Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 16 juli 2012

När katten är borta...

...dansar råttorna på bordet.


Nu är vi hemma igen efter en veckas semester med husvagn. Veckan började med ösregn. Natten mellan lördag/söndag och halva söndagen kom det ca 50 mm. Vi ville inte ens gå över till våra grannar i vagnen bredvid, vi sms;ade och tjattade med varandra på facebook. Inte ens hunden vill hoppa ut ur bilen....Men våra tonårskillar som sov i tält klagade inte en enda gång under hela veckan över att det var kallt eller blött i tältet.
Senare under veckan blev vädret bättre, men några regnskurar kom det varje dag. Det blev blött och lerigt i backarna på campingen. Men vi är så nöjda ändå, vi har varit på en kristen camping där det varit konferens den här veckan.

Så har vi fått tillökning i familjen den här veckan. Vi har tagit tre fadderbarn till. Två flickor och en pojke, de är 2, 3 och 5 år, kommer från Indien, Equador och Kenya, vi hade redan två fadderbarn hemma som är 10 och 13 år. De killarna kommer från Kenya och Indien. Så nu har jag och min man nio barn att försörja varje dag. Varje fadderbarnen kostar 200:- i månaden (7:-/dag), våra andra barn kostar "lite" mer. Vi har tagit fadderbarnen genom Trosgnistans barnhjälp.

När vi har varit borta och det har varit tyst i huset...då har råttorna dansat på bordet.
Jag hittade råttskit på golvet i köket när vi kom hem och inne i TV-rummet hade de haft storkalas.

Min man laddade råttfällorna och vi har redan fångat två möss.

Vår äldste son cyklade till sjön i går när vi kom hem och drog upp en stor fin gädda. Den vägde 1,2 kg när den var rensad och klar. Det blir en fin middag till familjen.

Idag har jag varit till affären och köpt Radar. För i skåpet vi har på altanen har vi haft en frysväska och i den har getingarna byggt ett bo. Nu är frysväskan slängd och getingarna är inte glada på oss. Sonen har varit ute och sprutat, kanske vi får ge dem en omgång till.

I trädgården händer det mycket på en vecka. Många blommor har växt till sig och börjat blomma flitigt. Bla. börjar dahliorna blomma så fint.

..den här tycker jag är så vacker.

Kungsljus som jag fått av en bloggvän.

 Nu har dottern kommit hem från sommarjobbet och vi har ätit jordgubbar med grädde och glass, nu vill hon gå en runda i trädgården med sin mamma, och jag är så glad att få sällskap i trädgården. Tar med mig kameran också.

19 kommentarer:

ulla laiho sa...

Välkommen hem! Härligt för fadderbarnen att få komma till ett så bra hem. Nu får du mycket att stå i, för de är ju alla tre i en energisk upptäckarålder.

Då och då får vi också in möss. Vi har musfällor utställda hela tiden.

Kram
Ulla

Margot sa...

Härligt med fadderbarnen! Skönt att ni var nöjda med konferensen trots allt regnande! Till helgen startar konferensen här, men för mig blir det mest att jobba hela tiden! Blir säkert härligt ändå och så hinner man träffa så många bekanta!
Tur att ni får fatt på mössen, inte kul med såna inomhus!
Ser så fint ut i din trädgård! Hoppas klematissticklingarna har klarat sig och börjat växa, var lite rädd för att rötterna skulle vara för små!
Ha det gott!
Kram Margot

Hanna sa...

Härligt med fadderbarn, vi har bara ett en kille från Filipinerna som vi haft några år. tidigare hade vi en kille i Thailand som vi åkte till Thailand och besökte, jätte roligt.
Kram
Hanna

Lisa i byn sa...

Men Kära Anne-Lie, mössen vill ju leva dom också! Skojar bara med dig, dom är inte alls mysiga.
Synd att ni inte hade bättre väder. Du har så otroligt fint i din trädgård, kanske jag skulle ta ett studiebesök en dag!
//Kram Lisa

Syssis små funderingar sa...

Allting regnar nog mera eller mindre bort här med tyvärr. Lyckliga barn som fick bli fadderbarn. Min mamma fick tre stycken getingstick när hon förstörde deras hem, så dom e nog på alerten. Härligt med eget fångad fisk till middag. Trädgården tycks frodas och väntar på flera bilder från promenaden.

