Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

torsdag 11 februari 2016

Snart helg igen....

Den här veckan har solen lyst en del över Bastanäs, där jag bor, det är så härligt, och vilken härlig fågelsång det är ute, vi går mot ljusare tider....men det har även regnat och varit grått och trist. Så min kamera har fått vila en del, tycker inte det varit så mycket att fota.

När solen lyser ser man alla dammtussar och så här ser mina fönster ut efter alla stormar och alla lågtryck som dragit förbi i vinter, de skulle behöva en välbehövlig tvättning, men det tar vi en annan dag. Hela huset skulle också behöva städas men det tar vi också en annan dag. Känner mig lite trött, så jag skjuter upp det mesta just nu. Hoppas på ett litet energiryck någon dag.

I måndags kväll var Said på fotbollsträning,  precis innan träningen var slut ramlade han och stukade foten. Han kunde inte stödja på foten utan hoppade på ett ben. På tisdagen var vi till Vårdcentralen i Tingsryd så läkaren fick titta på foten. Han skickade oss till röntgen i Växjö, Han ville vara riktigt säker på att inget ben var av. Men röntgenbilderna var bra, allt var helt. Vi fick hoppa hem igen med hjälp av kryckor. Said har varit hemma två dagar från skolan men idag är han iväg. Och nu kan han gå på foten fast han haltar och det tar ganska lång tid för honom att ta sig fram.

Igår var Fahim och Masoud och jag till skolan på inskrivningssamtal. Men det blev inte som vi tänkt. Telefontolk var beställd på Dari...men när vi ringde upp henne satt hon på bussen och skulle tolka. Kanske inte så lyckat när hon har tystnadsplikt. Läraren skällde ut henne och begärde att få en ny tolk, men det är inte så lätt ordnat på fem minuter.
Så vi fick åka hem igen och ett nytt möte är planerat på skolan i morgon igen. Då hoppas vi det går bättre.
Tänkte visa en bild på halsdukarna jag stickar, det är är systerdotterns halsduk...den är blå med vita ränder, min dotter ska ha samma blå fast med ljusblå ränder.

Dottern ja, henne har jag tänkt mycket på de här senaste veckorna, hon har ju varit i Boden och haft övningar  Utbildningen är en del av förberedelserna inför övningen Vintersol 2016, som i sin tur är en viktig förberedelse in för den stora multinationella övningen Cold Response 2016 i Norge i början av mars. Är man nyfiken kan man googla på "vintersol 2016, på nätet.
Igår kväll ringde hon hem, hon var glad och uppåt (som vanligt) De hade haft det jättebra och lärt sig mycket. Det värsta var att gå ut i snödrivorna och göra sina behov, tyckte hon. Idag flyer de från Boden "hem" till sitt regemente i Eksjö.
Nu är hon ledig två veckor och de får vila upp sig inför nästa stora övning. Hoppas vi får besök av henne några dagar.

Tänkte visa foton på det nymålade rummet. Vill ha en före bild och en efter bild. Men min man håller på att ladda upp mina foton på "onedrive" och nu hittar jag inte alla foto. Så det blir bara bilder från det färdiga rummet. Så här blev det (ska visa rummet innan ommålning nästa gång. Min man får visa var de finns)


Snetaket är målat i vitt, väggarna är ljust grå, och listerna  på luckorna är grå. Betonggrå heter nyansen. Jag blev väldigt nöjd.
Nu börjar det bli dags att plocka fram sina frön man samlade in förra året. En del ska väl ner i jorden nu, tror att det är dags att så hängpetunia. Ska ta mig i kragen och plocka fram min låda med fröer idag.

Till sist vill jag önska er alla en riktigt fin helg. Vi hoppas på sol, allting blir mycket lättare då.

13 kommentarer:

Ingrid sa...

Så härliga de där penséerna i din header ser ut. Snart är det dags!!
Fahim och Masoud kan nog vara lyckliga som fått bli familjemedlemmar hos er. Det kommer säkert att gå bra för dem, bara de får komma i gång med svenskan.
Ha det så gott!
Kram, Ingrid

Lisa i byn sa...

Alltid kul att göra något i hemmet. Fint erat nymålade rum blev.
Jag har satt paprika, melon tryckte tom ner en avokadokärna.
Får se hur det blir.
Ni får också ha en bra helg! Kram

Monica sa...

Ser att du har bytt till "Vår" istället för vinter i din header! Härligt! Även här känns det som vår, men nu spår de kallare väder igen!
Jag har börjat så smått att rensa upp i trädgården efter vinterns alla stormar och det är så skönt att kunna ägna sig åt trädgårdsarbete igen! Det är mycket roligare att städa ute än inne av någon anledning...
Hoppas att det ordnar sig med tolk och stukad fot!
Vilken fin (och LÅNG) halsduk du har stickat!
Och så fräscht och fint det blev i det nymålade rummet!
Må så gott, kram, Monica

Lilian Wahlqvist sa...

