Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 28 juni 2013

Kattungar(na)

Som jag skrev i mitt förra inlägg så hämtade vi en kattunge i tisdagskväll. Vi skulle ha EN kattunge men fick TVÅ med oss hem. Tro nu inte att vi hade beslutsångest och inte kunde bestämma oss för vilken vi skulle ha.
Det var nämligen så här att kattmamman ville inte veta av sina ungar längre, och ungarna är bara 6 veckor, lite för små för att lämnas bort. Den familjen som vi hämtade kattungarna hos tyckte det var bra om vi kunde ta båda två med oss hem, de har en trygghet i varandra. Och så blev det.
Jag tycker inte om katter, vågar inte ens röra dem, så jag tar inget ansvar för dem (jo, jag kan köpa hem torrfoder åt dem) utan det får övriga familjen göra. Katterna får inte vara inomhus, dels för att jag inte gillar dem och dels för att dottern är lite allergisk. De bor i pannrummet i gårdshuset. Har en kattlucka i dörren och när de blir lite större kan de springa ut och in hur mycket de vill. Varmt och skönt är det där ute.

Den här heter Tussen, han är vit , med svart svans och en svart rand vid ögat....

...och det här är Pingu, han är vit och brun.
 Idag har de varit ute och busat på gräsmattan,  den är stor och farlig, mycket ljud och lukter.

På midsommardagen gjöt vi rabarberblad, i dag lyfte vi på plasten och tittade hur det såg ut. De var färdigbrända, och här ser ni resultatet. Vi blev nöjda med våra alster.



Många av er har visat bilder på era blå vallmo, jag har faktiskt varit lite avundsjuk på er för mina har inte blommat. Men idag när jag åkte runt på åkgräsklipparen såg jag att de slagit ut. Den är lika på som sommarhimlen.



Men de här raderna och bilderna vill jag önska er alla en fin helg.

28 kommentarer:

Charlotta sa...

Lycka när blå bergvallmon slår ut. :)
Hos mig har de också slått ut för bara några dagar sedan, nu hoppas jag på "rätt" väder så att det kommer nya blommor under många fina veckor.

Förresten, är du säker på att kattungen Pingu är en han? Jag tycker han ser trefärgad ut och det är det i princip bara honkatter som kan vara. Be husse ta en titt till. ;)
Och om du är rädd för katter så blir du kanske "botad" när du får ha dem omkring dig från bebis-stadiet. Visst har de vassa klor, men man lär sig att känna av när de är på väg att använda dem. Det är i alla fall min erfarenhet.

Önskar dig en fin helg!

Lena/isklockan sa...

Söta kattungar...du kanske blir att gilla katter nu :) Fina betongsaker. Blir så sugen att göra nåt. Kram

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Jag gillar inte heller katter (och är dessutom allergisk mot dem) men måste erkänna att era två kattungar är väldigt söta.
Gjuta betong är roligt :-)
Ha det gott. /Ingela

Monica sa...

Kattungarna är ju helt underbara! Alla ungar är ju söta, men jag undrar, om inte kattungar tar priset? Kan du verkligen motstå, att ta in dom? Alla våra döttrar har katter, så jag är ganska van vid dom.
Åh, har du också bergvallmo? Jag var så glad i fjor, när mib hade överlevt vintern, men i år var den helt borta och nu har jag försökt så många gånger, så nu ger jag upp! Jag får njuta av din istället!
Må så gott och ha en skön helg!
Kram, Monica

Hanna sa...

Åh, jag som bara älskar katter, så söta.
Så fina saker ni hade gjort i betong.
Kram
Hanna

Jenny sa...

Jag får erkänna att jag nästan nonchalerar dina andra bilder idag, jag blir så till mig när jag ser kattungar så jag blir alldeles yr. Vilka jättesöta! Hoppas verkligen att det går bra för dem när de är så unga!

Kram,
Jenny

Ingrid sa...

Hoppas att det kommer att gå bra med kattungarna, men de gör det säkert. De verkar ju ha det bra där i pannrummet.

En sån där blå vallmo vill jag också ha!!

Kram och trevlig helg!
/Ingrid

Margot sa...

Riktigt söta kattungar! Vilka fina betongblad ni gjort, gjuta i betong är något jag inte testat än så det har jag att se fram emot någongång:) Så vacker den blåa bergvallmon är, mina får inga blommor i år tyvärr!
Ha en fin helg!
Kram Margot

Maria sa...

Fina assietter. Så roligt att gjuta men själv skulle jag nog behöva både mer tid och en handledare. Men vem vet kanske båda dera dycker upp så småningom. Härligt med kattungar men håller med dig, det räcker med att köpa torrfoder. ;)

Fröken Pysseltanten sa...

Era kattungar är otroligt söta, och jag tror som Charlotta att den ser trefärgad ut och det är bara honor som har den kombinationen. Men jag kan ha fel, och du har underbart fina blommor hos dig. Önskar diug en riktigt trevlig helg...kram

Snäckskalsdalen. sa...

