Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

lördag 23 februari 2013

Lördag kväll

Det har inte hänt så mycket här sen sist jag skrev. En dag i veckan tittade solen fram, då får man skynda sig ut för att försöka fånga några fina bilder med kameran. (fick tyvärr inga), jag passade på att gå en runda i snön, det var ju inte grön gräsmatta precis utan man fick pulsa i snön.

Vid söderväggen hittade jag de här snödropparna.
Gick även ut i garaget och tittade till min fikonplanta jag fick i mors dag present förra året., till min stora glädje var det liv iden. I höstas satte jag tre sticklingar  av den, får se om de har klarat vintern. Om jag tänker efter så har jag nog vinterförvarat dem på fel ställe.

Mina frösådder börjar komma igång inomhus. Har sått en hel del  hängpetunior i olika färger, som jag plockat frön från mina plantor jag hade förra sommaren, men även flitiga lisa, gul riddarsporre m.m börjar titta upp.

Idag har jag gjort några nya hörnbokmärken att sätta i hörnet på bladet i boken när man slutar läsa. Jag har en viss förmåga att slarva bort alla bokmärken. Det fina hjärtat är också ett bokmärken som Eva gjort. Den vann jag i hennes utlottning. Den är lite större så den borde jag kunna hålla ordning på.

Nu låter det i mina köksskåp i köket, en liten mus är på besök igen hör jag. Jag har en som brukar vara i lådan under spisen där man förvarar bakplåtarna, och så har jag en (eller om det är samma) som brukar vara i en annan utdragslåda som är nere vid sockel. de är ganska svårfångade de där mössen.
Ha en fortsatt skön helg.

27 kommentarer:

Marianne Hansen sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marianne Hansen sa...

Du är duktig med dina blommor, jag har själv tummen mitt i handen när det gäller gröna växter....även att jag vattnar och pratar med dom. Hmmmm kanske har taskig andedräkt eller nåt i den stilen. Man längtar efter våren när man ser snödropparna som är på väg upp hos er, här lyser dom med sin frånvaro.
Ha en riktigt goer helg...kram
P.s din bokmärken är jättetjusiga....

Ingrid sa...

Då har du våren på gång i alla fall. Det här härligt när man ser att det börjar växa och gro.

En och annan mus får man stå ut med, men här har jag inte sett till någon sedan förra hösten, då det var en som satt och lät sig väl smaka under fågelmataren.

Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Märta sa...

Inget kul med möss, gillar dem inte alls. Som väl är så brukar de inte hitta in här, fast jag ska väl inte vara säker för då är de väl här.
Fina bokmärken du har gjort,här blir det oftast det som ligger framme, ett kvitto, en papperslapp eller dyl. Ha nu en skön söndag!
kram! Märta

Monica sa...

Så mycket snö ni har! Men i alla fall inte mer än att snödropparna tittar upp!
Vilken vårkänsla dom små frösådda växterna ger!
Och vilka söta, och praktiska, bokmärken du har gjort!
Ha en fortsatt skön helg!
Kram, Monica

ulla laiho sa...

Vilka fina bokmärken! Du är flitig som vanligt med många järn i elden.

Jag gick inte ut och öppnade grinden för älgen - konsulterade min man. När älgen fick se honom hoppade den över staketet alldeles frivilligt.

Karin sa...

Hallå! Vad härligt det låter med en fikonplanta, lycka till med den. Vårigt med alla små frön som börjar gro nu och snart kommer det nog snödroppar på din blogg. Ha en fin söndag, Karin

Nette Cecilia sa...

Tänk att snödropparna tittar upp ur snön ,solen fick du med på bild ,vi har dimma idag ,men hoppas att solen kommer fram på eftermiddagen .Kram Nette

Raija sa...

Fiffiga bokmärkeshörn, vilket inte sett tidigare och inte tänkt att man kan ha. Men jag har några bokmärken och slarvar aldrig bort dem. Så de dras jag med år efter år.

Margot sa...

Inte helt fel att hitta snödroppar, då är våren snart här:) Kul när frösådden börjar gro, själv har jag inte sått något alls i år! Vilka fiffiga bokmärken, påhittig du är!
Ha en fin söndag!
Kram

Agneta sa...

Hej på dej, så mycket snö ni har. Här snöar det men det stannar inte kvar. Vilka fina hörn till böckerna.
Jag får dåligt samvete när jag ser dina plantor, har inte börjat än med det projektet.
Kram Agneta

Helena sa...

Så härligt med början till vårblommor. Vad duktig du är att spara frön, och du kommer nog att få massor av sommarblommor. Bokmärken är omöjliga att hålla reda på, bra att du nu har ett lager. Bättre att ha mus i köket än råttor, kanske du ska tämja dom, eller skaffa en katt? Ha en finfin söndag, idag skiner solen så jag ska köpa nya solglasögon imorgon.

Mor Tuta sa...