Vform sa...

Ååå ... vad ni är generösa ... nio barn, det är inte dåligt!!
Usch, för gnagare, dom är inte roliga att få besök av!
Fint av sonen att bidra till middagen!
Nyfångad fisk är gott!
Ha en fortsatt skön vecka!
Kram Vivan

Huset på kullen sa...

Vad mysigt för dessa 3 barn som du har tagit i ditt beskydd o dom du redan har. Roligt man kan göra något för så lite.Semestern var ju inte jätte kul men det är mysigt att sitta i vagnen när det regnar. I love it. Men dina möss få du ha själv dom kan jag inte ens se på hua. Men blommorna var ju underbara. O nu blir det gäddburgare till middag då. Ha en skön kväll o morgondag kram Beijan

Monica sa...

Vilken otur med vädret ni hade! Men ni verkar ha haft det roligt ändå!
Mindre kul var det väl med påhälsningen av möss hemma medan ni var borta...
Fadderbarn har vi också, fast i Zambia!
Ha det bra, kram, Monica

Kerstin Alvesson sa...

Välkommen hem.

Kram Kerstin

Birgitta sa...

Visst är det tråkigt sommarväder vi har. Vilken fin middag sonen fixade till er.
Kram Birgitta

Evas Pyssel sa...

Råttorna är tokiga i år. Vi brukar väl aldrig ha råttor inne på sommaren , men nu har vi tagit flera i fälla. Ja, möss är det förstås. Vilket regnande och så tråkigt när man är på semester och ska vara utomhus. Undrar om sommaren kommer i augusti ??
Ni är verkligen generösa och omtänksamma med så många fadderbarn.
Ha det gott önskar Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Din familj blir bara större och större! Fantastiskt och så godhjärtade ni är, tänk vad det behövs. Sen måste ni åka och hälsa på dom alla också, det blir en jorden runt resa det.

Synd att det regnade så mycket, men tar man det lugnt och inser att man har det bra ändå, så går det ju bra. Och skönt att killarna hade det bra.

Vilken firre! Det var ingen dålig fisk han fick! Jag måste nog erkänna att jag har aldrig smakat varken gädda eller aborre. Du vet, är man västkustare så är man....

Trevligt att ha dig hemma igen!

Agneta kramar

Ingrid sa...

Så omtänksamma och godhjärtade ni är som tar så många fadderbarn och spridda över världen är de. Det blir en bra vända om ni ska åka och hälsa på dem.

Semestervädret har varit uselt på sina håll och hos er också, men ni verkar ha gjort det bästa av situationen.

Möss vill man inte ha inne, vilken tur att ni gillrat fällorna innan ni åkte.

Kram, Ingrid

Nette Cecilia sa...

Inte kul med objudna gäster tänk så mycket regn det kommer överallt vi är ju skonade från den delen av vädret .Ni är nog generösa som har så många fadderbarn ,men det är ju bra.kram nette

Raija sa...

Välkommen tillbaka.

Läser att ni haft det fint på semestern och utökat familjen :-D.

Fast de som roade sig hemma medan ni var borta, var nog inte inbjudna. Jag brukar få in någn enstaka mus på höstkanten.

Kungsljus är så fina och jag har också en likadan.

Helena sa...

Vad synd att veckan regnade bort, men bra att pojkarna inte klagade. Jag läste att efter en regnig sommar får vi en torr höst, hoppas det stämmer. Vilken vacker bild på blomman, mindre vacker på musen. Har ni inte en katt som kan hålla ordning på mössen?
Sparar lite lego, det är ju inget som slits direkt.

Gunilla sa...

Tur att ni är hemma igen så de där mössen inte kan husera som de vill längre..... Beundrar dej /er verkligen att ni tar hand om barnen /Kramar

Mimmi Hek sa...

Härligt men regnigt kan man beskriva den här semestern. Verkar som om dom haft bäst väder norröver. Möss inomhus är inget skoj, inte hellre getingar. Hoppas att ni tagit alla.
Kram

nattugglan sa...

Ja ni är godhjärtade ni ni blir en stor fam .. men de får det bra hos er.O fy usch för möss o råttor.. just nu har vi inga möss inne..el i källarn ska jag väl säga..men musfällan är oppgillrad ifallom.Jättefina blommor du visar.