Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

onsdag 30 april 2014

Valborgsmässoafton

Länge sedan jag skrev nu, tycker inte jag haft något att skriva om annat om min trädgård, och det kan väl bli lite tjatigt för er.
Vilket sommarväder vi haft ett tag, man vill bara vara ute och fixa, dona och njuta, det grönskar så fint ute, björken och boken har slagit ut.....tyvärr är det jättejobbigt för alla som är pollen-allergiker, min dotter önskar sig ett fint vårregn så pollen dämpas lite.
På tal om dottern så har hon varit i Kristianstad och mönstrat. Så till hösten rycker hon in i lumpen.

Nässlor har vi plockat, förvällt och fryst in så nu finns det påsar till vintersoppa. Ja, vi har även kokat och ätit nu i vår.

Helgen som gick var vi stödfamilj då ville barnen provköra vår gräsklippare, det gick väl ganska bra utom för lillflickan, hon var lite för liten att köra själv....fick sitta i min mans knä, men det dög inte.

Vi öppnade även upp till lekstugan och det var ju spännande, men till nästa gång de kommer ska jag piffa upp lite där inne, ni ska få se hur det blir när det är klart.
Koifiskarna släppte vi ut i dammen, det var också ett roligt moment.

Annars är det mycket som blommar i trädgården nu.
 Hundtandsliljan

 Tulpaner

Plommonen blommar

Idag har jag varit till plantskolan men jag fick inte med mig allt hem, hade behövt släpkärra med mig. Köpte nämligen ett nytt plommonträd, "Viktoria". Vårt gamla som gett så otroligt mycket plommon fick sig en ordentlig "smäll" och knäcktes i en av stormarna när björken blåstes ner  över den.

Min dotter köpte en så fin clematis till mig på plantskolan, en vårpresent sa hon...och jag köpte en clematis på Maxi igår. 

Fjärilarna trivs också i det fina soliga vädret, likaså våra katter.

Ser ni vad jag hittat i min trädgård.....jo, toppmurklor. Har aldrig växt där tidigare. För två år sedan tog min man hem bark från sågen där han arbetar som vi la i rabatterna, jag tror att murklorna kommer "tack vare" barken.

...hoppas ni som läst mitt förra inlägg har provbakat mina recept. Jag har en falsk potatissallad i kylen nu. Om 15 minuter kommer det "gäster" till oss som ska fira valborg med oss. Vi tänder ingen brasa i år, det känns för farligt, det är så torrt.  Men grillen ska tändas och kött, korv och andra godsaker ska grillas. Sedan blir det säkert lite olika spel på gräsmattan. Boule, kubb, kasta frisbee m.m. Det blir ingen tipsrunda heller i år, för jag har inte satt ihop någon, förstår inte varför inte tiden räcker till till allt jag vill göra. 
Hoppas ni alla får en trevlig Valborg.

18 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Torrt var det här med ,borde komma regn ,kallt hade behövt vantar i trädgårdspromenaden ikväll .5 grader visar termometern .Så vackert det blommar hos dig ,trevlig valborg ,Nette

Äppelblom sa...

Hoppas du haft en trevlig valborg!
Här har det haglat och spöregnat i flera timmar.
Må så gott och kram!

Monica sa...

Nässlor har vi också plockat och njutit av som nässelsoppa idag! Klokt av er att plocka och frysa för vintern...
Förstår så väl att barnen ville köra åkgräsklipparen, vår dotter har numera en sådan på sin gård och jag har provkört - jättekul!
Den ena av de klematisar ni köpt (den med rosaröda klockor), är det möjligen en "Princess Diana"? En sådan har jag bestämt mig för att köpa till min nya rabatt! Såå fin!
Toppmurklor, det var ju jättekul att få sådana på sina ägor! Du kan väl berätta vad du gör med dem? Man måste väl förvälla och sånt?
Glad första maj!
Kram, Monica

Berit sa...

ÅÅ här har inga nässlor börjat än och valborgsmässoafton blev en kylslagen kväll, 1 grad varmt.
Ha en underbar dag!!

