Vårblommor

Vårblommor
foto: Anne-Lie

måndag 4 februari 2013

Nytt brödrecept

Idag har jag varit riktigt på  G. Började dagen med en långpromenad, det snöade lite lätt när jag gick men det var så skönt att röra på sig. Blir alldeles för mycket stillasittande nu när jag inte MÅSTE motionera med hunden. Sen har jag tvättat och bakat. Vi blev bjudna på ett så gott bröd på kyrk-kaffet i vår kyrka igår. Jag fick receptet med mig hem och har provbakat idag. Jätteenkelt att baka och gott blir det. Jag tog brödsirap men om man vill ha brödet mörkare kan man ta mörk sirap
Här kommer receptet om någon vill baka.

Kickis mörka bröd
15 dl rågsikt
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
4 tsk bikarbonat
3 dl sirap (mörk)
1 L filmjölk

Blanda alla ingredienserna i assistenten.
Häll ut smeten i en långpanna.
Grädda i 150 grader i 30 minuter och sedan i 100 grader i 45 minuter.
Skär ut lagom stora bitar och skiva upp.




Nu ska jag vara på dagis och arbeta ett par dagar den här veckan, ska bli så roligt. Hat inte arbetat sen före jul så nu längtar jag. Sonen är där och praktiserar också så det blir extra roligt.

20 kommentarer:

skifferhuset sa...

Ser så gott ut brödet och enkelt verkar det ju att vara att baka det, helt i min smak! Ha det så kul på jobbet och att få jobba ihop med sonen är ju roligt! Kram Iréne

Ingrid sa...

Det brödet såg gott och lättbakat ut. Man kanske skulle göra ett försök?

Så trevligt att få jobba tillsammans med sonen. Det gjorde jag också ett tag. När jag var på Payex fick yngste sonen sommarjobb där och vi satt faktiskt i samma rum. Det var trevligt.

Kram, Ingrid

Lena/isis sa...

Perfekt med bröd som bakas i långpannan....Ha ha ang. tröghet ....jag är verkligen trög...har jätte svårt för allt tekniskt så vi får se hur det går på kursen .)))

Kram

Hjärtruds Stuga sa...

Mums! Sådant bröd bakade jag mycket när barnen bodde hemma. Nu blir det inte av längre. Så sugen jag blev.

Ha det gott

Kram Karin

Eva Trillian sa...

Så gott det låter. Sparar ner receptet och får nog chans att testa till helgen :)

Rosor och Pioner sa...

Ser gott ut!
Kram

Monica sa...

Vilken energi du har!
Det brödreceptet påminner mycket om det mörka bröd, som jag brukar baka, men har inte fullt så många ingredienser, vilket är positivt! Jag brukar baka mina i vanliga, avlånga sockerkaksformar, det kan man säkert göra med ditt också!
Kram, Monica

Gunilla sa...

mums va gott med nybakat och så bra i långpanna./Kram

EvaLinnea sa...

Synd jag är i Stockholm, annars hade jag kvistat över och smakat ;)) Det såg så himla gott ut och enkel att göra var det också.
Kram från Eva Linnea

Snäckskalsdalen. sa...

Oh, så gott det ser ut, som en riktig limpsmörgås! Det är ett sånt tillfälle jag kan tänka mig kaffe med mjölk, men bara för att doppa smörgåsen i, det är så där underbart gott! Man får ju inte göra det, men strunt samma......doppa ÄR gott!

Va kul att du ska arbeta! Och vara arbetskamrat med din son!

Skönt med promenad, jamen, det är ju det! Jag travar och går med Leia, men utan hund vet jag inte, det hade varit svårare att komma iväg, det hade det.

Kramar
Agneta

Karin sa...

Hallå! Tack för tipset alltid bra med goda brödrecept, Karin

Tiger sa...

Det brödet ser gott ut! Och så praktiskt att baka det i långpannan. Jag sparar det ifall jag får baklust någon gång...

Lycka till med arbetet!

Vinterhälsningar
Elisabet

Evas Pyssel sa...

Härligt med nytt brödrecept. Och så praktiskt i långpanna. Roligt för dig att vara på dagis igen. Barn piggar upp.
Kram Eva

Kerstin: sa...

Så gott med filmjölkslimpa. Det var längesedan jag gjorde. Tack för receptet! Det ska jag spara och baka bröd nån dag

Livets Guldkorn sa...

Ojoj så glad jag blev av att kika in här hos dig!
Du skrev så glatt och alert att jag kvicknade till direkt :)

Sådana där enkla och bra recept älskar jag ...
Tusen tack för det, ska genast spara det och prova så fort jag köpt hem rågsikt...jättekul :)

Önskar dig en finfin februaridag vännen
Ann-Louisekram

Hanna sa...

Brödet ser så gott ut.
Ha en fin fredagskväll.
Kram
Hanna

Äppelblom sa...

Det brödet måste jag prova - tack för receptet!
Trevlig helg och varm kram till dig!

Gunilla sa...

Det receptet tar jag gärna, enkelt och snabbt verkar det vara.

Jag jobbar nu snart på mina sista veckor på dagis sedan hoppas jag på en riktigt fin vår och sommar.

Jag har lovat att vikariera om det behövs och det kan ju bli roligt ibland. Det som är bäst är ju att jag kan säga att jag inte har tid:o)

Jag tar pension från den 1 augusti. Nu tar jag ut all övertidstimmar och innestående semester.

Trevlig helg

Margot sa...

Praktiskt och gott med långpannebröd!
Ha en fin helg!
Kram Margot

Ingmarie sa...

Baka sånt bröd i långpanna har jag ej provat .. de va nytt , får man pröva på .
jag brukar minska lite på mjölet och ta i lite nyttiga fröer , blir gott och uppskattat .
Och himla lättbakat .
Ha det bäst ..