Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 15 december 2013

Adventsutmaning - 3:e advent

Jag tjuvstartade och tände tredje ljuset redan i går kväll, när min man och jag satt och tittade på film. Söndagarna är så uppbokade hos oss så vi hinner inte tända ljuset då.
I eftermiddag är det Barnens Julfest i vår kyrka. Då ska "mina barn" på dagis spela upp ett juldrama som handlar om julen,  Det blir Josef och Maria och det lilla Jesusbarnet föds, får, herdar, stjärntydare och änglar. Barnen är fantastiskt duktiga, Sjunger som en riktig änglakör gör de allihop. Synd att ni inte kan komma och titta. Jag ska vara stjärntydare i år tillsammans med ett par killar.

Ja, vad har annars hänt den här veckan.
Jo i onsdags var vi hos veterinären och kastrerade våra katter. Nu ska de helst ha tratt runt halsen fram till den 23 dec, då vi även ska plocka bort stygnen. Det har dottern lovat att göra.
Tratten tycker katterna INTE om.  Ibland när man kommer ut till dem så har de krypit ur dem och tratten ligger på golvet. Då är det bara att sätta på den igen. Pingu var så olycklig häromkvällen, hon satt bara still på ett ställe i flera timmar och tittade bara rakt fram. Vi matade henne med lite fil, hon fick äta med sked, 4 tsk fick hon i sig, sedan tog vi av tratten, då piggnade hon till och drack vatten, tvättade sig och gick runt, men så började hon slicka på såret så fick hon tratten igen. Igår var de ute och fick lite frisk luft...(med övervakning)

På nobeldagen skulle vår hund fyllt 9 år, då fanns hon i mina tankar hela dagen.

Så har spackelhinkar, målarburkar, tapetbord m.m. varit framme under veckan. För jag har tapetserat om ett nytt rum. Ingen mönsterpassning stod det på tapeten, Pyttsan, det stämde inte. När jag satt upp tre bårder, visste jag varken ut eller in. Kunde inte fatta hur nästa vård skulle sitta. Fick be min dotter komma in och hjälpa mig att tänka. Hon tyckte det var så roligt så hon hjälpte mig hela dagen fram till hon skulle in till Växjö och träna. Fast hon har skadat knät i träningen så hon måste vila ett par veckor, men hon är ledare för en annan barngrupp och de skulle uppgradera den kvällen.
Nåväl, till slut blev rummet färdigt och jag blev så nöjd. Nu är det möblerat och klart.

Jag har strukit mina julbonader och juldukar. Bonaderna är upphängda juldukarna läggs på undan för undan där jag städar.

Jag gick till skogen en förmiddag och märkte om mina julgranar. Nu är de polkagrismärkta (rött/vitt). Så om det skulle komma snö nu innan jag ska hugga granarna så hittar jag dem. Hade sekatör med mig också och plockade lite enris.

Till sist ska ni få ett litet julpysseltips.
Jag har gjort en doftande gran som inte barrar. Enkelt att göra. Plockade lava som finns på trädens grenar klippte ut granmallar i papp. Som dekoration hade jag stjärnanis och som stam hel kanel. Jag satte granen i en oasis men det var svårt att få den att stå rakt. Fick dekorera med några kulor och paket vid stammen så nu  står den stadigare (det gjorde jag efter att jag fotat) Jag hittade tipset hos en av mina bloggvänner. Titta in hos GuNillas om ni vill se hur jag gjort.

Vill ni titta in hos fler som är med i Adventsutmaningen som Annica håller i så klickar ni här.

Trevlig Tredje Advent till er alla!

17 kommentarer:

Ingrid sa...

Våra katter behövde inte ha några trattar på sig när vi kastrerade dem. Det gick alldeles utmärkt utan tratt och båda läkte jättefint.

Men dina är kanske honkatter båda två och då blir det väl lite annorlunda. Det blir ju inte så stora sår när man kastrerar en hankatt.

Ha en skön tredje advent!
Kram, Ingrid

Evas Pyssel sa...

