Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

tisdag 9 oktober 2012

En salig blandning...

Ja, idag blir det inget tema på mitt inlägg, det handlar om allt möjligt, en enda salig blandning.  Men visst HÖST passar ju som dagens tema, för det är det verkligen ute nu. Ena dagen skiner solen och man kan gå ut och fota hur vackra bilder som helst, nästa dag är grå och mulen.

När jag fotade det här kortet i går bytte jag till 70/300 objektivet. Perfekt för då kan man få en riktig närbild på löven som sitter högst upp i trädet. Enda nackdelen är att kameran blir lite tung och svår att hålla still. Skulle behöva ett stativ, kanske ska önska mig ett i julklapp.

I lördags bakade jag saffransbullar. Jag gillar inte att vara helt utan bullar i frysen, gott att ha något att bjuda på om det kommer några på besök. (och besök har vi för jämnan, tycker jag, socialsekreterare som kommer och går varje vecka, men det ska väl vara så när man har fosterbarn) Själva äter vi inte mycket fikabröd. Jag gjorde bara runda bullar, när jag tar fram dem ur frysen, penslar jag dem med smält margarin och doppar i strösocker.

I går började älgjakten. Dottern och min man var ute och jagade.  Vi har inte så mycket jaktmark att jaga på, och så får vi bara skjuta en älgkalv, vi har haft mer jaktmark förut men ägaren säljer av jakträtten till grannarna, eftersom hon är släkt med oss kunde hon väl fråga oss först om vi vill ha jakträtten. Min man är ganska sur på henne just nu.....Jaja..det är som det är.
Men när dottern satt där i jakttornet kom det naturligtvis fram en älgtjur från skogen, han stod ett par minuter och tittade på dottern, och dottern satt och fotograferade älgen. Sen gick det runt  älgtornet, dottern hade kunnat skjuta den hur enkelt som helst om hon bara fått. Hon var ganska sur när hon kom hem från jaktpasset. Klicka på bilden så ser du älgen bättre.



I går passade vi på att plocka ner äpplena från trädet. Vi har så mycket äppel på Aroma trädet. Tyvärr kunde jag inte hjälpa till för jag stod i köket och lagade middag (kvinnans plats, nej då...i vårt hem hjälps vi åt att laga mat) Sonen har precis kommit hem från skolan och är ordentligt utslagen, han behövde ta igen sig en stund och passar på att gosa med kisse. Jag stod i vardagsrummet och fotade genom fönstret, blev ganska bra....men den där ladugården är verkligen ett renoveringsobjekt....undra när vi ska börja rusta upp den.

Det blev en kartong full med äppel. Jag har precis njutit av ett svenkst äppel, från min egen trädgård. Det smakar så GOTT.

18 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Det är så det är, lite av varje och hösten den kommer och går, och kommer tillbaka.

Du har i alla fall ett fantastiskt lönnträd och kanon med så bra objektiv. Och stativ måste du önska dig, det är så praktiskt (när man väl vant sig.....).

Vilken jättehärlig bild på ungdomarna och jag tycker det ser så mysigt ut med ladan i bakgrunden, den har patina och jag tyckte med en gång att det var så fin!

Gott med egna äpplen. Det hade vi förra, men inget fruktträd här på berget.

Strunt att dottern inte fick/vågade/hade rätt att skjuta den fina älgen......förargligt, jag förstår dottern precis, tror jag. Jag kan ju inte jaga men jag hör ju från folk här på landet.

Goda bullar! Ser att det blev sådana goda med smör och socker på.....mums!

Agneta kramar

Felix sa...

Härligt med egen skörd. Här blir det dåligt med äpplen i år och de som finns är angripna av skorv och insekter.

Fint att få se älg på nära håll, men snopet att inte få skjuta den...

Har sett någon som tipsade om små stativ med "spindelben" som man kan böja och fästa i staket och annat. De var visst ganska billiga också, men jag kommer tyvärr inte ihåg var de såldes. Ska nog önska mig ett också...

Hösthälsningar
Elisabet

X sa...

Jo nu är älgjakten igång för fullt här oxå....så nu blir det inga mer skogspromenader på ett tag. Vi har haft en älg familj som hållt till i skogen precis intill oss ett tag så får se hur länge de klarar sig!? Ha det gott/Kram Lussan

Gunilla sa...

Så typiskt att inte få skjuta när man ser på så nära håll. Min man har också jaktlicens men är aldrig med i älgjakten. Men jaktlaget får jaga på vårt , så kött brukar vi alltid få ..., om de skjuter nåt Kram

Ingrid sa...