Så roligt att höra hur ni har det i södra Sverige. Så fint rummet blev!Trevlig helg!

Evas Pyssel sa...

Åh Annelie är det redan dags att så petunia ? Jag sådde mina 15 mars ifjol men det kanske är bättre att börja redan. Jag har fått en del chilifröer som också ska ner. Och så är det femöringarna. Oj oj oj det vankas bråda men roliga tider. Fönsterna struntar jag i. De blev inte putsade före jul då T var sjuk och nu får de vänta tills vädret är stabilare.
Vad gullig och omtänksam du är mot dina gossar. och jag säger bar HURRA för duktiga dottern !!
Kram Eva

ulla laiho sa...

Så snygg halsduken är! Du är verkligen duktig på att sticka. Och renovera - så fräscht det blev.

Jag låter också mina fönster få vara ifred med sin smuts ett tag till. Vädret växlar hela tiden. Vilken otur Said hade - hemskt att stuka foten så där. Skönt att det inte var värre.

Ha en bra vecka!

Bibbis blandning sa...

Som vanligt händer det mycket hos dig.
Men du ska vara rädd om dig och vila om du känner dig trött.
Halsduken var jättefin och rejäl.

Eva Trillian sa...

Bra att låta städningen var och vila istället när det är det som behövs!
Blir glad av dig och dina berättelser ur din vardag - som ser så annorlunda ut än min :) DU gör mig stolt som orkar ge så mycket ork och kärlek till människorna omkring dig!

Annica Östlund sa...

Jag älskar grått i olika nyanser, rummet blev väldigt ljust och fint.
Vad skönt att inget var brutet i foten, skador är aldrig roligt men nu kan han läka lite snabbare.
Vår son har fått för sig att han ska hoppa och göra volter i slalombacken så han är skadad eller har ont för jämnan just nu, fick tom tacka nej till att spela träningsmatch med A-laget i fotboll idag pga sin blåslagna kropp. Är livrädd för att han ska göra sig illa rejält, men hur stoppar man en 16-åring med överskottsenergi??
Hoppas det löste sig med tolken igår, tråkigt när de ska strula så där när man har bokat in ett möte.
Önskar er en riktigt trevlig helg!
Kram Annica

Snäckskalsdalen. sa...

Så jättefint rummet blev! Och jag ser den fina kistan där också! Där kan man förvara mycket! Energin har du, måla och greja och sticka fina halsdukar! Jag önskar att jag kunde ha halsduk, men jag fryser aldrig runt huvud och hals (eller också gör jag det eftersom jag blivit så förkyld), det är så fint med halsduk och den här modellen var en redig en!
Kul att höra om dottern och att hon är så glad och trivs så gott! Vi behöver henne!
Fröer ja, det har mannen min tagit hand om numera, han har fått ett uppvaknat intresse för sådd och det är bra, jag gitter inte tänka på det riktigt än, jag är lite slagen i dank fortfarande.
Så fin din headerbild är! Är det dina penséer från förra året!
Kramar

Evas Kvarnaro sa...

Hallå där i Bastanäs, så härligt med solsken och fågelsång, man blir på så gott humör.
Men inte titta på några smutsiga fönster och dammtussar - bättre att gå ut . . .
Milda tider vilken halsduk, den kommer göra nytta i alla väder, blir det varmt behövs det bara en halsduk att vira in sig i . . . . härlig färg oxå.
Rummet blev oxå fint, vi har en sådan kista där vi har alla julsakerna i, men din är mycket finare.

I helgen åkte jag till Ängelholm att fira bb Vendela 17 år och i morgon blir det Norrahammar och bb Jennie 27 år. Två barnbarn födda på samma datum fast med 10 års skillnad. Rolf var hemma skulle på ett 50 års kalas (syster dotter) ibland är man tvungen att dela på sig.
Jag har även varit förkyld över en vecka, det var en mild variant med dryg som gjorde mig håglös. Så jag lät kroppen vila, ja du vet, vila, värme och kärlek . . . .
Det hjälper inte äta C-vitaminer, bacillerna är sluka de jäklarna . . . .

Jag har inte planterat några penséer ännu, men kanske dina har hållt sig ett år, 'fniss'
Sköt om dig, ta det lugnt,
en Alla hjärtans dag kram/ Eva (i sista minuten)

Tasstanten sa...

Nu när den starka vårsolen börja titta fram, så syns allt man missat i städning under vintern.
Fina halsdukar du gör :-) och fint blev det i lilla rummet.

Rost och rädisor sa...

Håller med dig om att fönsterna ser för bedrövliga ut så fort solen tittar fram, lika bra att gå ut så man slipper se dom. Nyrenoverade rummet blev ju kanonfint. Skönt med vitt och grått, lugnt och fint och så kan man variera sig med textilier. Jättefina golv ni har. Roligt att pyssla och hålla rent när det är fräscht.
Halsduken ser riktigt tjock och go ut. En sån hade man behövt nu de senaste dagarna. Fy vad kallt på morgonpromenaden.

Ha det så gott
Anette