Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 11 februari 2013

Jord, krukor och frön/blommor

Hur dum får man va.......här sitter jag och ska skriva ett nytt inlägg, men innan jag ens skrivit en bokstav i nya inlägget trycker jag spara och sedan publicera...haha, undra hur många kommentarer man skulle få på ett sånt inlägg, man kanske skulle prova. Nu ska jag försöka klicka på rätt knappar.

Så här såg det ut hos mig i lördags. Då hade jag äntligen bestämt mig för att ta fram jord, krukor och fröpåsar och börja så. Jag vet inte men det finns liksom ingen riktig lust i år. Jag sådde bla. petunia ( från egna frön jag samlade förra hösten), flitiga lisa, känguruäpple och några olika perenner.

Jag plockade även in mina pelargonier som stått i garaget för vinterförvaring, putsade till dem och planterade om.

Nu är det alla mina fuschior och änglatrumpeter som ska in också, men jag behöver ett bra bord att ställa dem på, jag och min man har diskuterat lite olika alternativ, och det blir nog så att jag åker till Växjö i morgon och köper ett par bockar och så lägger vi plank på dem och ställer i "finhallen". När jag ändå är i stan måste jag ta en sväng in på plantagen och se vad de har för roligt.

Idag har jag varit in till samhället och pantat PET-flaskor och lämnat batteri till återvinningen. Känns skönt att bli av med dem. Jag har mer som ska pantas men kunde inte bära allt idag, får bli nästa gång jag ska iväg.

OK, måste sluta nu, för jag ska ut och köra Taxi. Sonen ringde just nu och ville bli hämtad. Han har varit hos sjukgymnasten och bad Taxin hämta honom utanför Vårdcentralen, Storgatan 88...nu ringde sonen och sa att taxin står på Storgatan 88 i VÄXJÖ istället för i TINGSRYD. (bara fyra mil emellan de orterna). Ja,ja.....då får lilla mamma ställa upp, henne som sonen var så arg på igår kväll.

19 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag var slarvig i höstas och har inte månat om mina pelargoner som de förtjänat, så de har nog frusit där ute i förrådet. Det blir nog att köpa nya. Jag har ingen plats nu att ha försådder, så jag får gå till plantskolan i stället.

Gott för sonen att han inte har en mamma som är långsint!
Kram, Ingrid

Lisa i byn sa...

TaxiMammaVarGodDröj!!
Vad gör man inte för di små rare banen!!

Marianne Hansen sa...

Jag blev så full i skratt när jag läste din första mening och vet ju själv hur korkad man kan känna sig. Fingrarna springer lite för fort över tangenterna ibland. Ser också ut som du har tur med dina blommor, det har inte jag. Men jag brukar ändå säga att jag har gröna fingrar men det får jag utav tråden jag använder mig av när jag gör mina blommor. Men nu hänger inte mina händer med riktigt för att tillverka några blommor tyvärr.
Längtar till jag kan återuppta min lilla hobby igen...
Kram och ha en bra dag...

Lotta W sa...

Du är en flitig arbets myra du. Måste va underbart och ha plats att förodla fina små plantor o så småningom flytta ut plantorna i land o krukor. Jag har tyvärr inte den platsen i lägenheten.

Taxi mamma/pappa känner jag igen. Men vad gör man inte för sina barn!!!Man har dom inte hemma hela livet så man gör vad man kan för dom.

Ha en bra vecka, kram Lotta

Lena/isis sa...

Ha ha så kan det bli. Jag brukar gnälla att datorn är helknäpp inland men många gånger är det kanske jag som trycker fel. Jag måste också snart börja pyssla med mina övervintrade pellisar. Söt gardin jag skymtar. Ångrar att inte jag köpte min i tid. När jag äntligen bestämde mig så var den gröna slut. Kom precis på att jag ska kika igen . Tänk om jag hade sån tur att det kommit in mer i lager. Kram

EvaLinnea sa...

Taxi, var god dröj ....... Det är inte lätt med geografin, inte bara i Stockholm alltså!
Min fågelmat i gamla kakformar blev som de blev för det gick inte att få loss dem från formarna. Jag skulle ha skippat ullfettet, för det stelnar inte i rumstemperatur.
Jag ska göra ett nytt försök med fetter som stelnar helt och se hur det blir.
Kram från EvaLinnea

Melody Shih tzu sa...

Undrar om mina pelargoner också vill ha lite omvårdnad? Hade nog förträngt dem om jag ska vara riktigt ärlig. Helst vill jag inte plantera om dem förrän jag kan stå utomhus med det jobbet!
Hoppas det gick bra med Taxi verksamheten!
Kram
Melodys matte

Hjärtruds Stuga sa...