Du är ju så duktig med både det ena och det andra, tapetserar mitt i julstöket. Den lilla granen såg jag också hos Gunilla. Så piffigt. Det blir säkert en trevlig föreställning med barnen. De är ju så charmiga.
Ha en fin söndag.
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Dom små pissarna, man ser hur olyckliga dom är med dom där dumstrutarna på sig. Men för deras eget bästa, så....

Och pysslar gör du, som vanligt, med en faslig massa saker och får i ordning rum, det ser jättefint ut!

Vilken söt liten gran du gjort! Och det var ju bra att märka ut granarna med rött också!

Agneta kram

Gunnel sa...

Kul idé med granen. Ett extra plus för att den inte barrar. Ha en trevlig tredje advent.

Nette Cecilia sa...

Inte så enkelt med dumstrutarna hoppas du får en fin dag ,Nette

Jenny sa...

Vilken söt gran! När vi var ute i skogen igår så plockade jag lite kvistar med fin lav på som stormen svept ner tror jag, sa till elvaåringen: Titta, vad fina saker jag hittat! Han: Mamma ... ruttna saker menar du!

Vissa förstår sig inte på vackra ting.

Stackars dina katter,men snart är allt som vanligt för dem igen. Vi har också haft strut på våra, och det brukar ju inte vara populärt. De undrar ju vad det är som händer. Vi brukade också ta av strutarna så de fick vara lite normala en stund, äta, tvätta sig osv men precis som för er åkte strutarna på när de började slicka stygnen.

Jag hade gärna sett er föreställning, vad mysigt! Du kunde ju bo lite närmare. Har du för övrigt sett filmen Love, actually där de har humrar med i julspelet? Älskar den filmen.

Kram,
Jenny

Monica sa...

Stackars dom små katterna, men det är ju övergående!
Så fint det blev efter tapetseringen! Då har ni fått ett "helt nytt rum"! Vad ska ni ha i det, tro?
Ha en fin söndag, kram, Monica

Om Ett Hus sa...

Vad fiffigt att märka granen man vill ha till jul ute i skogen! :) Vi har dock inte en gran så långt ögat kan nå. Det måste vara mysigt med landet att bara gå ut och kika ut en gran. :) Ha det gott! Kram!

ulla laiho sa...

Granen är väldigt dekorativ och så är det så ljuvligt med anis- och kaneldofterna.

Inte lätt med husdjur alla gånger.

Ingmarie sa...

men oj oj .. inte kul för katterna med tratt ... men ett måste ju .
Tror nästan jag kan känns doften på granen ...
Tapetsera mitt i julstök .. ja man kan ställa till det för sig !!
Ha det bäst .. vi hörs ...

Bibbis blandning sa...

Åh så ljuvliga de är dina småkattor. Jag älskar kattor. Minns att min gamla hankatt inte var så förtjust i tratten heller.
En fin liten minigran har du fixat till. Riktigt julig.

Annica Östlund sa...

Stackars små, att behöva gå runt med en tratt på huvudet kan inte vara skoj. Du har verkligen avrit aktiv och det nytapetserade rummet blev jättefint.
Ha en fin vecka nu!
Kram Annica

Allis R sa...

Så fint och smart med granen som inte barrar! Ha en fin vecka med de söta missarna! Kram Allis

Karin sa...

God morgon
Vilken fin gran du har gjort, det är juligt att få sitta och pyssla tycker jag . Tapetsera är du bra på och är väl snarare ett projekt än ett pyssel :) fin bonad. Ha en bra vecka Karin

Hjärtruds Stuga sa...

De ser verkligen olyckliga ut med sina trattar kissarna. De förstår ju inte att det är för deras bästa. Tack för tipset att göra en egen gran. Det ska jag nog testa.

Ha en bra vecka

Kram Karin

Syssis små funderingar sa...

Barn och julfester är alltid lika trevligt. Och spännande för deltagarna. Min kattfröken fick tratt men var tvungen att ta bort den, varken åt eller drack. Gick bra ändå och klarade att ta bort stygnen själv.

Raija sa...

Nu är det inte många dagar kvar med tratten. Misstänker att det är fler som blir glada när tratten åker av och de får komma ut igen.

Flitig du är som tapetserar och pysslar. Hoppas det blev fint, som du önskade dig.