Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

lördag 16 februari 2013

Det börjar grönska

Fortfarande vinter och snö ute men nu har vi haft ett par dagar med töväder så vid husväggarna börjar snön smälta undan och den här gröna plätten hittade jag på gräsmattan...härligt att få se gräset igen. Grodan har suttit ute hela vintern, och han verkar så nöjd med tillvaron.

Igår var det kramsnö så jag gick ut och gjorde en snölykta, satte ett gravljus i mitten så den har lyst hela natten. Tyvärr blev bilden suddig men det är svårt att fota i mörkret.

Idag ser det ut så här på hustaken, börjar kännas som våren är på gång, fåglarna kvittrar så härligt utomhus, man blir så glad.

För någon vecka sedan plockade jag in några grenar med svart vinbär som hade gått av på busken och låg under under snön, nu blommar de så fint i vasen.


Jag arbetade på dagis i torsdags för en av personalen blev sjuk kvällen innan. När jag började vikariera på dagis för ca 1,5 år sedan var det en liten kille som skolades in samtidigt och vi "fattade nog tycke för varandra". I torsdags fick jag mängder av goa kramar och blöta pussar av honom och när pappan kom och hämtade honom på eftermiddagen tackade jag honom för alla kramar jag fått under dagen, då fick jag en puss mitt på munnen av honom. Härliga ungar!!!!!!

23 kommentarer:

Frida sa...

Åh blir det så söta blommor på svarta vinbär?! Att ta in kvistar denna tid på året och se blomma är så mysigt. Äpple, forsythia, kejsarolvon eller körsbär brukar jag plocka in men i år måste jag testa med vinbär. Fler roliga tips på kvistar som är fina att ta in?

Ha en fin helg!
Kram Frida

Ingrid sa...

Vilken fin snölykta du har gjort! Mina små grannbarn har gjort snögubbar och snömurar, men inte några lyktor. Jag får ta och tipsa dem, eller göra en själv innan all snö försvinner, för nu är det inte så mycket kvar här.

Trevlig helg!
Kram, Ingrid

Charlotta sa...

Jippie, våren är på väg. :D

Fantastiskt fina svarta vinbärsblommor. Dem tänker man inte så mycket på på sommaren, då är man mer ute efter bären som är så goda.

Ha en fin fortsättning på helgen och hoppas det blir flera och större gröna ytor där ute.

Mor Tuta sa...

Viklen härlig snölykta och så stor.Får se om det går att göra någon här hos oss nästa vecka när ett av barnbarnen kommer och ska ha lite sportlovsledigt. I dag har vi kram snö, men inget gräs syns här inte. Har precis varit ute och gått vår runda, det är ganska jobbigt att gå i snön. Vi såg mycket spår och bök efter vildsvinen i dag.
Önskar dig en skön lördagskväll och fin söndag.
Kram Birgit

Snäckskalsdalen. sa...

Skaparglädje är färgblind! Du måste vara färgblind! Grön fläck....oj, vad jag har vickat på datorn hit och dit för att få det att se grönt ut, men OK, lite grönt är det kanske.....hmmmm.....vi har nog haft ganska lika väder idag för det har varit något i luften, ingen sol, men nånting som inte varit där förut. Så kanske, kanske!

Va gulligt med den lille killen och du! Dom är för söta när dom är rara!

Nu har jag trekvart på mig innan våra gäster kommer och jag har precis målat naglarna och så satte jag mig här vid datorn och fick se att du gjort ett inlägg.

Ha det så jättegott ikväll!

Stora kramar
Agneta

Monica sa...

Här hade det inte gått att göra någon snölykta längre! Vi har stora fläckar med grön gräsmatta (visst är din gräsmatta grön, jag vet inte hur Aggie ser...).
Din snölykta är jättefin och jag beundrar din ork att göra den!

Vilken gullig liten kompis du har fått på jobbet!
Kram, Monica

Evas Pyssel sa...

Såklart skulle man gjort en snölykta !!! Den var så fin. Jag visste väl att du skulle få massor av kramar på dagis. Ungar är härliga.
Kram Eva

Lisa i byn sa...

hihih,,,,,, det var väl pojken du fick pussen av, och inte pappan?
Skojar bara med dig!
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Kram

sinneskatten sa...

Vad härligt att plocka in vinbärsgrenar, kan vara gott för själen nu att få lite vårkänsla.

Kerstin: sa...

Tänk så skönt att det börjar synas att vintern kommer att släppa greppet. Vi har haft runt nollan några dagar och det har droppat från taken. Men mest av allt njuter jag av att ljuset kommer. Det är så skönt!

Raija sa...

Barn är underbara och speciellt när man får extra tycke för varandra.

Vi har likadant med töväder och snön som åker ner från taken. Men än har vi inga gröna fläckar på gräsmattorna, för det är forfarande tjockt med snö.

Lilian Wahlqvist sa...

Så härligt med naturen och barnen! Kram!

Hanna sa...

Att få jobba med barn är ett privilegium.
Ha en fin dag!
Kram
Hanna

Rosor och Pioner sa...

Det låter gott men hos hos är nog våren en bra bit bort, här snöar det bara men fåglarna kvittrar så härligt vårlikt iaf.
Vilket fint betyg du fick av barnen.
Kram och ha en fortsatt fin söndag

Christina sa...

Härligt att det börjar grönska! Du har gjort en verkligt fin snölykta.
Ha det riktigt gott!
Kram
Christina

Polargrevinnan sa...

Här ser jag inga vårtecken men i buskarna kvittrar det och dagen har blivit lite längre.
Snölyktor är fint, vi har haft det då och då på innergården. Har sett att det är några ungdomar som gör dem.
Nu har vi blötsnö, grått och trist.
Barn är härliga och ärliga, man får höra sanningen från dem.
Att ta in kvistar gjorde jag när jag hade trädgård. Nu får man köpa dem på torget.
Ha det bra.
Kram Viola

skifferhuset sa...

Vilken fin lyckta du har gjort, så stor oxå! Härligt när man känner och ser lite vårtecken ute. Å vad söt av den lille killen, så kul när barn verkligen talar om vad de känner! Ha nu en fin kväll! Kram Iréne

Theresia sa...

Grodan ser nöjd ut =)
Och så härligt med pussar från dina klienter!! =) Kram!

Theresia sa...

Grodan ser nöjd ut =)
Och så härligt med pussar från dina klienter!! =) Kram!

Äppelblom sa...

Förstår att du njuter av minsta lilla vårtecken. Här lyser de med sin frånvaro än så länge.
Må så gott och kram!

Black Iris sa...

Vilken härlig snölykta du byggde. Jag hoppas verkligen att du har rätt om att våren är på gång.. Det känns inte direkt här idag för under natten har det frusit på så det är jättehalt..

Kram Maidi

Margot sa...

Härligt med kvistar som blommar inomhus, ska hämta in några från trädgårn idag! Här har vi kylig snålblåst just nu, längtar efter grönska och värme! Visst är ungar härliga!
Ha en fin dag!
Kram

Karin sa...

Hallå! Vad härligt med lite vår inne redan, ha det bra, Karin