Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

söndag 26 juli 2015

Vi prickade in rätt dag

I torsdags körde det ihop sig ordentligt, allting hände precis på samma klockslag kändes det som.
Vi har felanmält vårt dåliga internet till Telia så de kom ut mitt på dagen och felsökte, samtidigt som de var här tänkte min man börja klippa gräset. Eftersom vi väntade besök lite senare så räknade han inte med att hinna klippa hela gräsmattan. Precis när han startat gräsklipparen kom assistanskåren från Växjö. Hon skulle hämta bilen som brann upp i våras. Om ni missat det inlägget kan ni läsa om det här. Eftersom den stod på ett dumt ställe och hennes lastbil var för bred för att kunna backa in bakom gårdshuset så fick min man dra fram bilen med traktorn. Nu är bilen på skroten och det är väldigt skönt att vi blivit av med den från vår tomt. Den har stått lite i vägen för min man.


Fredag morgon väckte jag ungdomarna i huset kl 7:00 på morgonen. På tok för tidigt när man har sommarlov. Men vi skulle ut på resa, nämligen till Göteborg och Liseberg. Det har de sett fram emot. Och de kunde ju fortsätta att sova i bilen. Vi hade gjort matsäck kvällen innan som vi hade med oss. Smörgås med stekta ägg. Youghurt (fast det ville ingen ha, utan de drack coca cola istället) Strax utanför Borås stannade vi på en rastplats och åt. Där upptäckte vi att vi glömt termoskannan med nybryggt kaffe hemma på diskbänken. Dottern gick in på tarvenan och köpte varsin mugg kaffe till sina kaffesugna föräldrar. Där överlämnade jag även ratten till dottern så fick hon köra i Göteborg och ut till Liseberg.

Och vi hade valt rätt dag med tanke på vädret. Det var uppehåll hela dagen, sol och moln hela dagen.
Enda nackdelen var väl att ungdomarna fick köa länge till de olika åkattraktionerna. Hade det regnat hade det inte varit så mycket folk där.
Och åkte karusell gjorde de både höga, fartfyllda, och de som, gick sakta. Slänggungor, radiostyrda bilar och jag vet inte allt vad de heter. Spökhuset besöktes också. Själv provade jag på de olika parksofforna. De var helt OK att sitta på. Och så fanns det så mycket fint att fota. Alla fina grönområden med fina planteringar. Kl: 21:00 var alla nöjda och glada med dagen så då körde vi hemåt igen. kl 00:30 var vi hemma och kunde krypa ner i den sköna sängen igen.
I morgon ska vi ut på nya resmål, Den här gången blir det inte så långt. Och väckning blir det kl 9:00

15 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Vilken tur ni hade med vädret! Och det är bra mycket roligare på Liseberg när det är fint väder än dåligt och att stå i kö, det hör liksom till lite grand! Gissar att alla hade jättekul.
Och så skönt att bli av med den trasiga och brunna bilen, det var mycket som hände där hos er!
Ska bli roligt att höra vad ni mer ger er ut på för äventyr!
Kramar

Helena sa...

Vad bra att bilen är borta. Tur att ni har traktor som kunde flytta den.
Väckning kl. 07.00 bra gjort! Men det är en lång resa så det behövdes. Ni såg väl reklamen för Börjes längs vägen.
Ônskar hela storfamiljen en fin helg.

ulla laiho sa...

En skön och välbehövlig semester är alltid välkommen - jag skulle också valt bänkar om jag var i ditt ställe. Eller krypa omkring bland blommor och blad och fota.

Ha en fortsatt bra vecka!

Kerstin Alvesson sa...

Bra med en så effektiv dag, ha det gott, Kerstin

Mandelhjärta sa...

Ja, det är konstigt att allt samlar sig på en dag ibland. ;) Men då var det gjort! Ser att ni har haft en trevlig utflykt till Göteborg och Liseberg. Det är inte så långt från där jag bor, men jag har inte varit på Liseberg i år faktiskt. Får njuta dina bilder istället. :)
Ha en fortsatt bra dag!

Evas Kvarnaro sa...

Ja ska något hända bör det helst ske på samma gång och dag, hi hi hi .....
Men vad kul för er att få leka lite tillsammans.
Liseberg är både kul, vackert och jobbigt, efter en dag där är man helt utmattad. Jag nöjer mig att bara titta när folket åker blir snurrig utan 'åkpass'.
Nu är vi påväg till norrahammar, Lina och Annie är med oss . Vi hörs kram / Eva

Monica sa...

Skönt att ni äntligen blev av med den bilen; den har ju varit ett irritationsmoment också, kan jag förstå!
Roligt med en liten minisemester på Liseberg, för mig hade det också blivit parksofforna, jag är inte så mycket för karuseller av något slag...
Hoppas att ni får det lite lugnare nu!
Kram, Monica

Jenny sa...

Skönt att ni blev av med bilen! Vilken tur ni hade med vädret, jag är ingen karusellmänniska men tycker Liseberg är väldigt fint och mysigt, gillar miljön. Några lugnare åkgrejer kan jag åka, som kållerado. Det är ingen höjdare att vara på såna ställen när det regnar, vi var på grönan när det var regnigt och flera gånger stängde de vissa karuseller pga regnet och riskerna. Kul för ungarna som stod och köade, nä inte direkt. Hoppas ni får kul på nästa resa, glöm inte termosen!!!

Agneta sa...

Härligt med Liseberg! Barnen fick ju lön för mödan att stiga upp så tidigt.
Ha det gott/Agneta

Vitt hus med svarta knutar sa...

Du har verkligen haft fullt upp! Kul med utflykt när det är fint väder. Vi hade inte samma tur när vi var på Grönan i lördags.
Kram,
Regina

Bibbis blandning sa...

Men vilken härlig dag ni fick tillsamman. Kanonfina bilder har du också tagit (som vanligt).
Själv är jag en krake på att åka karusell. Är ju så jädrans höjdrädd och de karuseller som håller sig på marken är ju inte många.
Jag får väl prova griskarusellen på någon marknad och puttra omkring i sakta mak ihop en en flock hänförda treåringar.
Tur att det fanns bra parksoffor i alla fall. Sådant är viktigt *S*

Lisa i byn sa...

Lite trist då det är långa köer, men skönt att slippa regnet.
Fick ni med er hela familjen?
Kram

Lotta Walfridsson sa...

Liseberg är ju bara för kul. Även om det är många år sedan sist jag besökte nöjesparken. Vi åkte dit varje sommar under sonens uppväxt. Han åkte karuseller och vi föräldrar spelade på en del spel. Mycket gosedjur blev det!!
Aldrig att jag skulle våga åka karuseller som svänger och gör loopar och man hänger upp-o-ner. Jag gör som du kollar på alla fina planteringar och kollar in folk. Ett sant nöje och bara strosa omkring där.
Förstår dina barn var mer än nöjda efter en dag på Liseberg.

Ha de gott i väntan på sommaren och sol och värmen.
Kram Lotta

Evas Pyssel sa...

Vilken trevlig dag ni hade på Liseberg. Och mycket vackert är det att titta på i parken där. Jag tänker på dig varje dag jag passerar mitt växthus. Annabelle har växt till sig och blommar med stora blombollar. Jag är så glad för den plantan jag fick av dig.
Kram Eva

Blogger sa...

Do you prefer Coke or Pepsi?
ANSWER THE POLL and you could get a prepaid VISA gift card!