Vilken bra idé att baka släta bullar och sedan pensla dem med smör och sockra. Perfekt om man har gäster där kanske någon är diabetiker. Tack för tipset!

Älgar har vi som tur är inte här på Gotland, men det är många som åker till fastlandet och jagar. Fast jag måste erkänna att jag aldrig ätit älgkött!

Äpplen har vi gott om här också och aldrig har väl träden varit så fulla av enormt fin frukt. Jag har varit på Stenstugu och plockat och satt i en kartong i mitt förråd. Hoppas att de håller sig där ett tag.

Ha det så gott!
Kram, Ingrid

Monica sa...

Ja, Höst passar verkligen som tema på dina bilder! Jättefina!
Så förargligt, att inte få skjuta älgen, när den kom så nära! Undras om dom som fick skjuta, fick någon älg?
Aroma är mitt svenska favoritäpple!
Kram, Monica

Helena sa...

Du får önska dig ett stativ till jul, och fortsätta ta fina höstbilder.
Usch vad förargligt med älgen som nästan retade dottern. Kanske den kände på sig att hon inte fick skjuta? Bullar i frysen är aldrig fel, och vilken bra idè att pensla med margarin och doppa i socker. Min mor brukar skicka några påsar saffran till Norge när det närmar sig advent.
Ha en fin onsdag!

Rosor och Pioner sa...

Nu börjar snålvattnet rinna...saffranbullar såååå gott.
Ha en fortsatt fin dag
Kram

Lisa i byn sa...

Å så gott med saffransbullar.
Kul att dottern fick se en älg iallafall. Stefan har inte sett någon levande i år.
Jag blir så glad av att se naturen nu, så fina färger.
Önskar mig också en så bra kamera som du har.

//Lisa

skifferhuset sa...

Å vad gott med bullar, alltid bra att ha i frysen! Härlig bild på ungdomarna, ja men visst måste de få vila sig *ler*! hoppas ni kommer till att kunna skjuta älgkalven, alltid gott med lite kött! Ha en fin kväll! Kram Iréne

Charlotta sa...

Alltså, jag brukar säga att älgar är dumma, dummare än rådjur i alla fall för rådjuren springer ju över vägen så fort de kan, men älgarna de bara travar i maklig takt... Men efter att ha läst om din dotters möte med älgtjuren så får jag nog revidera min åsikt - de är visst smartare än vad det ser ut. ;)

Ha det gott!

Märta sa...

Härligt med så fina äpplen! Här finns det inga äppelträd i trädgården, borde nog plantera något. Alla som har äppelträd säger att de inte går att äta pga all mask.
Vi har också älgjakt nu men vi har arrenderat ut våra marker, så vi får se om det blir någon smakbit.
Vilka fina broderade tavlor du visade i förra inlägget! Hur hinner du sy så mycket fint?
Kram! Märta

Ninja sa...

Jag gillar en viltvårdande älgjakt...

Raija sa...

Jo, kameran blir lite tung när man har ett större objektiv. Jag har ett billigt stativ som tyvärr är lite lågt så jag för böja mig, men den duger de få gånger jag använder den.

Egna äpplen är verkligen gott och man vet att de inte är besprutade och då smakar de ännu godare.

Ser att ni haft så fint och varmt väder så det duger med kortbyxor. Här är rena höstvädret och vi pälsar på oss rejält nu för tiden.

Så tråkigt för dottern med älgen. Ett perfekt läge och inte få skjuta.

Solstrimmor sa...

Härligt med egna äpplen! Önskar vi hade ätbara men det enda äppelträdet vi har kvar ger bara surkart, urgammalt och aldrig beskuret som det är. Ser på dina broderade tavlor, ett sånt fint arbete du gjort! Broderade mycket på 70-talet och tyckte det var roligt! Kanske dags igen?

Ha det gott i din värld!
Kram Eva-Mari

skapa och inreda sa...

Nu blir jag sugen på saffransbullar, måste komma ihåg att köpa på mig några små påsar nästa gång jag är och handlar.
Era äpplen ser så fina ut, tänk vad mycket gott man kan göra av dem.
Ha en bra dag.
Annika

Äppelblom sa...

Så gott det låter med smält smör och strösocker på bullarna. Måste nog testas nästa gång.
Visst är egna svenska äpplen en tillgång i trädgården!
Ha en riktigt fin höstdag!
Kram

anemonen sa...

Ja det förstår jag att det kändes surt för dottern din. Min man jagar också den här veckan så jag är gräsänka, men de sköt en stor älgkalv så lite kött kommer jag att få. De har inte heller så stora jaktmarker och har 2 vuxna och fri kalvavskjutning. Trevlig kompott hos dig idag. Ha en fin vecka.