Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera

Några av mina intressen, sticka till olika hjälporganisationer, gjuta i betong och fotografera
foto: Anne-Lie

måndag 1 augusti 2016

Dålig väckarklocka

I tisdagskväll sa jag till tuppen att jag vill ha väckning på onsdagsmorgon kl 03:00...men inte då,  han vaknade inte förrän 03.45 annars kan han minsann gala i både tid och otid.
Och varför skulle jag upp så tidigt då. Jo, vi skulle köra till Stockholm och bla. till Gröna Lund.
Det var faktiskt inga problem alls att få upp tonårskillarna på morgonen. De kunde ju fortsätta att sova i bilen (eller vår minibuss) Frukosten som vi förberett kvällen innan åt vi när vi kört en bit.

Said, vår fotbollskille, ville gå in och titta på Friends Arena, där de stora fotbollsproffsen, Zlatan tex, brukar spela match. Vi körde dit men fick tyvärr inte gå in. Det hade varit konsert kvällen innan och de höll på att bygga om inne i Arenan. Han blev lite besviken, men inget att göra något åt. Dottern rattade bussen med säker hand genom Stockholm.
På Gröna Lund tillbringade vi ett antal timmar. Där kan ungdomarna springa runt och åka hur länge som helst. När alla var nöjda åkte vi vidare till Dalarna för att hälsa på min mans bror och fru.
Vi fick ett par fina härliga dagar tillsammans. Och tur hade vi med vädret, det regnade lite en morgon men sen sken det upp och solen lyste och värmde på oss. De bor så fint vid sjön Rossen, med en egen liten badplats, där passade vi på att bada. Och vi satt på deras brygga och åt mat. Jätteskönt.

Dottern fiskade löja...hon fick upp mellan 20-25 stycken, Said provade också fiskelyckan, men hade inte samma tålamod. Istället lånade han en cykel och cyklade in till samhället, där träffade han några killar som han stannade och sparkade boll med.

 På kvällen var Mohammad, Said och min man ute i båten. Killarna var jätteduktiga på att ro.

Min man har två bröder som bor däruppe. Min man är ett sladdbarn så hans bröder är mycket äldre än han. Hans mellanbror fyller 70 år i mitten av Augusti. Vi har inte möjlighet att fira honom då utan passade på när vi ändå var i Dalarna och träffade honom. Presenten han fick uppskattades har jag förstått, och det känns ju extra roligt.

Men nu är vi hemma igen....igår var vi till IKEA och köpte lite nytt, idag har jag bakat bullar, tvättat, handlat, putsat två fönster (de på kontoret) efter målarna. Tänkte försöka ta några fönster varje dag, finns gott om den i vårt hus. 
Idag har en av våra killar börjat sommarskola för att träna lite mer i svenska språket. På måndag är semestern slut för min man, tänk så fort 4 veckor går.

När man kör till IKEA kör vi förbi Urshults kyrka. Så här fint är det på gräsplätten utanför kyrkan. Visst blir man glad av ett sånt här bemötande, eller hur.


9 kommentarer:

Ingrid sa...

Vilken härlig utflykt ni gjort!
Gröna Lund har jag varit på många gånger med barnen, men nu är det av förklarliga skäl väldigt länge sedan, men att dina ungdomar hade roligt där förstår jag.
Det är så vackert i Dalarna tycker jag. Vi åkte igenom där när vi var vid Höga Kusten förra året och det var första gången jag såg den vackra Siljan.
Ha en fin fortsättning på sommaren!
Kram, Ingrid

Monica sa...

Vilken härlig utfärd ni varit på och sommaren är ju en tid när man ofta passar på att träffa släktingar, man annars sällan hinner träffa.
Vi har också varit i Dalarna, bara en gång, men jag minns hur vackert där var!
Ja, nu tar semestrarna snart slut för många och det blir vanlig vardagslunk igen. Ganska skönt det också, även om skillnaden inte är så stor, nu när man är pensionerad...
Ha det så bra, kram, Monica

Helena sa...

Vad trevlig resa ni gjorde. Förstår att killarna kunde vara hur länge som helst på Gröna Lund, dom måste ha varit trötta efteråt.
Dalarna är vackert, och så fint släktingarna bor. Egen brygga vid vattnet låter rogivande.
Putsa fönster behöver jag också göra, det var en bra idè att ta några varje dag.
ônskar er en fin vecka, och ta det lite lugnt också.
Helena

Lilian Wahlqvist sa...

Det var väldigt trevligt att ni kom till oss i Dalarna. Det blev en av sommarens höjdpunkter att få träffa er alla ... Kram!

Snäckskalsdalen. sa...

Det blev en riktigt bra semester förstår jag. Ni hann med allt och lite därtill och skönt att ha dottern med också! Och roligt om inte annat. Synd att ni inte fick kika in på Friends Arena, dom borde ha en liten tittglugg för turister för det är nog många som vill titta in. Jag vet att på andra stora arenor har man det. Men, men.....som du säger, inget att göra något åt nu.
Vilket ställe din svåger har i Dalarna, egen badbrygga, så lyxigt, det verkar jättehärligt! Och nu hemma, du är så redig som putsar fönster och grejar. Ingen idé här, det blåser från sjön och kommer jämt salt på fönstren. Men det är klart, att det händer att vi gör det, det måste man ju!
Ha det gott, kram
Aggie

ulla laiho sa...

Vilken härlig resa där alla verkar finna nöjen att ägna sig åt. Det är så fint att man har möjlighet att unna sig lite avkoppling och socialt umgänge med sina nära och kära.

Ha det bra!

Lisa i byn sa...

Förstår att ni också haft det härligt.
Kram

Annika Christensen sa...

Så härligt somrigt.
Hoppas du kan komma till prisutdelningen den 20.
Du får gärna sprida det vidare till alla du känner och på bloggen.
Du kan hämta bilder hos mig eller på Drömhems sida.
Fortsatt trevlig sommar
Annika
Hoppas vi ses

Bibbis blandning sa...

Det hinns med hur mycket som helst hos dig. Full fart och du tycks ha en aldrig sinande källa av ork. Du är beundransvärd.
Här går allt sakta, på sparlåga. Men jag kommer igen.