Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 16 juli 2015

Hemma igen efter en kall och ostadig semestervecka

Ja, nu är vi hemma igen. Vi kom hem redan i söndags men har man varit borta en vecka har man en hel del att ta hand om när man kommer hem. Och så har vi haft världens sämsta internet ett par dagar. Man blir så irriterad varje gång man tänker sätta sig vid datorn och så går det inte att surfa.

Men som sagt det var väldigt skönt att komma iväg en vecka med husvagnen och för mig var det perfekt eftersom jag skulle ta det lugnt i 10 dagar. (Är man hemma finns det 1000 saker att göra). Familjen fick bära ut all packning som skulle med och när vi kom till campingen fick de sätta upp förtält och vanliga tält också och jag tittade på, det funkade faktiskt.
På campingen är det väldigt kuperat och ska man ner till matsalen är det en väldigt jobbig backe att gå i, så då fick vi ta bilen ner/upp. Kändes lite lyxigt... men den backen skulle jag bara inte tänka på att gå i efter mitt lilla ingrepp på sjukhuset.
På söndagen när vi åkte iväg var det 30 grader varmt, men redan första natten vräkte regnet ner och sedan var det blåst, regn och kyla, 10-12 grader varenda dag. Fruktansvärt trist.

Dottern låg i ett tält och killarna i ett annat tält. Första natten kom dottern in till oss på småtimmarna då hade det regnat in i hennes tält och hon vaknade av att hon var blöt.
På morgonen hängde hon upp sitt lilla tält på grannens husvagnstorkvinda. Resten av veckan sov hon i sitt tält som hon ställt upp inne i vårt förtält.
Andra natten hade vi besök av en skata som kommit in i förtältet, han hade varit i dotterns väska och ätit godis. Tredje natten hade ungdomarna på campingen spökrunda och sprang runt och skrek bland husvagnarna. Ja, det blev lite dåligt med sömn ett par nätter. Men vi är nöjda med veckan ändå.


Jag har många släktingar som bor i Aneby, Eksjö och Tranås. Varje år brukar vi försöka träffa min kusin som är lika gammal som jag. Vi lyckades få till en träff även i år. I år träffades vi på Stalpets cafe´. Där är en helt fantastisk trädgård att gå runt att titta i, men tyvärr regnade det den dagen vi var där så det blev bara en fika.

 På onsdagen var vi hembjudna till dottern som bor i Eksjö, ca 2 mil från Aneby, hon bjöd på god middag som hon tillagade. Och så kaffe på maten. Jätteroligt att hälsa på hos henne och se hur fint hon har det. Vi har inte varit där sedan hon flyttade dit i januari. Jag har tänkt hela våren jag skulle åka till henne en helg men eftersom jag varit så trött, sliten och orkeslös hela våren så har det inte blivit av.

Så kommer man hem och tvättmaskinen går varm. Men den här veckan har det varit sol och värme så det har inte varit några problem att få tvätten torr. Jag har fyllt maskinen och så har vi hjälpts åt att hänga den.

Och i trädgården händer det massor när man är borta en vecka. Titta bara vad det blommar Hittade en rosa stormhatt i rabatten, undra vem jag fått den ifrån. Har inget minne, men jag blev väldigt glad när jag såg att den stod där och blommade.Den här växten heter "Änketårar". Jag tycker den är så vacker.

I eftermiddag har vi varit vid sjön och jag tog mitt första dopp för i år. Kan tala om att det var väldigt kallt, men jag doppade mig faktiskt två gånger.

12 kommentarer:

Polargrevinnan sa...

Usch! Regn och husvagn, jag ryser. Det gäller att alla hjälps åt att hålla humöret uppe.
Trevligt att hälsa på släkt och vänner så här på sommaren. Vi har varit i Skåne en vecka och det har varit en liten släktrunda.
Förr kunde jag hoppa i sjön fast det var ruggigt kallt - men inte nu. Jag har blivit en riktig badkruka.
Det är lite att ta rätt på när man kommer hem igen. Jag klagade lite men kom sen att tänka på hur det var när det var 3 ungar, en hund och en katt.Hade det varit fint väder så hade det inte gått åt så många klädesplagg. Men regnsemestrarna, hu vad kläder att tvätta.
Ha det bra.
Kram Viola

Monica sa...

Hoppas att du har fått lite krafter tillbaka efter semestern, även om den blev både blöt och kall! Det var nod ganska nyttigt för dig, att låta de andra göra jobbet och se att det gick bra ändå...jag vet, för jag är likadan!
Så fina blommor du har, jag känner igen din klematis "Princess Diana", en sådan köpte jag i fjor!
Ta det nu lugnt och må så gott, kram, Monica

Rost och rädisor sa...

