Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 18 juli 2012

Hammare och spik

Idag skulle det bli sol och inget regn där jag bor enligt SMHI. Så vi planerade att grilla och jag tvättade några trasmattor och hängde ut på tork. Men nog kom det några regnskurar i alla fall. Grillningen blev av och till slut fick jag hänga trasmattorna på tork under taket på altanen. Gräset blev också klippt. En ordentlig magknip fick jag efter grillmaten, kunde knappt röra mig och magen var som en ballong.
I natt och i morgon ska det bli mycket regn...så morgondagens sysslor är redan planerade.

Jag har länge gått och varit irriterad på mina kaprifoler som jag har i knuten på altanen. Jag springer in i dem varje gång jag ska gå in. Nu har jag tröttnat. Jag åkte till affären och köpte flaggstångslina och så fram med hammare och spik. På bilden ser ni de "vita strecken" jag spikat upp. Nu är det meningen att kaprifolen ska slingra sig på linan och så småningom ger det lite insyns skydd också. Jag tror det blir bra. Jag gjorde lika dant på andra sidan av altanen.

Nu blir det lite bilder från min trädgård på mina olika blommor.

Ett foto på mina blomlådor. I år planterade jag kaskadpelargoner i lådorna och jag är så nöjd.

Gult blågull som jag odlat fram. Jag har fått frön av min bloggvän Christina.

Brun fingerborgsblomma. Den frösådde jag för två år sedan och i år blommar den för första gången. Den är så läcker, tycker jag.

De perenna luktärtorna har börjat blomma, har både rosa och vita, tyvärr doftar de inget.

Till sist en bild på ringblommorna i rabatten. Solen lyste så fint på dem i dag och så vattenfallet i dammen i bakgrunden.

Undrar ni vad jag ska göra i morgon...jo, jag ska städa, det behövs för det ser ut som kriget hos mig, När dottern kommer hem från jobbet på eftermiddagen åker vi till Växjö och köper födelsedagspresent till min mamma som fyller år på fredag.

12 kommentarer:

Berit sa...

Visst är det alltid så? så fort man ska göra nått så kommer regnet i alla fall denna sommar, tur ni kunde grilla . Det gula blågullet har jag också gillar det:)
Ha en underbar dag!!

Monica sa...

Så fiffigt och snyggt det blev med flagglinorna! Jättebra idé!
Ja, den här sommaren har vi fått vänja oss vid skiftande väder! Man får utnyttja dom stunder solen skiner till att vara ute på!
Gult blågull, det visste jag inte ens att det fanns...
Ha det så trevligt med städningen i morgon!
Kram från mig till dig!
Monica

Helena sa...

Bra idè med flagglinorna. Jag slog upp kaskadpelargonia på google och lärte att dom används i alperna på deras mysiga alphyddor. Var försiktig med grillmaten, så inte magen protesterar.

Bea sa...

Ja, denna sommar verkar inte visa sig från sin bästa sida.
Vilken fina sådder du fått, brun fingerb. hade jag med men, men, den ville inte länge.
Må gott/bea

Hanna sa...

så fina blommor du har i trädgården.
Smart idé med flagglinan.
HA en bra dag!
Själv skall jag åka till något lekland med barnen idag, de har "tjatat" så att de vill det, så nu får det bli av och här är ju inget väder heller att vara ute i så det kan väl passa.
Kram
Hanna

Margot sa...

Lite tröttsamt med allt regnande denna sommar! Vilket fint insynsskydd det blir när kaprifolen intar linorna! Vackra blommor, jag visste inte att det fanns gult blågull, den blåa har jag på lite olika ställen!
Här ser det äntligen ut att bli en solig och fin dag så nu ska jag passa på att klippa gräset!
Ha en fin dag!
Kram Margot

Syssis små funderingar sa...

Vilka underbara blombilder. Fick storstädat i går, behövdes verkligen. Regn alla dagar här, mera eller mindre, och ingen sommarvärme. Kanske vi hinner få lite sommar ännu.

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken bra lösning på kaprifolproblemet! Bra kvinna reder sig själv.
Och så många fina blommor du har som blommar så tappert i eländesvädret.
Du har så många ovanligt sorter.

Men du, inte städa, hur tråkigt är det då inte. Lägg dig på soffan och säg att du har ont i magen och nån annan får göra det. Eller, man får inte gäckas, så jag hoppas magen är bra nu igen!

Agneta kram

Raija sa...

Skönt med insynsskydd och vad kan vara finare än växter.

Så det finns även gul blågull. Jag har fått två plantor i sommar, en vit och en blå blågull. De är jättesöta.

Frön till perenna luktärtor har jag fått och ska plantera snart. För mig passar de bra att de inte doftar, eftersom jag är doftöverkänslig.

nattugglan sa...

Va fina blommor du har.. Jag har oxå kollat in den bruna fingerborgsblomman.. tror jag ska köpa frö..el kanske jag kan få av dej då du fick trollius av mej...hihii Jättebra med linan.. det blir fint då de har slingrat sej.ha de bra

Rune Lundblad sa...

SMHI lovar att det ska komma en högtrycksrygg. Hoppas att den hinner stanna så länge att den hinner påverka vädret till det bättre.

Christina sa...

Så roligt att se att det gula blågullet blommar, det gör det här också, samt det blå, det vita och en ny (för mig) rosa variant.
Nu har du det städat och fint förstår jag, här är det stökigt!
Ha det riktigt gott!
Kram
Christina