Jag har heller inte haft någon lust med plantering ännu. Mina stackars pelargoner har jag helt förträngt. Får nog kolla till dem imorgon. Ett under om någon av dem överlevt. Panta flaskor är så tråkigt. De blir ståendes hemma hos mig och så blir det inte av att ta med dem till affären förrän förådet svämmar över.

Ha en skön kväll

Kram Karin

Agneta sa...

Vad flitig du är, undrar hur mina pelargoner mår? Jag brukar inte ha någon tur med dem. Tur för din son att mamma finns.
kram Agneta

Agneta sa...

Vad flitig du är, undrar hur mina pelargoner mår? Jag brukar inte ha någon tur med dem. Tur för din son att mamma finns.
kram Agneta

Livets Guldkorn sa...

Så trevligt med lite förberedelser inför blomstersäsongen :)
Ja det är en del pussel med sticklingar och frösådd som drar igång.

Hihi....du, så tokigt det blir ibland när hjärnan och fingrarna inte sammarbetar.....tur man kan skratta åt det :D

Taxi....Ja den affärsrörelsen är vi också anställda i här hos oss hihi....kanske vi kan kalla oss kollegor då, du och jag ;) ....tycker det är ett ständigt körande hit och dit...hihi...
Ha de gott vännen
Ann-Louisekram

Snäckskalsdalen. sa...

Jag missade ditt förra inlägg, vilka vinterbilder, så vackert, det är helt underbart. Så har vi det inte här, det kan jag lova.

Och så flitig du har varit med planteringarna. Jag har bara lyft fram lådan med fröerna, längre har jag inte kommit. Därför jag har ingenstans att ställa dom. Fast det brukar ju gå, så det är nog inställningen det är fel på, min inställning alltså!
Men hur kan det bli så galet med taxihämtningen - är det en växel nånstans ute i världen eller är det lokalt, man undrar lite.
Ja, smälta stearin på spisen, jag hade för mig att det inte är riktigt bra och du bekräftar ju detta. Vilken tur att det gick som det gick för dig. Och för mig. Blir nog vattenbad nästa gång, för så som jag virrar omkring, så.....
Agneta kramar

Evas Pyssel sa...

Åhh har du redan börjat med sådden !! Jag väntar nog lite till. Fick hem några nya tomatfröpåsar. Roligt att se vad det blir för tomater av dem.
Pelargonerna står ännu i matkällaren, men jag ska snart ta en titt och väcka dem.
Kram Eva

Monica sa...

Härligt med litet vårpyssel!
Själv sår jag inte något, jag har bara ett litet trädgårdsland och där sår jag direkt i jorden. Jag har tyvärr ingen plats för sådda blommor.
Men två jättestora pelargoner har jag, som har stått i min systers gästhus i ca 10 grader hela vintern. Dom är nästan för stora att ta in, men jag kan kanske be min syster sätta upp värmen i gästhuset...
Tack för påminnelsen!
Kram, Monica

Äppelblom sa...

Visst är det trevligt när man får börja fixa lite med växterna som vilat i vinter. Då får man lite vårkänslor trots att snön går en upp till knäna.
Jag har knipsat lite pelargonskott, men jag har inte satt om några pelargoner ännu.
Här har vi också samlat på oss en massa saker som ska till återvinningen. Får bli en vända när gubben återvänder från torpet.
Taxi - jag det har man fått agera några gånger innan ungdomarna fick egna körkort.
Önskar dig en fin tisdag och kram!

Lussan sa...

Så flitig och duktig du är och taxi driver därtill;)

Kram Lussan (oxå taxi driver;)

Raija sa...

Nu blev jag inspirerad att själv komma igång med planteringar inför sommaren. Mina pelargoner har fått överleva på fönsterbrädorna på övervåningen och klarat det fint. Men de behöver nu jord och sticklingar skulle vara kul att ta nu.

Jenny sa...

Hoppas att sonen insåg vilken fin mamma han har nu, som ställer upp så! Vad roligt det låter att börja så, själv har jag inte kommit igång med det, få se om jag gör det. Är ju frestad, men jag har liksom inte tagit tag i det.

Kram,
Jenny

Kerstin: sa...

Jag är så extremt dålig på detta med att så fröer och få blommor att övervintra. Ifjol satte jag tagetesfrön och dom blommade först i mitten av juli.....
När jag läser detta förstår jag att det kanske börjar bli dags redan nu. I mitt föräldrahem har jag pelargoner som står för övervintring. Är det dags nu att börja ge dom lite omvårdnad inför sommaren?