Mennnn, vilka söta kattungar! Jag smälter. Så du är inte förtjust i katter, nej, man kan inte tycka om allting och där vi bodde förut var det en kvinna som var livrädd för dom och dit gick ju våra katter hela tiden, så klart!

Ååå, gratulerar till bergsvallmon och vilken bra beskrivning av färgen, den är ju verkligen himmelsblå! Lycka är att ha en som blommar. Min har redan blommat över, eller möjligen regnat bort.

Så duktiga ni är på att gjuta i betong, jag försökte, men det ville sig inte. Men kanske det är så att övning ger färdighet! Jag får ge mig på't igen.

Dom små hjärtana, hur i alla sin dar gör man sådana? Att man har en form är jag med på, men var hittar man sådana? Jättefina alster.

Kramar
Agneta

Lisa i byn sa...

Så söta kattungar!

Evas Pyssel sa...

Så gulliga kattungar och den vita med svart svans är väl unik med den färgsättningen. Och vad fina era betongsaker blev. Roligt !! Jag blir lite sugen att gjuta mer , men jag har hyllorna fulla redan. Det är många blommor man gläds åt nu. Den blå vallmon är helt ljuvlig.
Kram Eva

Bibbis blandning sa...

Oh du milde moses vilka söta kattungar. Jag är vansinnigt förtjust i kattor och de här två var fullständigt bedårande.
Så fina dina betonggrejer blev. Jag har provat på några gånger men jag var inte så bra på det. Men skojigt var det.
Du får visa upp tröjan här på bloggen när du stickat den klart för nu blev jag nyfiken.

Suss o Kai sa...

Så söta katter :) älskar katter men vi har en stor väg här jämte så vill inte ta risken för att de skulle bli påkörda så därför vill jag ej ha katt :) underbara vallmoblommor Kram Suss

Kerstin sa...

Så underbart söta små kattungar. Jag smälter totalt när jag ser dom. Dom kommer nog att charma dej så du inte kan låta bli att kela med dom ;=)

Fina gjutningar du gjort. Blir snyggt i trädgården.

Hoppas att du får en skön fortsättning på helgen.

Kram

Agneta sa...

Vilka söta kattungar, den vita har ju en tuff svans! Nu börjar du nog att gilla katter får jag hoppas.
Betongsakerna blev fina. Jag har inte haft tid att gjuta på länge, blev allt lite sugen nu.
Kram Agneta

Raija sa...

Men så söta de är kattungarna och speciellt den vita med ovanliga teckningen. Det var bra att ni tog två, för då har de sällskap och trygghet av varandra.

Synd att du inte tycker om katter, för det är fantastiska djur.

Tänk på att ni bör kastrera dem vid 6 månaders ålder, innan de hinner bli könsmogna.

Jag lyckas aldrig med bergsvallmo, fast jag köpt plantor flera gånger och även försökt med frön. Kul att du äntligen fått blommor på din, för de är så fina.

Anonym sa...

Gud vilka söta kattungar. Om jag inte var allergisk så skulle jag köpa dem av dig.
Låt dem få komma in för annars finns det risk för att de kan förvildas. Det är ju så mysigt när de ligger i knät och spinner.
Ha en skön fortsättning på söndagen.Ge kissarna en kram från mig.
Efter att du gjort det så kommer du att gilla dem fullt ut.

Anonym sa...

Oj jag glömde att skriva min signatur. Förlåt det var inte meningen det bara blev så.
Än en gång hälsa kissemissarna från mig.
Margit

Anonym sa...

Vilka underbara små sötisar... Snygga rabarberblad ni har gjort, blev sugen på att gjuta.
Birgitta :-)

ulla laiho sa...

Verkar som de flesta gillar katter - jag med. Fint att ni tar hand om dem!

Så snygga era gjutna saker är. Jag älskar ju hjärtan men nöjer mig med virkade.

Eva Linnea sa...

Det är generöst av dig att låta familjen ha katt när du inte gillar katter. Jag är också avundsjuk på alla som har blå vallmo, så nu är jag avundsjuk på dig också. Köper man plantor, frön? Kan man få tigga av dig?
Kram från EvaLinnea

Susann sa...

Vilka små sötingar. Vilket fint rabarberblad, jag har just rört ihop betong och lagt ett på bränning....spännande.
Vilka fina blomsterbilder du tagit.

Susann

Solstrimmor sa...

En glad sommar önskar jag dig bland kattungar och rabarberblad:)

Kram Eva-Mari

Karin sa...

Godmorgon! Å vilka söta små kattungar och vilka fina rabarberblad du har gjort. Har aldrig provat själv med de är så fina. Ha en fortsatt fin sommar, Karin

Black Iris sa...

Men sicka sötnosar.. De hade gärna fått flytta hem till mig men då hade nog Knutte fått spader..
Nu blir jag så där sugen igen på att försöka mig på betong-gjutning.. Har aldrig vågat prova förr men det ska nog bli en dag.

Kram Maidi

Bibbis blandning sa...

Hej
du kan se lite av vad jag lämnade hos Jennifer i ett tidigare inlägg hos mig. Om du ville se alltså så finns det foton. Dock inte på cyklarna, pusslen, legot och lite annat. Tack för att du tittar in hos mig.