Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

fredag 27 december 2013

Tyst i huset

Tyst i huset igen efter julhelgen, det enda man hör just nu är blåsten utanför fönstret och regnets smattrande på fönstret. Riktig höstrusk.

Vi har haft en fin julhelg med alla barnen hemma. I går åkte äldste och yngste sonen hem till sina lägenheter. Yngste sonen bjöd på "julkaffe" i sin lägenhet på eftermiddagen. Han och flickvännen hade bakat kladdkaka. Mumsigt värre. (sonen och flickvännen förlovade sig på luciadagen 131213)

Men alla barnen kommer hem igen till nyår. De frågade under julhelgen om de fick fira nyår tillsammans med oss. Det gläder mig att de vill umgås med oss gamlingar en sådan speciell kväll. Försöker komma på något gott som vi ska äta till nyår. Tips tack!

Jag fick en bra bok av dottern i julklapp. "Lyckliga gatan" av Liza Marklund och ett pussel på 1000 bitar av en av sönerna. Så här varvas bokläsning med pussel...bägge lika roligt och så lite stickning mellan varven. Ett par varma, goa vinterkängor fick jag också.

Vi har haft en mysigt besök i eftermiddag, allt känns bra och jag är så glad.

Mindre glad är jag för en av mina vänner som bor i Göteborg. Hon är gravid och väntar tvillingar. Tvillingarna är beräknade till slutet i februari, men redan nu har hon fått sammandragningar. Dagen innan julafton blev hon inlagd på sjukhuset i Uppsala. På juldagen (tror jag) födde hon sina tvillingar. Men idag när jag tittade in på facebook fick jag en chock, hon hade skrivit på sin status att deras två små nyfödda barn hade avlidit i går em/kväll av en ovanlig lungsjukdom. Så hemskt, man tror inte det är sant. Tycker så synd om de nyblivna föräldrarna hur ska de orka ta sig igenom det här. Jag har tänkt på dem hela dagen.

Nu har jag börjat skriva på en ny önskelista...jag vet att det är långt till nästa jul, men man kan alltid hoppas att man kan få en present någon mer gång innan jul, bara för att...

* Jag önskar mig en ny kamera.
Jag har två stycken men båda är lite knas, den ena kameran tappade jag i golvet för ett par år sedan, har haft den på lagning men korten blir inte bra, den andra kameran har också börjat tjura, så jag har tröttnat på att fota, inget roligt när inte bilderna blir OK. Eller så kan det ju vara fel på fotografen, det är kanske jag som behöver lämnas in på service.

20 kommentarer:

Monica sa...

Ja, så var plötsligt den julen över! Man väntar och väntar, och så vips, är den över!
Men en fin jul fick både ni och vi tydligen, och det är ju huvudsaken!

Så förfärligt för din vän och hennes familj i Göteborg.

Ha en fin fortsättning på det gamla året, kram, Monica

sjusoverskan sa...

Va' härligt att ungdomarna vill vara med er på nyår! Vi ska också ha i alla fall en ungdom här, barnbarnet 21 år, på nyårsafton, roligt!

Men det var inte roligt för Din vän med familj, som miste barnen, hemskt.

Annars får Du ha ett gott slut på gamla året!
Kram Inger

Snäckskalsdalen. sa...

Det låter bra att ni haft en så fint jul! Och att alla vill komma hem och fira nyår med er. Förvånar mig inte ett smack. Men orkidémannen borde kanske få veta det......

Oj, då, så förfärligt med de små tvillingarna....det måste vara helt förkrossande.

Kamera, ja, jag är glad över min och glad så länge den fungerar och när den tar slut, för det gör ju kameror numera, så hoppas jag verkligen att jag får tag på en liknande. Hoppas du hittar någon också!

Stor kram
Agneta

Solglitter sa...

Ååå såå ledsamt detta med tvillingarna...det berör så djupt...finns inte ord... :(


Jag gläds ändå åt att ni haft det fint i julhelgerna i er familj och det blir säkert ett gott nytt år också :)
Jag håller tummarna för att du får en ny kamera som du önskar!! Det skulle jag med behöva en..hiih..

Ha det fortsatt gott vännen <3
Kram Lollo

Evas Pyssel sa...

