Det var många som ville ha receptet på frökexen jag gjort, så varsågoda här kommer receptet.
Fröknäcke
2 dl linfrö
1,5 dl sesamfrö
1 dl pumpakärnor
1 dl solroskärnor
salt
Häll alla frön i en bunke, täck med vatten och låt stå över natten. Fröna suger åt sig vätskan och linfröna bidrar till att det blir "kletigt". (Den vätskan som var över på morgonen, öste jag bort)
Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna, försök att få det så jämnt som möjligt. Strö över salt efter behag.
Grädda i 125 gr. i en timme med stängd ugnslucka. Sänk värmen till 100 gr. och grädda ytterligare 1 timme och öppna ugnsluckan varje kvart för att släppa ut fukten.
Stäng av ugnen och låt plåten stå kvar i ugnen och ha ugnsluckan öppen lite grann, låt det stå där tills det svalnat. (Mina kex var inte klara efter två timmar så jag tog ut den och vände upp och ner på kakan och gräddade andra sidan ytterligare en timme i ugnen)
Ta ut och bryt i valfria storlekar.
OBS! Det ska bli krispigt och torrt
Nu måste jag lägga in någon höstbild här, för fy så trist det blir med bara text.
Eva Pysselsida - för hennes kreativitet och alla härliga tips hon delar med sig av
Nette Cecilia -för alla hennes fantastiska naturbilder hon fotar med sin kamera
Min dag - Hon skriver så vackert, i berättarform, delar med sig av allt möjligt och blandar med fina foton
Norrskenets trädgård - du visar så många vackra ovanliga växter från din helt fantastiska trädgård.
Livets goda stunder - för din härliga humor, dina tänkvärda ord. Hela bloggen är fylld av en positiv anda.
Igår lagade jag en ny maträtt som gick hem i familjen. Det var kycklingstroganoff, jag hittade receptet på den här bloggen.
Tänkte lagt in en bild på maträtten men det finns inget mer ledigt utrymme för bilder. Undrar hur man gjorde då för att rensa lite.
23 kommentarer:
Tack för awarden snälla du det behövs för vi hade anstormning på jobbet idag ,det var precis som om alla börjat frysa på en gång ,kul med mycket kunder men jag känner mig som en trasa ,vackra höstbilder hos dig ,kram Nette
Grattis till awarden, den är du väl värd!
Och tack för dina kommentarer hos mig!
Kram, Ingrid
Kanon! Tack för receptet! Och det var inte samma som la Moniques som jag trodde. Det här ska prövas så snart jag bokar in mig till bakning i köket. Jag älskar ju allt knäckigt/krispigt, så gott.
Så fina dina omgivningar är! Stillsamt och rofyllt och så blir jag lite, lite avundsjuk på dig att du får gjort så mycket. Jag kommer liksom inte igång....jag har inte hittat startknappen ännu....men jag ska samla ihop mig, skriva upp vad jag vill göra och prioritera lite så det inte bara är en enda surv i hela huvudet.
Åååå, vad alla "dina" barn kommer att bli glada när du kommer i morgon! Jag tror jag åker dit jag också!
Kramar, stora
Du är väl värd awarden som du fick av Agneta.
Fina bilder.Hösten är så härlig med alla underbara färger ute i naturen.
Läste om din son, det låter inte roligt, hoppas att allt går bra.
Annika
Visst har jag saknat dina inlägg och dina bilder.
Men man kan inte hinna med allting.
Receptet lät mycket gott, det ska jag testa.
Roligt att du är åter i "rutan".
Hoppas det går bra för sonen.
Du skriver att det är fullt i bildarkivet. Det råkade jag också ut för. Jag fick tipset att skaffa en ny mailadress och logga in via den. Det är därför det ibland är ett foto och ibland ett annat foto i lilla rutan även om det är samma jag som skrivit. (Är inte schizofren) Man kan ju lägga in samma bild och ha samma namn men det tänkte inte jag på.
Lycka till.
Kram
Tack så jätte mycket för att du gav receptet :) de ska bli gott att prova Kram Suss
Grattis till awarden! Instämmer helt med Aggies motivering...
Fröknäcke har jag också bakat, men med lite andra ingredienser. Det är ju så gott!
Må så gott, kram, Monica
GRATTIS Annelie!
Du är värd den med råge :O)
Jättefina bilder, visst är hösten fin !!
Tackar också för receptet!
Ha en finfin fortsättning på veckan!
KRAM!
Tack snälla Anne-lie !! Det är så roligt att få uppskattning för det man gör. Men är det någon som ska ha en award, varje dag , så är det du. Generositet och omtanke förknippar jag med dig. M.m. !!!
Det där kexet är hur gott som helst. Man nästan föräter sig.
Ha det gott !! Kram Eva
Grattis till awarden,,den är du så värd. Ha en bra dag!Kram
Tack snälla go´a du för Awarden - det värmde ända in i hjärteroten ska jag säga dig.
Fröbrödet ska jag testa - tror det är kanongott!
Må så gott och kram!
Grattis till Awarden! Alltid kul att få! Kycklingstroganoff låt väldigt gott. kul att pröva nya recept! Ha en fin helg! Kram Iréne
Jag har smakat dina goda kex! Måste baka några, jag med!
Härliga bilder du tagit!
Kram!
Grattis till awarden, den är du värd!
Här har det snöat i kväll o vägarna är glashala. Mannen jobbar sen kväll, slutar 24,30 tur att han har bytt till vinterdäck.
Ha en skön helg!
Kram! Märta
Grattis till fina awarden, om nån är värd en så är det du... som ger så mycket av din tid och kraft till andra!
Ha en riktigt skön sistaoktoberhelg!
Kram Eva-Mari
Du har glömt att sätta ut din award ,tog den från Agneta,Nette
fina höstbilder.
Ha en fin helg.
kram
Hanna
Kul att familjen gillade kycklingstroganoffen :-).
Fina höstbilder har du lyckas ta.
Fröknäcke måste jag verkligen prova att göra, för det låter väldigt gott. Har skrivit ut receptet nu.
Ha en fin helg
God lördag på dej! Beträffande Nessers serie om Gunnar Barbarotti, börja med den första boken, Människa utan hund. En utmärkt julklappsönskan!
Kram Eva-Mari
Tack snälla du för awarden. Oj vad den värmde i höstrusket!
Kramar från Kerstin
Stort Grattis till din Award :)
Men så intressant recept, tusen tack, det MÅSTE jag pröva, kanske redan imorgon :)
Vilka vackra höstbilder du bjuder på, underbart.
Önskar dig en finfin vecka.
Ann-Louisekram
Tack så jättemycket för det goda receptet, det ska vi testa!
kram elsamarianne
Skicka en kommentar