Tänk att det regnat så mycket på er utflykt. Har ingen känsla av att det regnat här mer än några skurar.Visst är det gott att komma iväg och ännu skönare att komma hem, bortsett från all tvätt då. Vi åker fyra dagar till en festival nära dig. Det blir vår semester. Faktum är att då regnar det nästan alltid mer eller mindre då. Brukar bli en del teknikproblem för arrangörerna.
Änketårar, vilket underbart namn på en växt. Blomman ser ut som en gurkört men anar att bladen är helt annorlunda. Din rosa klematis har man ju inte sett maken till! Blommorna som godisbitar.
Sommarkram
Anette

Raija sa...

Inte kul att tälta i regn. Trist att vädret var så ostadigt på er semester.

Snäckskalsdalen. sa...

Ja, det var en annorlunda semester om man betänker vädret, men det är ju så det är. Och dottern hittar alltid på goda råd. Skönt att du verkligen tog det lugnt och det går ändå, är det inte fantastiskt! Man upptäcker att ställer man in, så går det på nån vänster i alla fall. Hoppas att resten av familjen lärt sig lite av detta nu! Det hade väl inte varit dumt.....Förstår att du är OK nu när du skriver att du har badat i sjön. Underbart!
Fina blommor har du som alltid och ovanliga också!
Njut av sommaren, i morse när jag var uppe vid 6 tiden var det 7 grader ute men nu har solen tittat fram och det ser fint ut så jag hoppas att det blir en fin dag!
Kramar

Bibbis blandning sa...

Ibland är det skönt att byta miljö trots regn och rusk. Ni verkar ha haft en del kul trots vädret.
Det måste ha varit fantastiskt att komma hem igen och se all blomsterprakt i din trädgård. Ni har så fint.
Må gott.

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det är lite tråkigt semesterväder. I alla fall om man gillar sol och riktig värme som jag gör. Men det blir lite annat gjort istället. Skönt att du kunde få hjälp under semestern efter operationen. Hoppas att du återhämtat dig nu och att det går lite lättare.
Ha det fint!
Kram,
Regina

UlricaA sa...

Det dåliga vädret som var var ju verkligen inget roligt! usch! och vara på semester i sånt väder, fy så tråkigt! men har man bra böcker och bra sällskap och god mat så :) gott för er att vara hemma igen. Här har vi iaf fått lite bättre väder nu.

Lisa i byn sa...

Så trist med regn och camping, det hör inte riktigt ihop. Fast visst är det mysigt att sova i husvagn då det regnar.
Kram

Ingrid sa...

Det har verkligen varit trist sommar- och semesterväder. Min syster o svåger kom hit och fick uppleva de där två dagarna det var varmt, men sen blev det precis som hos er. Regnigt, blåsigt och kylslaget. Efter en vecka åkte de hem, för även om det är trevligt att umgås, så blev det i tristaste laget.
Hoppas att vi snart får lite skapliga sommartemperaturer igen!
Kram, Ingrid

Evas Pyssel sa...

Oturligt med sådant semesterväder. Men du fick i alla fall koppla av när du precis behövde det. Vädret är verkligen fladdrigt. Man får ta vara på de timmar solen lyser och det blir lite varmare. Ikväll var det höst igen.
Vi har haft hembygdsdagen idag .Det har varit en jättetrevlig dag. Mänga aktiviteter och bra försäljning. Nu väntar husfix en vecka framöver.
Ha det fint i din vackra trädgård. Kram Eva

Evas Kvarnaro sa...

Jag har inte badat eller doppat mig i år än och ska inte göra det heller.
Nä inte i det svenska kalla vattnet, jag har ju haft urininflammation i våras och det utsätter jag mig inte för igen. den veckan när det var + 30 gr.
då hade vi en slang ute på gården och duschade oss många gånger i stället.
Barnbarn som då var på besök de skulle till bassängerna, okej för dem men inte för mina öron (väldigt högljutt där).
Trist för er med regn, men så är den svenska sommaren ibland, opålitlig !
Men ni fick i varje fall luft ombyte och annat att titta på, underligt att du kunde stå och titta på, ha ha ha . . .
Självklart att all växtlighet tog chansen att blomma upp, de hälsade ju er välkomna hem. Men ni hade väl hem och djur passning på er semester,
hmm kanske din syster . . . ? !

Vi har gjort dagsturer till barn och bb. hit och dit. Tycker ändå att vädret varit okej denna veckan som gott oxå.
Må så gott, hoppas du känner dig okej nu, kram/ Eva