Lisa i byn sa...

Kul med lite upptäcktsfärd i trädgården, och se vad den har att bjuda på.
Kram

nattugglan sa...

Så mycket du hinner med. Här är det också torrt..men vi i Österbotten(Finland) har inga majbrasor utan vi tänder brasa till påsk(lördag)..Så många fina blommor du fick/köpte.O ett plommonträd det ska jag också köpa.Är viktoria en bra sort?.. ha en skön 1 maj.

Jenny sa...

Inte kan väl tröttna på att läsa om/se bilder på trädgårdar? Inte jag i alla fall, det är ju det som gäller nu! Här var det ingen risk för gräsbrand på Valborg, regnade hela kvällen som du såg. Idag fortsätter vädret, sol har varvats med regn, snö och hagel.

Kram,
Jenny

Bibbis blandning sa...

Så mycket kul era extrabarn får var med om hos er. De längtar nog till varje gång de får komma.
Jag är så usel på blommor och växter så jag vågar aldrig köpa stora mängder utan det blir någon billig liten planta så jag inte behöver få dåndimpen när jag lyckats ta kål på den.
Hoppas ni har en härlig första maj.

Annica Östlund sa...

Ni ser ut att ha det bra i vårvärmen, hoppas att ni även fick en trevlig helg.
Vad mysigt de kommer att få det i lekstugan, ni fixar och donar så mycket bra saker åt dem.
Ha en fortsatt trevlig vecka nu!
Kram Annica

Anonym sa...

Våren verkar ha kommit på verkligt i Sverige! Fina bilder!

Suss o Kai sa...

Ja regn vore gott även om man ej har ont av pollen :) växterna vill ha lite vatten nu :) så trevligt att ni är kontakt en kontaktfamilj :) de behövs så väl Kram Suss

Syssis små funderingar sa...

Full fart hela tiden hos dig. Vi fick lite vatten i går, tyvärr kom det snö på flera ställen :(

Evas Pyssel sa...

Murklor i trädgården, ja då behöver du inte gå så långt. Du har f.ö. så vackra blommor i din trädgård. Det är en härlig tid nu. Jag har rensat alla rabatter , men pallkragarna får vänta med frösådd. Det är ju svinkallt om nätterna. Ikväll ska vi prova din falska pot.sallad. Spännande.
Kram Eva

skapa och inreda sa...

Njuter av dina härliga bilder. Visst är det en underbar tid med allt som händer både i trädgård och ute i naturen.
Ha en bra dag.
Annika

Rost och rädisor sa...

Spännande med murklor i trädgården. Tror också det har med barken att göra för visst brukar man hitta murklor på upplagsplatser för stock och massaved.

Trevlig helg
/Anette

Ps. Det blir inte tjatigt med trädgård

Snäckskalsdalen. sa...

Det är full vår hos dig! Så fin header du har gjort dessutom - härlig.

Så roligt att din dotter börjar lumpen till hösten, det tror jag blir bra!

Toppmurklor, men va häftigt. Jag tror också sånt kan komma med bark, en riktigt proffsodling.

Men du, den blå dörren, det var den finaste jag sett - var har du den? Jösses så välkomnande och så vacker! Den måste du visa mer av!

Lekstuga, tänk va kul! Du kommer säkert att bli bjuden på kalas där sen. Fast det är nog du som får baka och göra saften, om jag inte gissar fel!

Stor kram
Agneta

lavendia sa...

Visst är det så - att man har absolut inget att skriva om. Men det ska ju vara roligt. Äter man murklor nuförtiden? Jag trodde att de har kvar så mycket gift i sig trots torkning och förvällning. T om om man torkar dem i ett rum där man vistas kan det tydligen vara skadligt. Jag ser inga murklor så för mig är det inget problem.

Raija sa...

Så mycket fint och spännande du har i din trädgård.

Förstår att barnen blev glada att du öppnade upp lekstugan. Ska bli kul att få se den piffad sen.