Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 28 oktober 2012

Pyssel m.m

Har ni fått ordning på era klockor nu. Hos mig är det vintertid som gäller nu. Men oj, så tidigt det blev mörkt ikväll, det var mindre kul förstås, annars bryr jag mig inte om ifall det är sommar eller vintertid.
På förmiddagen var jag och min man i kyrkan och efter gudstjänsten serverades det sopplunch, den fick vi tacka nej till för yngste sonen lovade att laga middag idag och ha maten klar när vi kom hem. Och klar var den och bordet fint dukat och maten smakade så gott.

Vintern kom också på besök i helgen. Snö och -8 grader har vi haft tre nätter på rad. Lite för tidigt för vinterkyla, men dagarna har varit så fina med sol och hög klar luft, det gillar jag. Och löv finns det i mängder nu att kratta upp. Min man har krattat en massa idag men det finns mycket mer kvar. Jag var till skogen och hämtade granris och täckte en del växter med. Min syster har varit på kyrkogården och gjort fint vid gravarna. Lagt granris och gravdekorationer. Nu är det bara ljuslyktorna som fattas och de finns hemma i mitt garage. Antecknat och klart på kom-ihåg-listan att de ska plockas fram.

Äldste sonen gör praktik nu och en av männen på hans praktikplats älskar att gå i skogen och plocka svamp. Vi har fått två kassar med trattisar av honom och jag är SÅ glad för det. För i år hittar vi inga egna trattisar. Jag rensar dem och torkar dem på tidningspapper, sedan är det bara att fylla en glasburk.

Den 1 dec. är det julskyltning och då har vår församling alltid ett bord på torget där vi säljer hembakt och andra hemgjorda saker. Nu har jag satt igång att tillverka lite alster. Jag har virkat några tumgrytlappar. Jätteroliga att virka och snabbt går det. Dottern vill ha ett par också för hon bränner sig alltid på plåten.

Några kom-ihåg-block har jag också gjort. Det tipset hittade jag här. Tanken var att det skulle bli 8 block, jag har gjort 8 men en av dem glider på kylskåpet, vet inte varför. Så den kan jag inte ha med o lotteriet. Den få ligga vid min dator som "kladdblock".
Syrrans kofta som hon har önskat sig i julklapp är det ingen större fart på. Jag har stickat fel och det är så tråkigt att riva upp och sedan sätta fart igen. Men nu får jag ta mig i kragen och komma igång om den ska bli klar till jul.

I morgon håller jag tummarna för dottern, då har hon uppkörning med motorcykeln. Jag hoppas verkligen hon klarar sig och får sitt efterlängtade körkort. Hon har lovat sms:a mig när hon kört klart, för hon ska stanna kvar på träning på kvällen och är inte hemma förrän 21.00, och så länge kan ju inte en mamma leva i ovisshet.

17 kommentarer:

Agneta sa...

Hej på dej, har vintern också gjort sig påmind med minusgrader. Vilka fiffiga grytlappar..
Kram Agneta

Agneta sa...

Hej på dej, har vintern också gjort sig påmind med minusgrader. Vilka fiffiga grytlappar..
Kram Agneta

Suss o Kai sa...

Så mycket fint du gör :) kram Suss

Rosor och Pioner sa...

Eftersom jag gillar höstmörkret så spelar det mig ingen roll att det blir mörkare tidigare. Förhoppningsvis så blir det snö snart som kommer att lysa upp.
Så mycket fint du har gjort...hur får du tiden att räcka till?
Håller tummarna för dottern och uppkörning i morgon.
Ha en fin kväll
Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Så härligt det låter med färdig söndagsmiddag, jag blev så glad när jag läste det. Tänk va! Det måste kännas jättebra!

Och jag håller tummen för dottern i morgon! Det kommer säkert att gå bra.

Och du är flitig som vanligt, jag har i alla fall kommit så långt att jag nu skrivit min lista och och börjat med prioriteringarna. Jag får ingen ordning på mitt huvud utan listor.

Det är så fint med snön p löven.

Kramar

Birgitta sa...

Jodå, jag har fått ordning på klockorna och nu har vi normaltid hos oss. Du har alltid fullt upp omkring dej och ser att du haft lite vinter också. Ikväll har vi fått lite puder, men vi får se vad natten och morrondagen har att bjuda på. Vill inte tro på väderleksrapporten.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

Ingrid sa...

Visst blev det mörkt väldigt tidigt i kväll. Men man brukar vänja sig ganska snabbt.

De där grytlapparna var väldigt fiffiga må jag säga!

Kram, Ingrid

Monica sa...

Här är det bara min väckarklocka, som inte är omställd, och det spelar ju inte så stor roll när man inte har någon tid att passa! Ganska skönt...
Jaså, snön har kommit så långt ner som till södra Småland?
Fast vi vill väl inte ha vinter redan, väl?
Så härligt, att yngste sonen fixade middag! Det är du sannerligen värd!
Ha det gott, kram, Monica

Jenny sa...

Hoppas körkortet gick bra! Här snöar det lite lätt idag och är så vackert. Vad lyxigt för er att komma hem till dukat bord, vilken bra grabb!!

Kram,
Jenny

skapa och inreda sa...

Vad praktiskt med tumgrytlappar! Vilken otroligt bra idé!
Annika

Eva Linnea sa...

Hoppas det gick bra för dottern när hon körde upp! Oj, vad du skapar; men det "måste" man väl om man har en blogg som heter skaparglädje ;) !!!
Jag hoppas att det bli plusgrader i morr´n för jag har inte fått ner mina tulpanlökar än. Jag kom ner till Nöbbele natten mellan lö-sö. Fy bubblan va´ kallt det var!!! Men inte kan det väl vara vinter än?!
Kram från Eva Linnea

skifferhuset sa...

Så fiffiga grytlappar, smarta att ha! Hoppas nu att dottern har klarat MC kortet!? Du har så många järn i elden, hinner du med allt? Ha en fin vecka! Kram Iréne

Gunilla sa...

Klockorna är på vintertid så jag kommer inte för tidigt till jobbet:o)

Du är ju otroligt duktig med ditt pysslande och jag förstår inte hur du hinner allt du gör.Givmild är du också.

Ha det gott

Märta sa...

Vilka fina tumgrytlappar!
Ja nu har vi fått känna på vintern, med både blåst, snö och halka.
Ha nu en riktigt bra vecka!
Kram! Märta

Kerstin: sa...

Va gott med trattisar. Vi brukar plocka massor med trumpetsvamp men i år var det så lite svamp här. Tur att det finns lite sparat sen tidigare år.

VA mycket du hinner med och så fina saker du gör. Idag är jag ledig så jag tror att jag ska börja montera en tröja som jag började sticka hösten -98 :=)) Bättre sent än aldrig.

bokhyllan sa...

Ja, visst blir det mörkt tidigt nu för tiden... Mysigt att tända stearinljus... Visst?

Anonym sa...

Kikar in till dig för att tacka för ditt recept på FRÖKNÄCKE!
Har provat det nu och det var gott, lättbakat och nyttigt :)
Länkar till din blogg så fler kan få glädje av receptet.

Jag lägger till mig som följare av din fina blogg också... :)

Ha det gott
Ann-Louisekram