Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 2 juli 2012

Bröllop

Vilken fantastisk dag min syster fick i lördags på sin bröllopsdag. 22 grader varmt och solen lyste från en klarblå himmel. Kan inte bli bättre. (jag har frågat min syster om jag får visa bilder här på bloggen och det var helt OK)

På fredag förmiddag gjorde min mamma och jag en ärebåge, vi klädde den med eklöv. Och på eftermiddagen när vi skulle till festlokalen för att duka tog vi med bågen dit. På lördagförmiddag när sista fixet skulle göras i lokalen ställde vi  bågen på plats.

I den här kyrkoruinen var vigseln. Det var ca 70 gäster närvarande under vigseln.

 Nu anländer brudparet Liljegren till festlokalen, de var så fina.

Här har vi tärnan, marskalken och ringbäraren. Tärnan och den kortaste killen är min systers barn, och den andre kille, marskalken är brudgummens barn. Visst är de fina.

I festlokalen hade vi dukat med vita linnedukar, en vas med en röd ros och grön kvist på varje bord och vid varje tallrik fanns ett snapsglas med en ros i.
Ostkakorna som mamma och jag gjort gjorde succe´, allt gick åt. Och de var faktisk jättegoda, utan att skryta över mig själv.
Nu återstår bara att tvätta rent alla dukar efter festen. Vi hade tänkt lämna in dem på kemtvätt, jag var och frågade efter priser idag, det skulle gå på ca 4000:- att tvätta 26 dukar. Så mycket pengar vill vi inte lägga på det. Så idag har tvättmaskinen gått varm, 5 maskiner har jag kört, och nu har en av killarna "parkerat" sin tvättkorg utanför tvättmaskinen, så det blir nog en körning till ikväll.
Jag hade beställt ett handgjort scrapbooking kort av en bloggvän till brudparets present, om ni klickar här får ni se kortet.

Den här fina tavlan fick jag av min syster och hennes man för allt jag gjort till bröllopet,  jag blev så glad för den. Har inte bestämt var jag ska hänga den än.
(klicka på bilderna så blir de större)

19 kommentarer:

Gunilla sa...

VA kul med bröllops och vilken tur med vädret!!! Så fina de var. Men gode tid kostar det så mycket att lämna på kemtvätt!!! JA då skulle jag me gjort det själv /Kram

Mimmi Hek sa...

Så skönt att vädret var bra på bröllopet. Vad fina brudparet är!
Jag tror säkert att ostkakorna smakade mumma. Klart du får skryta över dom. Det är faktiskt OK att säga att man gjort nåt bra. Strunta i jantelagen.
Kram

Agneta sa...

Så fint brudpar och vilken tur ni hade med vädret. Din syster måste vara nöjd med en sådan syster!
Det är väl inget skryt när man gjort något bra. Sträck på dig!!!
Kram Agneta

mormor sa...

Vilken härlig dag o vackert minne. Klart du ska va stolt över ostkakorna!
Och din syster kan va stolt att ha dej som syster, precis som du säkert är det över henne, eftersom du lägger ner så mycket energi och kärlek åt henne. Sånt är fint!
kram Monika

Monica sa...

Så vacker din syster var! Och vilket romantiskt ställe att ha ett bröllop på! Och fint väder fick ni - bättre kunde din syster inte ha fått det!
Hon är säkert jätteglad och tacksam för allt du gjort!
Kram till dig från mig!
Monica

Vform sa...

SÅ fint du gjort festen för din syster och hennes man!!
Förstår uppskattningen!
Ha det bra!
Kram Vivan

Lisa i byn sa...

Å vilket underbart väder ni hade!
Kanon för syrran din och alla andra!
Dom var så fina

Nette Cecilia sa...

Såå vackert brudpar , o tur att vädret visade sin bästa sida ,kram Nette

Margot sa...

Härliga bilder från bröllopet! Din syster var en jättevacker brud! Så fint ni hade gjort i festlokalen och självklart att hemlagade ostkakor gjorde succé, du är jätteduktig! Härligt att det blev perfekt bröllopsväder!
Ha det gott!
Kram

Ingrid sa...

Så underbart att det blev så fint bröllopsväder och vilka fina bilder. Det var ett väldigt vackert och stiligt brudpar och festlokalen var väldigt fint dekorerad.

Kram Ingrid

Raija sa...

Härligt väder och fint ordnat till bröllopsmiddagen, så jag förstår att det tjusiga bröllopsparet måste ha varit väldigt nöjda.

Syssis små funderingar sa...

Vilket fint bröllop! En så fin tavla du fick, fint att bli ihågkommen när man hjälper till.

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken succé det måste ha varit, underbart väder, ett lyckligt och vackert brudpar med helt ljuvliga ungdomar och vilken dukning!

Och ärebågen blev ju hur fin som helst! Och den ser verkligen urfräsch ut.

ukningen med en ros vid varje kuvert var ju suverän, flott men enkelt och effektfullt.

Och kul att ostkakorna var så populära, inte för att jag är det allra minsta lilla förvånad, men.....

Fast klicka på ordet "här" och komma till kortet har jag inte lyckats med, eller jo, jag kommer ju till bloggen, det gör jag, men kortet ser jag inte. Men jag vet ju att det är fin nu när jag vet vem som gjort det!

Nu lägrar sig lugnet över den småländska landsbygden och du kan rasa ihop i en av dina fina rabatter och bara gotta dig åt alla fina minnen. Det är sånt som lyfter tillvaron.

Hoppas alla (nu skrev jag inte bara din syster....) mår bra och får ha det fint och bra framöver en lång, lång tid!

Kramar och gratulationer till alla och eloge till dig som gjorde så fint för din syster!

Agneta kramar

Anonym sa...

Så fint det ser ut, grattis till brudparet.

Kram Birgitta

Evas Pyssel sa...

Så vackra bilder från bröllopet. Vilken tur att det blev så fint väder. Och ni/du hade ordnat så fint med festlokalen, jättefin dukning. Det blev ju ett väldans tvättande , men det var det väl värt.Roligt att kortet blev uppskattat.Så gullig tavla du fick. Förstår att de var tacksamma för ditt arbete.
Kram Eva

skapa och inreda sa...

Vad roligt att få se de fina bilderna från bröllopet.
Förstår att ni tvättar själva när de tar 4000kr på kemtvätten, helt otroligt att det kan kosta så mycket.
Jag älskar ostkaka och önskar att jag hade kunnat få smaka på den du gjorde till festen.
Kram
Annika

Jenny sa...

Åh, vad fint! Vad ni jobbat för att de skulle få en fin dag och så kom det vackra vädret också som en skänk som ovan. Verkligen härliga bilder!

Kram,
Jenny

Lisbeth sa...

Bröllop ger alltid en känsla av rysningar. Det är så vackert och ger en känsla av framtid. Så fint ni hade ordnat det. Nu får du ta lite ledigt i tänkande och ge dig själv det är du värd nu
Kram

Susann sa...

Ååhh så härligt. Vilken fin vigselplats/festlokal/brudpar & ja ... bara allt. Lyckönskningar till dom.
// Susann