Visst är det underbart att ha barnen (och barnbarnen för vår del ) hemma på julen. Man längtar verkligen efter det. När barnen blir vuxna och får ett eget liv kan man ju inte ta det för givet.
Roligt för dig att se fram emot ett nytt jobb. Du får berätta sen.
Förfärligt med de små tvillingarna. Tragiskt. Men om det var ett allvarligt fel på dem så kanske det var meningen.
Du har rätt... man borde skriva upp saker man önskar sig efter hand. Alla borde det. Vi efterlyste önskelista från våra barnbarn och det är inte lätt för alla. De har så många saker.
Ha nu ett gott slut 2013.
Kram från Eva

Karin sa...

Vad fint du skriver om din familj och om din vän. Du verkar verkligen vara den varma omtänksamma man vill känna och ha som sin vän.
Lycka till med nyårsmiddagen och ha en rikigt fin dag med lugn och ro Karin

Solglitter sa...

Sv: Absolut visst är den äkta vår gran....och huggen av oss i skogen..hiih..
Kram Lollo

Jenny sa...

Vilken mysig jul och härliga dagar du har, och trevligt att ungdomarna vill fira in nya året med er. Tips på mat, köp vilken veckotidning som helst så finns det garanterat olika nyårsmenyer! Annars exotisk planka är gott, vi fick det av svärföräldrarna på annandagen. Kallskuret endast i form av en tunnskuren ytterfilé som var väldigt kryddig och god och så potatissallad till det. Ett stort fat med olika uppskurna exotiska frukter. Supergott var det!

Så fruktansvärt med dina vänner som mist sina barn, man finner inga ord, hoppas att de tar sig igenom detta. Kan inte föreställa mig vad de går igenom nu.

Stor kram,
Jenny

Lisa i byn sa...

Visst blir man varm inombords då ungdomarna vill komma hem. Det är ju det underbaraste vi har.

Men fy så trist med din vän och hennes barn, går inte med ord att beskriva.

Kram

nattugglan sa...

Gott nytt år till dej de dina!Ja visst kan man önska redan nu.. kanske man får nått före nästa jul, hihi.. så hemskt med de små tvillingarna.. Det är hemskt då nått sånt där händer.. va det första barnet(barnen)..?Men som Eva sa..det va säkert nån mening med det också..men visst är det orättvist..då äldre skulle hellre få komma bort.kramis

Nette Cecilia sa...

Så förfärligt med tvillingarna .Trevligt med förlovning och julkaffe .Trevlig fortsättning på helgen ,Nette

Vform sa...

Javisst känns det skönt när generationer samlas till gemenskap!
Samma här :)
Och förlovning är alltid trevligt!
Javisst kan man önska gåvor i förväg !!
Ha en god fortsättning Annelie!
♥ KRAM!

Tänker på de stackars föräldrarna!!

Hanna sa...

ja, ibland undrar jag också om det är jag som skulle in på service (hi,hi), klarar inte av någon kamera. Tycker saker ser så mysigt och trevligt ut och försöker fotografera, så blir det bara fel.
Ta hand om dig!
Kram

Bibbis blandning sa...

Så underbart hjärtevärmande att alla barnen vill komma "hem" och fira nyår. Det måste kännas gott.
Stackars stackars din vän som miste båda sina barn. Det är så oerhört tragiskt så det går nästan inte att ta in. Hoppas hon och hennes man har människor omkring sig som kan stötta och finnas till hjälp.

Syssis små funderingar sa...

Vad roligt att du får hem alla till nyår. Stackars väninna, hon behöver stöd nu.

Agneta sa...

Hej på dej,
Så skönt att du haft en härlig jul. Vi drabbades av magsjuka i jul. Julafton blev inte riktigt som vi tänkt oss. Äldsta dottern fick stanna hemma med magsjukt barnbarn. Juldagen var det min tur att bli magsjuk.
Så fruktansvärt med din väninna, vilken tråkig jul för dom att minnas.
Hoppas du får ett trevligt slut på året.
Gott Nytt År!
Kram Agneta

Huset på kullen sa...

Så tråkigt med din vän. Min som förlovade sig också den dagen de var i Göteborg. Man får njuta av varje tillfälle dom vill vara med oss eller hur. Önskar dig en härlig dag kram Beijan

Susann sa...

Härligt med barnen hemma på besök...så har det även varit här :) Sorgligt med din vännina....finns inga ord
Ha det gott
Kramar Susann

Äppelblom sa...

Så sorgligt med de små tvillingarna.
Våra små tvillingbarnbarn föddes 9 veckor för tidigt och de vägde 1100 och 1300 g och fick ligga på sjukhuset 4 veckor. De fyller 4 i vår och mår bra, men den lilla flickan har känsliga lungor.
Gott Nytt År önskar jag dig!

Äppelblom sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.