månad har ju visat sig från sin bästa sida hittills, så vi får väl hoppas att det håller isig! Det skulle vara så skönt att få ut tomatplantorna, som blir så långa och ranka inomhus...
Trädgårdsarbete är tungt, så det är tur att man är pensionär och kan ta lite varje dag - där är ju alltid någonting att göra! Just nu jagar jag maskrosor...
Ha det så bra och krya på dig!
Kram, Monica

Evas Pyssel sa...

Så tråkigt med dina växter som frös. Det är verkligen lurigt nu. Jag har plantor av alla de slag i vårt uterum och varje kväll bäddar jag över dem. Hoppas snart att natt-tempen är över nollan. Annars lär jag nog glömma dem någon kväll.
Fin brasa i Linneryd och det hade även vi i Nickebo. Vi har varit med om snöväder något år och även stormigt väder men i år klarade det sig.
det är lurigt med alla småmynt som ligger och dräller. Det gäller att hitta alla innan det är för sent.
Jätteläcker kofta du har stickat. En riktig solkofta.
Kram Eva

Charlotta sa...

Åh vad tråkigt med frost-olyckan på nyinköpta pellisar. Men, det är bara att ta nya tag.
Hoppas solen skiner på dig. ♥

Rost och rädisor sa...

Men fy sjutton så synd på pelargonerna! Jag missade ju mina blomsådder i lilla växthuset som frös, tänkte inte på att de gömde sig bakom kålen som tål mer och såg pigg ut. Har sått om en del.
Dina pelargoner hade nog behövt vänja sig lite successivt vid utelivet. Ute dagtid, in om natten. Har faktiskt haft en bytta med tre pelargoner ute denna veckan som jag vant på det viset. De har visserligen stått vid växthusväggen, men det har varit frost alla morgnar.
Måste vara unikt både att banken tar emot pengarna och att de inte har avgift.
Swedbank i Alvesta har ingen kontanthantering längre och kontoret är slitet, ofräscht och tråkigt. Personlig kontaktperson har de också tagit bort.
Söt kofta du stickat, bebisen läcker som en lakritsbit:D
Tyrolen på söndag. Hundar välkomna.
Allt gott och kram
/Anette

Eva Trillian sa...

Frosten skördar offer ... kanske för att vi önsketänker oss vår lite för snabbt, kanske ;)
Fina bilder i ditt inlägg!

Lilian Wahlqvist sa...

Våren är efterlängtad! Vi får hoppas att vi snart får flytta in i våra tunnlar! Kram!

Snäckskalsdalen. sa...

Så fina vårbilder!

Det har varit helt ok nu några dagar, igår hade vi en riktig sommardag, men precis nu kom regnet och i morgon natt varnar man återigen för frost. Här bärs plantor in och ut och in under tak och ut igen.....och jag har inte sått ett enda frö ännu!

Tråkigt med dina plantor som frös, men man får ta nya tag och så får du kanske använda lite av dina pengar till att köpa nya! Jag missade en 20 kronorssedel, jag. Mycket förargligt!!!

Härligt med brasa. Vi vågar nästan aldrig elda här heller för det är ju som du skriver, antingen det ena eller det andra.

Sädesärlan är ju så fin! Jag röstade på den som en av Sverigefåglarna när det var någon slags röstning på nätet från Ornitoligföreningen eller vem det nu var! Den är verkligen våren för mig!

Och Elsa, denna söta vovve! Hon är gudomligt söt!

Kramar din gamla vän i Snäckis!

Evas Kvarnaro sa...

Hejsan mitt i natten, hoppas du sover bra på nätterna, det gör jag när jag äntligen lägger mig. Vi har haft jobb ikväll med att täcka över mycket av växtligheten, det vore synd om det frös nu, så man räddar det som räddas kan. Tråkigt med dina pelargoner, man måste tänka på allt. Du hade behövt en minibrasa inne där.
Det är trist med de kalla nätterna, men man gläds av de fina dagarna som nu har varit någon vecka, det är vi värda
Att gräva eller inte gräva det är frågan, hi hi . . . jag gillar att gräva men hur lätt är det att sluta i tid. Man får givetvis ta det lugnt, särskilt du Annelie.
Så roligt att Elsa är hos dig igen, är hon krävande ? Vad vet jag, det blir jag snart varse om, på torsdag hämtar vi hem Ludde.
Så fin bild på Sädesärlan de är så vippande söta, så fin gul kofta - jag gillar gult.
Nu måste jag kolla på termometern, är orolig för hur kallt det blir - inte bra alls.

God natt/ Eva

Evas Kvarnaro sa...

Annelie du misstar dig 'jag konditor' ha ha aldrig. synd om kunderna.
Nej bakning är inte min grej fast jag slänger ihop något när jag typ måste.
Men dekorera i slutändan är okej.
Fast smörgåstårtan var god sa gästerna och jag höll med för en gång skull.
Må så gott/Eva

Evas Kvarnaro sa...

Annelie du misstar dig 'jag konditor' ha ha aldrig. synd om kunderna.
Nej bakning är inte min grej fast jag slänger ihop något när jag typ måste.
Men dekorera i slutändan är okej.
Fast smörgåstårtan var god sa gästerna och jag höll med för en gång skull.
Må så gott/Eva

FREEDOMtravel sa...

Visst vill man ha värme nu! Månaden började ju ganska bra ... men idag snöar det här hos oss! Borde vara förbjudet med snö i maj tycker jag ...