Fina bokmärken du fixat, det är ju bra att hitta tillbaka där man slutade läsa.
Möss i kökslådor är inte roligt, hoppas du får fatt på dom.
Önskar dig en bra vecka.
Kram Birgit

Eva Trillian sa...

Blir så glad av alla er som planterar frön i väntan på våren :) Hoppfullt på ett konkret sätt.
Fina bokmärken. Smart idé med hörnbokmärken. Det måste jag försöka mig på! Vet precis hur det är med att de försvinner ;)
Önskar dig en fin start på en alldeles ny vecka!

EvaLinnea sa...

Jag har också en eller flera små husdjur som äter upp barnbarnens ärtskottsodlingar. Uslingar! Men de är väl hungriga så här års.
EN bra vecka önskar EvaLinnea

Kerstin: sa...

Så härligt att snödropparna tittat fram trots att du fick så mycket snö i veckan. Det finns iaf hopp om våren. Idag har det varit 6 grader varmt här och droppat från taket. SKönt!

Jenny sa...

Vilka söta bokmärken, när vi städade ur lägenheten efter mamma hittade jag ett sånt fast det var gjort av en väv som jag hade broderat något på. Hade helt glömt att jag gjort den en gång.

Åh, snödroppar! Här är det tonvis med snö så det lär dröja hemma hos mig...

Vad roligt med lite sådda frön, jag har inte sått något ännu men faktiskt beställt lite fröer.

Kram i vårsolen,
Jenny

Black Iris sa...

Jaså, du har möss inne också.. Håller de sig bara i såna utrymmen så går det väl an.. Undrar hur våra möss har det i torpet just nu när ingen är där..

Kram Maidi

Äppelblom sa...

Fina bokmärken! Ska kanske försöka göra några till gubben som läser mycket.
Kram och ha en fin vecka!

skifferhuset sa...

Hej vännen! Vilka mysiga hörnbokmärken! Oj vad mycket du har sått redan, jag har i år bestämt att inte så något, det brukar aldrig bli bra, men vi får väl se.... hur det nu blir *ler*! Hoppas du lyckades fånga musen! Kram Iréne

Snäckskalsdalen. sa...

Den lilla musen låter som ett litet husdjur. Vi hade såna i förra, gamla huset, men dom blev inte långlivade sen vi fick katter.....

Så mycket snö du har! Du som hade en bit grön gräsmatta för ett tag sen.

Jag har inte börjat så ännu, tänkte att det inte skulle bli så mycket så vi nästan får flytta ut...men så en dag vet jag, då sätter jag igång och då blir det samma igen, fullt överallt.

Och jag är så slarvig så jag viker helt enkelt sidan jag slutar på när jag läser....borde bättra mig där lite.

Agneta kramar

Evas Pyssel sa...

Vad fint dina frösådder kommit upp. Jag har inte börjat än. Ifjol sådde jag tomaterna 10 mars, så det är väl snart dags att ta tag i det. Fast man får ingen inspiration med detta usla väder.Ser att du har en hel del bokmärken. Jag har också ett hjärta till min kvällsbok. Jag har knutit fast ett annat hjärta på handtaget till toadörren.
Kram Eva

Anonym sa...

Men vad ser jag här då??!!

Det underbaraste på länge som ger stort hopp om varmare tider..SNÖDROPPAR!!!
Wow...så fint...nu blev jag glad :)

Jag gick en sökrunda i trädgården i söndags men ojoj så fruset och kallt och inget vårtecken.

Bäst att hålla utkik nu då för idag tar solen hårt på snön och isen...sååå himla skönt.

Hoppas du får en finfin tisdag
Ann-Louisekram ♥

skapa och inreda sa...

Nu går det fort, händer hela tiden något som påminner om att det snart är vår. Hos mig ligger konstigt nog snön kvar, vi fick ganska så mycket påfyllning för någon vecka sedan.
Älskar snödroppar, tycker de är så fina där de står och nickar i den kalla vinden.
Du kanske har hör berättelsen om hur det gick till när snödroppen fick sitt namn?
Ha en bra dag.
Kram
Annika

Lippan sa...

Nu blev jag oerhört nyfiken på hur du gör dina bokhörn. Trots att jag slukar böcker har jag aldrig sett sådana. Tar tacksamt mot en beskrivning
Härligt att se att förgrodden är igång. Det är många år sedan jag gjorde sådant men jag blir lite sugen på att så lite när jag ser dina
Ha en dag
kram

Lussan sa...

Visst är det mysigt med vårlökar som tittar fram lite varstans...

Önskar dig en fin fredag/
Kram Lussan

Christina sa...

Så härligt att det börjat gro bland dina sådder. Jag har bara sått perenner och tomater hittills, perennerna står ute och tomaterna sådde jag i förrgår, så än har inget kommit upp.
Hoppas att du och hela din familj mår bra!
Ha det gott!
Kram
Christina